18.01.2023 | 1. SFL
V petek na Šport TV-ju

V petek se nadaljuje državno prvenstvo članov. V koprski dvorani Bonifika je na sporedu tekma 16. kroga 1. SFL. Ob 18.45 si bosta nasproti stali ekipi KMN Bronx Škofije in KMN Meteorplast Šic bar. To bo tudi prva tekma rednega dela, ki jo bodo ljubitelji futsala lahko spremljali na Šport TV-ju, s prakso pa nadaljujemo na mesečni ravni že prihodnji mesec.

1.SFL, 16. krog, 20.1.
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (18.45) (prenos na Šport TV-ju)
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)

24.1.
ŠD Mlinše – FK Dobovec (20.00)

25.1.
FK Dobrepolje – Futsal Vrhnika (20.00)

Lestvica strelcev 1. SFL:
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 16
Jure Suban (Futsal Vrhnika) 14
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 14
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 14

Prepoved nastopa:
Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije)
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar)
Tine Šturm (KMN Oplast Kobarid)
Rok Urbančič (KMN Oplast Kobarid)
Kristjan Jordan (KMN Sevnica)
Janez Dolinšek (ŠD Mlinše)
Tim Lipovšek (ŠD Mlinše)
Jure Mezek (ŠD Mlinše)
Urban Pirnat (ŠD Mlinše)

Polovičen izkupiček v letu 2023

„Počasi se sestavljamo in kompletiramo, v ekipo se vračata Nik Zajc in Alen Mordej, Marin Mandir še je vedno poškodovan. Treniramo in se pripravljamo na petkovo tekmo,“ uvodoma pove trener Damir Pertič, ki 2. sezono zapored vodi ekipo Bronxa, ki zasedajo 5. mesto. Domačini bodo brez kaznovanega Aleksandra Stanića.

Bronxi niso v najboljši seriji: v decembru so izgubili vse tri ligaške tekme, leto 2023 so začeli s pomembno zmago v Zagorju (s 3:4 proti Mlinšam), minuli petek pa izgubili proti Oplastu (3:2).

„V Kobaridu proti Oplastu ni bilo slabo. Navdušilo me je, da smo fizično dobro stali, tudi agresivni smo bili. Žal ne celo tekmo, a to je normalno glede na stanje v ekipi. V ključnih trenutkih smo popustili v zbranosti in disciplini. To nas je stalo poraza. Zato v prihodnje pričakujem, da bodo tisti igralci, ki morajo prevzeti ključno vlogo, to v teh težkih trenutkih to tudi storili. Kot kolektiv moramo odigrati boljše in zmanjšati to število nihanj,“ nadaljuje Pertič, ki se zaveda, da jih v petek čaka zahtevna tekma.

Letos 2:0

V 1. SFL so bili Ljutomerčani v tej sezoni dvakrat prepričljivo boljši – 2:6 in 2:5 je bilo za ekipo iz Ljutomera. V 1. SFL sta se ekipi sicer pomerili štirikrat, trikrat so se veselili meteorji, enkrat pa se je tekma končala z remijem. Bronxi na prvo zmago na medsebojnih tekmah še čakajo!

„V tej sezoni smo dvakrat gladko izgubili. Še posebej je boleč domači poraz, ko nismo bili pravi. Niti trenirali nismo dobro prejšnji mesec, zadnjo domačo medsebojno tekmo smo izgubili še predno smo jo začeli,“ opozarja Pertič.

„KMN Meteorplast Šic bar je ekipa, ki igra sproščeno. Na roko jim gre tudi rezultat. Ko imaš točke in rezultat, zraste samozavest. Predvsem pa so med sabo zelo povezani kot kolektiv – od golmana do sidraša. Vsi držijo med sabo. Ko so v težavah, nosilci prevzamejo ključne vloge in naredijo razliko, tu mislim predvsem na Roka Šnofla in Denisa Kneževiča. Precej so pridobili tudi s prihodom Alena Ruisa,“ Pertič analizira goste, tretjo ekipo letošnje 1. SFL, ki pa prihaja na Obalo oslabljen: prej omenjeni Alen Ruis je z reprezentanco U19 na turnirju na Hrvaškem, prvi strelec 1. SFL Denis Kneževič pa mora odslužiti kazen rumenih kartonov.

„V čast nam je, ker smo v petek odprli, verjamem, kar vrsto prenosov na Šport TV-ju. Za naš klub, ki ne igra v domačem okolju, pa so take tekme zelo pomembne. Zavedamo se, da je obisk v dvorani primeren rezultatu. Radi pa bi privabili več ljudi. Zato jih na tem mestu vabim v Areno Bonifiko, da pokažejo, da imajo radi futsal. Verjamem, da imamo prave navijače, ki bodo pomagali tem našim igralcem, da zrastejo,“ še zaključi Pertič.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | 1. SFL
  V Sodražici, Dobrepolju in na Vrhniki
  Derbi sredine prvenstvene lestvice gosti Sodražica, saj k The Nutrition Extremu prihaja KMN Sevnica, Siliko na Vrhniki pričakuje KMN Bronx Škofije, Dobrepolje pa gosti KMN Meteorplast Šic Bar.
 • 01.12.2023 | 1. SFL
  Prva evropska točka Dobovca
  Futsal prvak Dobovec je v 2. krogu elitne skupine lige prvakov s kosovsko Prištino igral neodločeno 3:3. To je prva točka v tem delu tekmovanja za Dobovec, po sredinem porazu v 1. krogu proti Benfici s 3:4. Ta pa ne bo dovolj za napredovanje na zaključni turnir.
 • 30.11.2023 | 1. SFL
  Prenosi futsal tekem na televiziji
  V mesecu decembru bomo futsal tekem vnovič spremljali v neposrednem prenosu. Tako bo v petek, 8.12., ob 20.30 na Šport TV-ju prenos derbija med Dobovcem in Silikom.
 • 29.11.2023 | 1. SFL
  Dobovec navdušil proti Benfici in klonil v zadnji minuti
  Dobovec, slovenski prvak v futsalu, je v 1. krogu elitne skupine liga prvakov izgubil proti portugalski Benfici s 3:4 (0:2). Tekma skupina B je bila na turnirju na Kosovu, ki ga gosti Priština.
 • 29.11.2023 | 1. SFL
  Proti Benfici pokazati več kot pred mesecem dni
  Slovenski državni prvak Dobovec danes v Prištini začenja elitni del lige prvakov. Uvodoma se bodo varovanci trenerja Kujtima Morine pomerili s portugalsko Benfico.
 • 28.11.2023 | 1. SFL
  Dobovec na turnir elitnega dela futsal lige prvakov
  Jutri, v sredo, se začenja elitni del futsal lige prvakov. V 23. sezoni klubskega futsal tekmovanja naslov prvaka brani španska Palma. Svojega predstavnika med 16 klubi ima tudi Slovenija. Aktualni državni prvak Dobovec se je že sedmič uvrstil med 16 najboljših v Evropi.
 • 24.11.2023 | 1. SFL
  Tri gostujoče zmage, remi v Ljutomeru
  S tekmami 8. kroga se je začela 2. tretjina rednega dela 1. SFL. Vodilni dvojec FK Dobovec in FK Siliko je slavil v gosteh, do zmage tudi The Nutrition Extrem, remi v Ljutomeru.
 • 24.11.2023 | 1. SFL
  Za točke tudi v Kobaridu, Sevnici in Ljutomeru
  Tekma meseca, prenos na futsal.si, bo v Dobrepolju, kjer domačin v derbiju čaka The Nutrition Extrem. Derbi vrha bo v Kobaridu, saj k Oplastu prihaja Siliko. FK Dobovec bo generalko za ligo prvakov opravil v Sevnici, KMN Meteorplast Šic bar pa doma gosti KMN Bronx Škofije.
 • 23.11.2023 | 1. SFL
  Derbi kroga pred kamerami in v spletnem prenosu
  Tekma meseca, prenos na futsal.si, bo v Dobrepolju, kjer domačin v derbiju čaka The Nutrition Extrem. Derbi vrha bo v Kobaridu, saj k Oplastu prihaja Siliko. FK Dobovec bo generalko za ligo prvakov opravil v Sevnici, KMN Meteorplast Šic bar pa doma gosti KMN Bronx Škofije.
 • 21.11.2023 | 1. SFL
  Oplast po preobratu, Siliko dobil derbi
  Zmagi sta ostali doma: Oplast je po preobratu in zaostanku 0:3 s 5:4 ugnal Dobrepolje, Siliko pa je Dobovcu prizadejal prvi letošnji ligaški poraz, za nameček pa je sploh prvič doma v 1. SFL ugnal Dobovec.

DELI NA