18.01.2023 | 1. SFL
V petek na Šport TV-ju

V petek se nadaljuje državno prvenstvo članov. V koprski dvorani Bonifika je na sporedu tekma 16. kroga 1. SFL. Ob 18.45 si bosta nasproti stali ekipi KMN Bronx Škofije in KMN Meteorplast Šic bar. To bo tudi prva tekma rednega dela, ki jo bodo ljubitelji futsala lahko spremljali na Šport TV-ju, s prakso pa nadaljujemo na mesečni ravni že prihodnji mesec.

1.SFL, 16. krog, 20.1.
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (18.45) (prenos na Šport TV-ju)
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)

24.1.
ŠD Mlinše – FK Dobovec (20.00)

25.1.
FK Dobrepolje – Futsal Vrhnika (20.00)

Lestvica strelcev 1. SFL:
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 16
Jure Suban (Futsal Vrhnika) 14
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 14
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 14

Prepoved nastopa:
Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije)
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar)
Tine Šturm (KMN Oplast Kobarid)
Rok Urbančič (KMN Oplast Kobarid)
Kristjan Jordan (KMN Sevnica)
Janez Dolinšek (ŠD Mlinše)
Tim Lipovšek (ŠD Mlinše)
Jure Mezek (ŠD Mlinše)
Urban Pirnat (ŠD Mlinše)

Polovičen izkupiček v letu 2023

„Počasi se sestavljamo in kompletiramo, v ekipo se vračata Nik Zajc in Alen Mordej, Marin Mandir še je vedno poškodovan. Treniramo in se pripravljamo na petkovo tekmo,“ uvodoma pove trener Damir Pertič, ki 2. sezono zapored vodi ekipo Bronxa, ki zasedajo 5. mesto. Domačini bodo brez kaznovanega Aleksandra Stanića.

Bronxi niso v najboljši seriji: v decembru so izgubili vse tri ligaške tekme, leto 2023 so začeli s pomembno zmago v Zagorju (s 3:4 proti Mlinšam), minuli petek pa izgubili proti Oplastu (3:2).

„V Kobaridu proti Oplastu ni bilo slabo. Navdušilo me je, da smo fizično dobro stali, tudi agresivni smo bili. Žal ne celo tekmo, a to je normalno glede na stanje v ekipi. V ključnih trenutkih smo popustili v zbranosti in disciplini. To nas je stalo poraza. Zato v prihodnje pričakujem, da bodo tisti igralci, ki morajo prevzeti ključno vlogo, to v teh težkih trenutkih to tudi storili. Kot kolektiv moramo odigrati boljše in zmanjšati to število nihanj,“ nadaljuje Pertič, ki se zaveda, da jih v petek čaka zahtevna tekma.

Letos 2:0

V 1. SFL so bili Ljutomerčani v tej sezoni dvakrat prepričljivo boljši – 2:6 in 2:5 je bilo za ekipo iz Ljutomera. V 1. SFL sta se ekipi sicer pomerili štirikrat, trikrat so se veselili meteorji, enkrat pa se je tekma končala z remijem. Bronxi na prvo zmago na medsebojnih tekmah še čakajo!

„V tej sezoni smo dvakrat gladko izgubili. Še posebej je boleč domači poraz, ko nismo bili pravi. Niti trenirali nismo dobro prejšnji mesec, zadnjo domačo medsebojno tekmo smo izgubili še predno smo jo začeli,“ opozarja Pertič.

„KMN Meteorplast Šic bar je ekipa, ki igra sproščeno. Na roko jim gre tudi rezultat. Ko imaš točke in rezultat, zraste samozavest. Predvsem pa so med sabo zelo povezani kot kolektiv – od golmana do sidraša. Vsi držijo med sabo. Ko so v težavah, nosilci prevzamejo ključne vloge in naredijo razliko, tu mislim predvsem na Roka Šnofla in Denisa Kneževiča. Precej so pridobili tudi s prihodom Alena Ruisa,“ Pertič analizira goste, tretjo ekipo letošnje 1. SFL, ki pa prihaja na Obalo oslabljen: prej omenjeni Alen Ruis je z reprezentanco U19 na turnirju na Hrvaškem, prvi strelec 1. SFL Denis Kneževič pa mora odslužiti kazen rumenih kartonov.

„V čast nam je, ker smo v petek odprli, verjamem, kar vrsto prenosov na Šport TV-ju. Za naš klub, ki ne igra v domačem okolju, pa so take tekme zelo pomembne. Zavedamo se, da je obisk v dvorani primeren rezultatu. Radi pa bi privabili več ljudi. Zato jih na tem mestu vabim v Areno Bonifiko, da pokažejo, da imajo radi futsal. Verjamem, da imamo prave navijače, ki bodo pomagali tem našim igralcem, da zrastejo,“ še zaključi Pertič.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA