22.09.2016 | 1. SFL
Z zmagami napolniti dvorano na Škofijah

Jutri se začne 22. sezona 1. SFL, tudi za Bronx s Škofij, kjer so se v zadnjih tednih precej okrepili. Kapetan Marko Hrvatin in ekipa se spogledujejo z vrhom, a se zavedajo, da bo treba točke zbirati na vseh tekmah. Začenši z jutrišnjim gostovanjem v Benediktu.

Sezona je tu.
„Komaj smo že čakali, priprave so bile dolge in kvalitetne.“

V petek, 23.9., boste vsi ljubitelji futsala na spletni strani nzs.si pd 20.25 naprej spremljali videoprenos tekme 1. kroga Zavas Siliko - FC Litija.

Kaj ste delali?
„Kot se za priprave spodobi: odigrali smo tudi dve tekmi, proti Zavasu Siliko (3:8) in hrvaškemu Potpićanu (4:1).“

Rezultati obetajo.
„To bomo še videli. To so pripravljeni obračuni, kjer pa nikoli nismo nastopili v popolni postavi. Nekaj igralcev je prišlo šele prejšnji teden, nekaj imamo težav s poškodbami in boleznimi.“

Okrepitve so zveneče – Alen Mordej, Rok Grželj, Slaven Radišković, Tine Kapun.
„Vesel sem, ker je naša uprava ambiciozna. Vse te fante dobro poznam, precej tekem in turnirjev smo odigrali skupaj.“

Je zdaj napočil čas, da naredite odmeven izid tudi v državnem prvenstvu?
„Kako bomo uspešni, bo odločal parket. Želimo si, da bi mešali štrene povsem pri vrhu. Večkrat smo govorili o odmevni futsal zgodbi na Obali. Upam, da je napočil čas za to.“

In dodaja:
„V razmerah, ki vladajo v slovenskem futsalu, je pomembno, da smo dobri prijatelji. To odtehta tudi dejstvo, da smo polprofesionalci. Prav ta „klapa“, prijateljstvo nam bo pomagalo, ko bo najtežje.“

Kdo bodo vaši glavni konkurenti?
„Še vedno menim, da je Proen Maribor prvi favorit za naslov. Je pa res, da so ostali brez Mileta Simeunoviča, ki je dejansko garant za lovorike. Če bo letos prvak še z Zavasom, bomo drugo leto Simeunoviča pripeljali na Obalo! Sicer pa ne gre ob Mariborčanih pozabiti še na Oplast Kobarid, Dobovec Pivovarno Kozel in Litijo.“

Do uspehov bo lažje s publiko.
„Gledalci bodo prišli, če bomo dobri. Zmage bodo polnile dvorano na Škofijah. Tu ni velike filozofije. Zato moramo začeti z zmagami že na prvem gostovanju, ki nas čaka jutri v Benediktu. Ne bo pa lahko, ne bomo v popolni postavi. Pa še dolga pot nas čaka. A vse drugo kot tri točke bi bil kiks!“

Tekst: D.P.
Foto: FC Bronx

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA