Liste sodnikov

Na začetku vsakega posameznega leta se na podlagi doseženih rezultatov v preteklem obdobju s poudarkom na zadnjem letu oblikujejo liste sodnikov ZNSS, ki jih na predlog komisije za sodniške zadeve sprejme Upravni odbor ZNSS.

Na A listi se nahajajo sodniki oziroma na A-1 listi pomočniki sodnika, ki lahko sodijo na nacionalnem nivoju (to se pravi 1., 2., 3. SNL in 1.SML). Samo nahajanje na listi pa ne pomeni, da vsak izmed sodnikov na listi sodi najvišji rang tekmovanja v Sloveniji. Sodniki in pomočniki sodnika so namreč znotraj posameznih list razvrščeni v več kakovostnih skupin v okviru katerih ima vsak sodnik določeno kvoto tekem posameznega ranga na letni ravni, ki pa se tekom leta na podlagi doseženih rezultatov lahko spremeni.

Na VAR in AVAR listi sodnikov so lahko uvrščeni le sodniki, ki so certificirani s strani FIFA kot video pomočniki sodnika (VAR) oziroma kot pomočniki video pomočnika sodnika (AVAR)..

Na B listi se nahajajo sodniki oziroma na B-1 listi pomočniki sodnika, ki praviloma sodijo v okviru tekmovanj posameznih medobčinskih nogometnih zvez in na tekmovanjih pod okriljem NZS (1.SKL, U-15, Ženska liga).


Na SŽNL-A listi se nahajajo sodnice oziroma na SŽNL A-1 listi pomočnice sodnice, ki lahko sodijo na nacionalnem nivoju (3. SNL in 1.SML).

AKTIVNE LISTE 2024

   

 A 2024.pdf ( kB)

 VAR, AVAR 2024.pdf ( kB)

   

 A1 2024.pdf ( kB)

 Sodnice 2024.pdf ( kB)

 B_ 2024.pdf ( kB)

 B1_ 2024.pdf ( kB)

   

 

DELI NA