22.09.2016 | 1. SFL
Z zmagami napolniti dvorano na Škofijah

Jutri se začne 22. sezona 1. SFL, tudi za Bronx s Škofij, kjer so se v zadnjih tednih precej okrepili. Kapetan Marko Hrvatin in ekipa se spogledujejo z vrhom, a se zavedajo, da bo treba točke zbirati na vseh tekmah. Začenši z jutrišnjim gostovanjem v Benediktu.

Sezona je tu.
„Komaj smo že čakali, priprave so bile dolge in kvalitetne.“

V petek, 23.9., boste vsi ljubitelji futsala na spletni strani nzs.si pd 20.25 naprej spremljali videoprenos tekme 1. kroga Zavas Siliko - FC Litija.

Kaj ste delali?
„Kot se za priprave spodobi: odigrali smo tudi dve tekmi, proti Zavasu Siliko (3:8) in hrvaškemu Potpićanu (4:1).“

Rezultati obetajo.
„To bomo še videli. To so pripravljeni obračuni, kjer pa nikoli nismo nastopili v popolni postavi. Nekaj igralcev je prišlo šele prejšnji teden, nekaj imamo težav s poškodbami in boleznimi.“

Okrepitve so zveneče – Alen Mordej, Rok Grželj, Slaven Radišković, Tine Kapun.
„Vesel sem, ker je naša uprava ambiciozna. Vse te fante dobro poznam, precej tekem in turnirjev smo odigrali skupaj.“

Je zdaj napočil čas, da naredite odmeven izid tudi v državnem prvenstvu?
„Kako bomo uspešni, bo odločal parket. Želimo si, da bi mešali štrene povsem pri vrhu. Večkrat smo govorili o odmevni futsal zgodbi na Obali. Upam, da je napočil čas za to.“

In dodaja:
„V razmerah, ki vladajo v slovenskem futsalu, je pomembno, da smo dobri prijatelji. To odtehta tudi dejstvo, da smo polprofesionalci. Prav ta „klapa“, prijateljstvo nam bo pomagalo, ko bo najtežje.“

Kdo bodo vaši glavni konkurenti?
„Še vedno menim, da je Proen Maribor prvi favorit za naslov. Je pa res, da so ostali brez Mileta Simeunoviča, ki je dejansko garant za lovorike. Če bo letos prvak še z Zavasom, bomo drugo leto Simeunoviča pripeljali na Obalo! Sicer pa ne gre ob Mariborčanih pozabiti še na Oplast Kobarid, Dobovec Pivovarno Kozel in Litijo.“

Do uspehov bo lažje s publiko.
„Gledalci bodo prišli, če bomo dobri. Zmage bodo polnile dvorano na Škofijah. Tu ni velike filozofije. Zato moramo začeti z zmagami že na prvem gostovanju, ki nas čaka jutri v Benediktu. Ne bo pa lahko, ne bomo v popolni postavi. Pa še dolga pot nas čaka. A vse drugo kot tri točke bi bil kiks!“

Tekst: D.P.
Foto: FC Bronx

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec želi končati serijo z zmago
  Po finalnem turnirju pokala Terme Olimia, Dobovec je kot prvi v zgodovini vzel četrto zaporedno pokalno lovoriko, se pozornost spet vrača na domače prvenstvo. Jutri, v četrtek, se bosta na tretji polfinalni tekmi pomerila Dobovec in Bronx. Domačini vodijo 2:0 v zmagah in bi z morebitnim uspehom že postali prvi finalist 26. sezone 1. SFL.
 • 08.05.2021 | 1. SFL
  Nagradi za Vanjo Tanšek in Kristjana Čujca
  Pred začetkom finala pokala Terme Olimia pa sta bili podeljeni še dve individualni nagradi. Kristjan Čujec (FK Dobovec) je prejel zlato žogo za naj igralca minulega koledarskega leta, v ženski konkurenci pa je tovrstno priznanje prejela Vanja Tanšek (ŽNK Celje). Nagrada v moški konkurenci je bila podeljena trinajstič, v ženski pa šestič.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec povedel 2:0
  Na Škofijah se je končala še 2. polfinalna tekma. FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL po rednem delu, je s 3:1 porazila domači FC Bronx. Dobovec je tako povedel 2:0 v zmagah in ga le še zmaga loči do napredovanja v finale. Tretja polfinalna tekma bo 18. maja v Rogaški Slatini.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Evropski Dobovec prihaja na Škofije
  S tekmo na Škofijah se v torek nadaljuje polfinale 1. SFL. Medtem ko sta Siliko in Litija svojo 2. tekmo že odigrala, pa to čaka FC Bronx Škofije in FK Dobovec. Tekma je bila zavoljo evropskega nastopa Dobovca preložena na torek, 4.5., ob 20. uri.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Litija izenačila, Sevnica ostaja v 1. SFL
  Litija je prišla do prve polfinalne zmage, Sevnica pa kljub porazu v Sodražici ostaja član 1. SFL. Tako bi lahko na kratko strnili izkupiček petkovega futsal večera.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Na Vrhniki za finale, v Sodražici za obstanek
  Petek je dan za slovenski ligaški futsal. Vrhnika gosti 2. tekmo polfinala 1. SFL, v Sodražici pa se bosta ŠD Extrem in KMN Sevnica na takisto drugi, tudi zadnji, tekmi pomerila za mesto v 1. SFL v sezoni 2021/22.
 • 29.04.2021 | 1. SFL
  V novi sezoni bi spet radi med evropsko elito
  „Cilj je dosežen in presežen. Upam, da se tukaj ne ustavimo in da drugo leto spet iščemo pot na zaključni turnir,“ je evropsko sezono ocenil Kristjan Čujec in dal vedeti, da na srečo slovenskega futsala še ni rekel zadnje!
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na Barcelono
  Danes ob 15. uri se v Zadru s tekmo Kairat Almaty – Benfica začenja finalni turnir lige prvakov. Za slovenske ljubitelje futsala bo še kako zanimiv že prvi večer, saj bo naš predstavnik FK Dobovec ob 20. uri igral proti Barceloni, ki je branilec naslova evropskega klubskega prvaka!
 • 27.04.2021 | 1. SFL
  Z najboljšo tekmo kariere je vse mogoče tudi proti Barceloni
  V Zadru je vse pripravljeno za skorajšnji začetek finalnega turnirja lige prvakov. Tudi s slovenskim pridihom. FK Dobovec se je uspel uvrstiti med elitno druščino, ki bo prvič v zgodovini lige prvakov o naslovu odločala na turnirju osmerice.

DELI NA