19.11.2020 | 1. SFL
Veseli se derbija, o katerem govori cela regija

Na Ptuju je letos zavel nov futsal veter, ki je na novo sestavljeni ekipi dal novega elana. A da bodo Ptujčani po sedmih krogih na vrhu oz. tik pod njim s popolnim izkupičkom, tega pa ni pričakoval nihče. Še več – Ptujčani v petek v tekmi meseca, srečanje bo od 20. ure dalje na ogled na spletni strani futsal.si, gostijo takisto neporaženi Dobovec. Prenos se začne ob 20. uri na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 8. krog, 20.11.
FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.00)

Vrnil se je

„Seveda smo zadovoljni, predvsem pa pripravljeni. To je pravi derbi, o njem se govori po celi regiji,“ pravi trener Robert Grdović, ki se je letos vrnil v slovenski futsal, kjer je pred leti že deloval. Z Mariborčani je bil državni prvak in zmagovalec pokala Terme Olimia v sezoni 2016/2017. Tokrat vrh okuša s Ptujčani.

Kam sodijo?

„Vesel sem, ker smo tudi v torek, čeprav je bil pred tem premor, zabeležili novo zmago. Prvih nekaj minut smo imeli težave, potem pa potrdili svojo kvaliteto. Dobrepolje ni ravno merilo, a zmagati je treba. Ob tem nismo dobili nepotrebnih kartonov, ognili smo se poškodb, pripravljeni čakamo derbi,“ nadaljuje Grdović, ki ponovi že slišano – derbi bo primeren test, da vidijo, kam sodijo.
„Podobno sem rekel tudi proti Litiji, kjer pa smo dokazali, da se lahko kosamo z njo, če pride do polfinala. Petkova tekma z Dobovcem pa bo pokazala, ali smo sposobni za boj za vrh. Ob tem ne pozabimo: čas dela za nas, po treh ali šestih mesecih bomo še boljši,“ poudari Grdović.

Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.

Analizirali Dobovec

„Dobovec ima izvrsten kolektiv in izredne posameznike, ne bom izgubljal besed o njih, ker bi trajalo predolgo. Lep čas že igrajo skupaj, tako v klubu kot po turnirjih. Naša naloga je, da jim pariramo in izkoristimo nekaj pomanjkljivosti, ki jih vendar premorejo. Tu imam v mislih igro na postavljeno obrambo in protinapade,“ opozori Grdović, ki se zaveda, da bo treba v prvi vrsti ustaviti gostujočo igro „1:1“ in sidraša Kristjana Čujca in Luko Perića.

V taboru FC Hiša daril Ptuj so potrdili, da se v ekipo vračata Kevin Caf in Borut Ručna.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.04.2021 | 1. SFL
  Po reprezentanci fokus na lige in pokal
  Tako bosta v petek na sporedu uvodni polfinalni tekmi 1. SFL. Dobovec bo doma gostil FC Bronx, Litija pa bo na prvi polfinalni tekmi pričakala vrhniški Siliko. Nadaljujejo se tudi ostala tekmovanja.
 • 07.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec z Barcelono v Zadru
  Evropska nogometna zveza Uefa je potrdila, da bo finalni turnir futsal lige prvakov za sezono 2020/2021 na sporedu v Zadru in ne v Zagrebu, kot je bilo sprva načrtovano. Za to potezo so se odločili na prošnjo hrvaške države.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Znani vsi polfinalisti, prvi tekmi 2. aprila
  Dobovec, Litija, Siliko in FC Bronx so že nocoj izkoristili prvo zaključno žogo in se uvrstili v polfinale 26. sezone 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – FC Bronx in FC Litija – Siliko, polfinale se prične 2. aprila. Prihodnji petek, 26.3., je rezerviran za osmino finala pokala Terme Olimia.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Če ne danes, pa v torek
  Na www.futsal.si bomo prenašali obračun iz Ljutomera, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti FC Bronx. Trije gostje (Dobovec, Bronx in Litija) ter današnji domačin Siliko Vrhnika si lahko že danes zagotovijo nastop v polfinalu. V primeru, da bo potrebna 3. tekma, bo ta na sporedu v torek, 23. marca.
 • 18.03.2021 | 1. SFL
  Primorci v Ljutomer po polfinale 1. SFL
  „Vesel sem, da nam je uspel veliki preobrat na prvi domači tekmi, a morem priznati, da nismo bili pravi. Malo je manjkalo in bi šla tekma v drugo smer,“ se trener Bronxov Marko Hrvatin uvodoma ozre na prvo četrtfinalno tekmo, hkrati pa ne skriva veselja pred jutrišnjim vnovičnim obračunom! Škofjoti gostujejo v Ljutomeru, kjer bi ob drugi zmagi postali polfinalisti
 • 17.03.2021 | 1. SFL
  V petek kamere v Ljutomeru
  V petek se nadaljuje četrtfinale 1. SFL, na sporedu so štiri tekme. Tekmeci identični kot pred tednom dni, razlika je le v domačinstvu, to pot se igra v Zagorju, na Vrhniki, v Kobaridu ter Ljutomeru. Prav v Ljutomeru pa bodo tudi naše kamere, odkoder si boste lahko tekmo ogledali v neposrednem prenosu!
 • 12.03.2021 | 1. SFL
  V ŽIVO: Četrtfinale 1. SFL, 7. krog 2. SFL
  Doma so se zmag veselili Dobovec, FC Litija in KMN Bronx, v gosteh je bil uspešen Siliko. Vsi štirje nocojšnji zmagovalci so na pol poti do polfinala. Druge tekme četrtfinala so na sporedu 19. marca. Polfinalist bo ekipa, ki prva vknjiži dve zmagi.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Ljutomerčani niso pozabili 40. minute v režiji Bronxov
  Za mesto v polfinalu 26. sezone 1. SFL se bosta v petek ob 20. uri, domačini pripravljajo tudi prenos tekme, pomerila domači KMN Bronx Škofije in gostujoči KMN Tomaž Šic Bar, soseda na lestvici rednega dela – bronxi so bili 4., tomaži pa 5.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Ptujčani in Vrhničani prepričani v uspeh
  Igrali bomo agresivno, postavili se bomo visoko in jih tako tudi prijeli. Ne želimo dovoliti, da ritem igre prevzame Siliko in nas uspava, potem pa nas skuša razbiti z igralcem (vratarjem) v igri „5:4“ . Naša prednost je tudi daljša klop,“ napoveduje trener Ptujčanov Robert Grdović.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Dobovec brez Novaka, Mlinše brez bele zastave
  V lov na naslov v 1. SFL se podaja tudi Dobovec, ki se bo v četrtfinalu pomeril z ekipo ŠD Mlinše, ki je v svoji krstni sezoni med prvoligaši prišla med osem najboljših.

DELI NA