04.11.2016 | 1. SFL
Za vrh v Mariboru, Sevnica čaka Benedikt

Po tednu dni premora se nadaljuje tekmovanje 1. SFL. Vodilni Proen Maribor doma gosti ambiciozni KMN Bronx. To je hkrati tudi derbi kroga, obračun 1. in 2. ekipe na lestvici 1. SFL!

V Tolminu se bosta udarila Puntar in Litija, ki imata najdaljši staž med vsemi prvoligaši v državnem prvenstvu dvoranskega nogometa. Selektor članske vrste Andrej Dobovičnik bo s klubom Dobovec Pivovarna Kozel doma pričakal Zavas Siliko, ki ga vodi nekdanji kapetan reprezentance Mile Simeunovič, Sevničani gostijo razigrani Benedikt, novinec v 1. SFL KMN Tomaž Šic Bar pa Oplast iz Kobarida.

1. SFL, 5. krog, 4.11.
KMN Tomaž Šic Bar – KMN Oplast Kobarid (19.00)
Puntar – FC Litija (19.00)
KMN Sevnica – KMN Benedikt (20.00)
Proen Maribor – KMN Bronx Škofije (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – FK Zavas Siliko (21.00)

KMN Tomaž Šic Bar – KMN Oplast Kobarid (19.00)

Tomaž je nanizal tri zaporedne poraze. Pred domačimi navijači bi rad iztržil nekaj več. Trenerski dvojec Marjan Magdič&Matej Gajser pa se zaveda realne moči gostov, ki pa imajo precej težav. Trener Saša Leban je očitno ostal brez vratarja Igorja Bratiča, ki ima poškodovan prst. Namesto njega gre med vratnice mladi golman Nik Logar, ki je poleti prišel iz Puntarja. Za nameček Lebana muči tudi dejstvo, da ekipa igra preveč po sistemu „toplo – hladno“.

Marjan Magdič&Matej Gajser, trenerski dvojec KMN Tomaž Šic BAR:
„Skušali bomo popraviti slab vtis z zadnje tekme in se dobro odrezati pred domačimi gledalci. Igralci so zelo motivirani.“

Saša Leban, trener KMN Oplast Kobarid:
„Pred nami je zahtevno gostovanje, čaka nas dolga pot štiri ure. Imamo težavo, ker bomo morali očitno brez našega vratarja Igorja Bratiča, ki nam obilo pomeni. Verjamem pa, da bo tudi Nik Logar dobro opravil svoje delo. Pomembno je, da bi zmagali. S tremi točkami bi se prebili v zgornji dom, v nasprotnem primeru pristanemo v spodnji polovici prvenstvene lestvice.“

Puntar – FC Litija (19.00)

To je obračun klubov, ki znata osvajati naslov. Puntar je bil dvakrat državni in trikrat pokalni prvak, Litija ima 10 naslov najboljšega v državi in devet pokalnih lovorik. Danes je to tekma 9. in 3. ekipe, ki pa ju loči le pet točk. Puntar ima 3, Litija 8. Domačini upajo, da jim bo lahko pomagal Žiga Vidič. Gostje pa prihajajo v Posočje brez poškodovanega dvojca Klemen Duščak&Matej Gregorič. To bo tudi prva uradna tekma Patrika Čujca proti ekipi, kjer je začel svojo futsal pot. Čujec, mlajši izmed bratov, se je letos poleti iz Tolmina preselil v tabor Litije

Matej Kavčič, trener KMN Puntar:
„Pred nami je zahtevna tekma. Za nas so dejansko vse tekme težke. Litija ima nekaj težav s poškodbami, a to je njihova težava. Naš cilj je, da pustimo dober vtis in da kaka točka ostane doma.“

Tomislav Horvat, trener FC Litija:
„V Tolmin odhajamo po nove tri točke. Nismo v popolni postavi, a bomo naredili vse, da se domov vrnemo s polnim plenom.“

KMN Sevnica – KMN Benedikt (20.00)

Sevnica je v zavidljivem ritmu – v zadnjih treh tekmah so zbrali tri zmage in se zavihteli povsem pod vrh 1. SFL. Dobro formo kaže tudi Benedikt, ki ima v Bojanu Klemenčiču 1. strelca lige, za nameček pa prihaja Benedikt v goste ohrabren z zmago proti Puntarju (7:1 v 4. krogu 1. SFL).

Statistika pa pravi, da sta Benedikt in Sevnica v zadnjih dveh sezonah odigrala štiri medsebojne tekme – tri tekme so pripadle Sevničanom, ena se je končala z remijem.

Mitja Jontez, trener KMN Sevnica:
„Tekma proti Benediktu je že dalj časa podčrtana z rdečo barvo. Spoštujem trenerja gostov Tomislava Novaka, ki je naredil dobro vzdušje, dobro pa vodi to ekipo Benedikta, pravi mojster svojega poklica je. Ampak! Benedikt prihaja v Sevnico. Lagal bi samemu sebi, če rečem, da smo v podrejenem položaju. Pokazali smo že, da lahko igramo s komerkoli. Skušali bomo zmagati, čeprav nismo v popolni zasedbi. Zavoljo službenih obveznosti ne bo Luke Koprivnjaka in Sebastijana Šribarja.“

Tomislav Novak, trener KMN Benedikta:
„V popolni postavi odhajamo v Sevnico, kjer bi radi iztržili pozitiven rezultat. Sevničani pa dokazujejo vnovič, da dobro delajo z mladimi. Čaka nas zahtevno delo.“

Proen Maribor – KMN Bronx Škofije (20.00)

Vodilne vijolice zanima le zmaga. Predah v prvenstvu so dobro izkoristili – najprej so v zaostali tekmi osmine pokala Terme Olimia izločili Litijo, potem pa nabrali moči za nadaljevanje prvenstva. Prvi jim na pot prihajajo škofjoti s Primorske, ki v popolni postavi prihajajo v Maribor. A ne na izlet, ampak po točke!

Robert Grdović, trener Proen Maribora:
„Premor v prvenstvu nam je dobro del, da smo sanirali vse poškodbe in se pozdravili. Pred nami je zahtevna tekma, spoštujemo goste, a odkrito ciljamo na nove tri točke.“

Dino Krivičič, trener KMN Bronx:
„Odhajamo v goste aktualnemu prvaku in udeležencu osmine finala futsal lige prvakov! Zato ni treba posebej poudarjati, kdo je favorit. A tudi mi smo dobro začeli prvenstvo, zasedamo 2. mesto, tako pa se bomo tudi postavili nocoj v dvorani!“

Dobovec Pivovarna Kozel – FK Zavas Siliko (21.00)

To bo obračun sosedov na lestvici, oboji imajo po tri točke, za nameček pa bo to sploh prva uradna medsebojna tekma ekip v 1. SFL. Gostitelji bodo nastopili brez poškodovanega Jake Bizjaka, gostje pa prihajajo brez kaznovanega Aljaža Končana, reprezentanta selekcije U21.

Andrej Dobovičnik, trener Dobovca Pivovarne Kozel:
„Fantje so dobro trenirali pod taktirko trenerja Zvoneta Mordeja. Upam, da bomo pravi in da pridemo do novih treh točk.“

Mile Simeunvič, trener Zavas Silika:
„Odhajamo na dolgo in zahtevno gostovanje. Če bo imel tekmec slab dan, lahko odščipnemo kako točko.“

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA