12.01.2024 | 1. SFL
V pričakovanju 13. kroga 1. SFL

Petek, 12. v mesecu, prinaša tekme 13. kroga 1. SFL. Vodilni Siliko gostuje v Dobrepolju, Dobovec odhaja v Ribnico, KMN Oplast doma gosti KMN Meteorplast Šic bar, KMN Sevnica pa pričakuje KMN Bronx Škofije.

1.SFL, 13. krog, 12.1.

KMN Oplast Kobarid – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)

V Kobaridu se bosta za prvenstvene točke pomerila domači KMN Oplast in gostujoči KMN Meteorplast Šic bar. To bo tekma 3. in 4. ekipe lige, oboji so zbrali po 17 točk, Oplast pa ima tekmo manj. Oboji so pred dnevi dobili svežo kri v ekipo: Oplast je okrepil Luka Drol, Ivan Matan pa je novi igralec Ljutomerčanov. Obe ekipi sta minuli torek odigrali četrtfinale pokala Terme Olimia: Ljutomerčani so doma tesno z 1:0 ugnali Sevnico, Oplast je z 0:2 klonil proti Dobovcu, a pustil dober vtis. To hrabri trenerja Mateja Kavčiča, ki pa od svojih fantov pričakuje resen pristop in trdo delo, od dobrega vtisa na tekmah proti Dobovcu ne bo točk. „V petek se bomo skušali gostom zoperstaviti na podoben način. Morda bomo odigrali malce bolj drzno kot proti Dobovcu,“ napoveduje trener Kavčič.

Na prvi letošnji medsebojni tekmi so Ljutomerčani, vodi jih Robert Grdović, v zadnji minuti zabili za končnih 3:3. enega od treh golov za Oplast je tedaj dosegel Kristjan Čujec, ki pa je pred dnevi sklenil svojo športno pot.

KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)

Peti in sedmi, KMN Sevnica in KMN Bronx Škofije, se bosta srečala ob Savi. Sevnica je pri 16 točkah s tekmo več kot škofjoti, ki so vknjižili devet točk. A so pokazali, da jih ne gre odpisati. Primorci so pod taktirko trenerja Nebojše Vajiča na zadnjih dveh tekmah naredili temelj, ki ima vse nastavke, da bo sezona na koncu uspešna. V derbiju spodnjega doma prvenstvene lestvice je KM Bronx doma porazil Dobrepolje, za nameček pa minuli torek slavil zmago še v Oplotnici na prvi tekmi četrtfinala pokala Terme Olimia.

Vse to vedo v Sevnici, kjer so takisto leto dobro začeli. Pred tednom dni so zmagali v Kobaridu, v torek pa tesno z 0:1 klonili v četrtfinalu pokala.

„Za pripravo na Bronx niti ni bilo posebej dovolj časa. Igralcem sem dal po pokalni tekmi prosto, da se odpočijejo,“ pove trener Matej Zakšek, ki se zaveda, da jih čaka pomembna tekma.
„Če zmagamo, bi pred Bronxi imeli že lepo prednost. Če ne bo zmage, nas pa ujamejo. Zavedamo se, da moramo še naprej igrati tako zavzeto kot dosedaj. Rad bi, da izboljšamo realizacijo,“ nadaljuje Zakšek, ki ve, da so bile medsebojne tekme s škofjoti vedno zanimive in napete. Sevnica gre v tekmo s popolno postavo. Za razliko od Primorcev, ki odhajajo na gostovanje brez Tilna Kamenčiča in Marina Mandirja.

„Po željenem in nujnem pozitivnem začetku leta je treba zdržati ta ritem. Čeprav vem, da nas čaka neugodna Sevnica in da gremo v goste brez dveh igralcev prve postave, želimo nadaljevati pozitiven trend,“ napoveduje trener škofjotov Nebojša Vajič.

FK Dobrepolje – Siliko Vrhnika (20.30)

Soseda po geografiji, Dobrepolje in Vrhnika, ne pa soseda na lestvici, 8. gosti prvega, se bosta pomerila v Dobrepolju. V torek je Siliko v pokalu zmagal s 5:3, a ni odigral dobro, Dobrepolje pa je izkoristilo skorajda vse, kar so Vrhničani ponudili.

„Glede na to, kako smo odigrali, je rezultat še soliden, kar dober. V petek pa pričakujem povsem drugačno sliko Silika. Z željo in voljo, ki ju v torek ni bilo,“ napoved tekme začne Mile Simeunovič, trener Silika.

„Nismo ekipa, ki bi lahko s 70-odstotno močjo premagovala kogarkoli. V torek smo Dobrepolje podcenili, čeprav sem na to opozarjal. V glavi nismo bili pravi, tudi sam nisem bil pravi. Verjamem, da bo v petek boljše,“ napove Simeunovič.

The Nutrition Extrem – FK Dobovec (21.00)

Pravi futsal praznik se obeta v Ribnici, kjer bo The Nutrition Extrem odigral svojo domačo tekmo, v deželo suhe robe pa prihaja FK Dobovec. V 6. krogu 1. SFL, bilo je v Rogaški Slatini, je Dobovec bil prevelik zalogaj za ekipo iz Sodražice, 9:1 je bilo. V petek želi ekipa trenerja Nika Jeliča to popraviti. Ne bo pa lahko, saj bodo nastopili dokaj zdesetkani postavi: kaznovana sta Andraž Gregorič in Denis Totošković, Žan Štepec in Jure Kordiš sta poškodovana.

„Ker štirih igralcev ni, se bo treba prilagoditi. Če bi bili vsi, bi lahko igrali presing, zdaj pa nas je premalo in ne bo dovolj moči za vseh 40 minut,“ napove trener Jelič, ki napoveduje malce bolj obrambno postavitev, priložnost pa želijo iskati iz hitrih protinapadov.

„Vemo, da nas čaka zahtevno delo. Prihaja Dobovec, katerega kvalitete so znane. Želimo si, da bi nam na tekmi pomagala tudi poln Športni center Ribnica,“ še doda Jelič.

Zavoljo odhodov in poškodb so bili minule tedne oslabljeni tudi igralci Dobovca, ki pa bi v petek predstavili tudi novinca. Registriran je bil Brazilec Pereira Lucas Anderson. Paragvajski reprezentant Martinez Villalba Francisco Javier pa bo z ekipo začel trenirali februarja.

Prepoved nastopa:
Marin Mandir (KMN Bronx Škofije)
Tilen Kamenčič (KMN Brronx Škofije)
Andraž Gregorič (The Nutrition Extrem)
Denis Totošković (The Nutrition Extrem)

Lestvica strelcev:
Patrik Pasariček (FK Dobovec) 14
Ante Matan (KMN Meteorplast Šic bar) 11
Alen Ruis (KMN Meteorplast Šic bar) 11
Nikola Jandrić (FK Siliko) 11

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA