28.03.2024 | 1. SFL
V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev

Petek prinaša tri ligaške tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

Sistem tekmovanja

V četrtfinalu končnice za državnega prvaka se igra na dve dobljeni tekmi iste ekipe. Zmagovalec para KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid se bo v polfinalu beril z Dobovcem, zmagovalec para THE Nutrition Extrem – KMN Meteorplast Šic Bar pa čaka FK Siliko.

V Sevnici

Oplast je bil na prvi tekmi proti Sevnici prepričljiv in sploh prvič v tej sezoni premagal Sevničane. S to popotnico varovanci trenerja Jake Sovdata odhajajo v mesto ob Savi, kjer želijo končati začeto. Vedoč, da je Sevnica tudi doma težak zalogaj. Oplast je zadnjič zmagal v Sevnici decembra 2022 (3:7).

„Čaka nas drugačna tekma v Sevnici, veliko težja. Če se bomo pomaknili nazaj, nimamo nobenih možnosti, zato bo treba iti višje kot v Kobaridu,“ se trener Sovdat zaveda pasti igre, ki jo goji domači trener Matej Zakšek.

„Z rezultatom na prvi tekmi smo bili lahko zadovoljni, saj smo zadeli, ko je bilo potrebno,vendar pa igra ni bila preveč dobra,“ se trener Sovdat zaveda, da je visoka zmaga 5:1 lahko tudi kaj skrila. Tudi zato pričakuje, da igralci aktivirajo še tiste dodatne rezerve, ki jih premorejo.

Sevničani so naredili dobro sezono. Ki pa bi ji radi dali dodaten pečat. Polfinale ali pa vsaj podaljšanje serije na 3. tekmo bi bilo lepo priznanje. Sevnica se zaveda, da ima v nogah še nekaj dinamita. Predvsem pa trener Zakšek upa, da bo imel na voljo vse razpoložljive moči. V tej sezoni mu je klubski zdravnik večkrat sestavljal ekipo, ki je šla na tekmo. Tokrat gre pričakovati, da domače fante podprejo tudi navijači, ki so se letos vrnili v sevniško dvorano. Bolje rečeno: k temu so jih primorali dobri rezultati in dobre igre Sevničanov.

„Pred nami je zahtevna tekma. Želim si, to pričakujem tudi od fantov, da odigrajo borbeno. Kot da je zadnja v sezoni,“ pred tekmo napove trener Zakšek, ki upa, da bo lahko ekipi pomagal poškodovani Uroš Martič. „Pred nami je zahtevna tekma, a sem optimist. V Kobaridu smo slabo začeli, tja pa smo potovali kar štiri ure. Na voljo smo imeli le 15 minut za ogrevanje. Zato smo slabo začeli. A od 5. minute do gola za vodstvo Oplasta 3:1, smo kontrolirali tekmo. Škoda, ker nismo zadeli na 2:2, tekma bi se drugače odvila,“ rezimira trener Zakšek, ki je verjame v podaljšanje serije.

V Sodražici

THE Nutrition Extrem bo naredil vse, da izkoristi prvo zaključno žogo in se kot novinec/povratnik v 1. SFL zavihti v polfinale. Pred tednom dni je ekipi trenerja Nika Jeliča teklo kot po maslu. Ali lahko to ponovijo, bo jasno jutri v verjetno premajhni za vse športni dvorani v Sodražici. Kjer bo slovesno že pred tekmo: Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik Komisije za futsal, bo domači ekipi THE Nutrition Extrem U17 podelil bronaste kolajne za uspešno sezono v tekmovanju mladih. Potem pa se bo začela tekma.

Po porazu na prvi četrtfinalni tekmi so v ljutomerskem taboru opravili temeljito analizo. „Naredili smo preveč individualnih napak, ki jih je nasprotnik izkoristil. Imeli smo posest žoge, prav tako smo si priigrali kar nekaj priložnosti za zadetek, a enostavno to ni bil naš dan,“ je po pregledu posnetka dvoboja dejal ljutomerski trener Robert Grdović, ki bo imel na petkovi tekmi znova veliko težav s sestavo ekipe. Vratar Klemen Anžel, ki je na prvi četrtfinalni tekmi prejel rdeči karton, je kaznovan. Manjkala bosta tudi Ante Matan in Tim Lipovšek. V kader se po poškodbi vrača mladi vratar Luka Lovrec.

„Vemo, da nas v Sodražici čaka „pekel“, vemo, da bodo tam njihovi navijači in da bo vroča atmosfera. Ampak v težavah se spoznajo junaki. Verjamem v svojo ekipo. Verjamem, da bomo zmagali in vrnili serijo ponovno v Ljutomer ter na domačem parketu poskušati izboriti polfinale,“ po zadnjem treningu napoveduje Grdović.

1.SFL, četrtfinale, 2. tekma, 29.3.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Meteorplast Šic Bar (20.00)

1. tekma, 22.3.
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica 5:1
 (2:0) (1:0 v zmagah)
1:0 Lah (1.), 2:0 Lah (4.), 2:1 Drobne (27.), 3:1 Kovačič (29.), 4:1 Obid (30.), 5:1 Leban (40.)

KMN Meteorplast Šic Bar – THE Nutrition Extrem 1:4 (0:0) (0:1 v zmagah)
0:1 Lovrenčič (29./AG), 0:2 Gregorič (30.), 1:2 Trstenjak (32.), 1:3 Čop (35.), 1:4 Gregorič (39.)

* 3. tekma, 5.4.
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)
KMN Meteorplast Šic Bar – THE Nutrition Extrem (20.30)

* - če bo 3. tekma potrebna

Play off/tekme za obstanek oz. napredovanje:

2. tekma, 29.3.
KN Oplotnica – KMN Bronx Škofije (20.15)

1. tekma, 22.3.
KMN Bronx Škofije – KN Oplotnica 10:0
 (7:0)
1:0 Stanič (11.), 2:0 Stanič (15.), 3:0 Stanič (17.), 4:0 Mandir (22.), 5:0 Kneževič Mrak (24.), 6:0 Kamenčič (32./10-m), 7:0 Kamenčič (34,/10-m), 8:0 Lolić (36.), 9:0 Stanišič (38.), 10:0 Cupin (40.).

KMN Bronx Škofije so na prvi tekmi visoko porazili KN Oplotnico. Primorci želijo tudi na drugi tekmi pokazat in potrditi, da si zaslužijo mesto v 1. SFL. KN Oplotnica pa želi pokazati, da je visokemu porazu na Škofijah botroval tudi slab dan.

Tekst: D.P.
Foto:  R.L./KMN Meteorplast Šic Bar

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Trojec na Vrhniko, trojec zapustil Siliko
    V taboru FK Siliko, v minuli sezoni so osvojili naslov superpokalnega prvaka Slovenije, sestavljajo igralski mozaik za novo sezono. Prvi se je poslovil Max Vesel, ki se je preselil na Hrvaško (Reka), na Vrhniki pa so potrdili še tri odhode in tri prihode.
  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Lipovšek in Kos spet za Mlinše
    Ekipo bo še naprej vodil trener Gregor Ceglar, ki bo v novi sezoni računal tudi na stara znanca. Po letu dni igranja v dresu Meteorplasta se v Zasavje vračata Vid Kos in Tim Lipovšek.
  • 20.07.2024 | 1. SFL
    Oplast z novim trenerjem
    KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
  • 17.07.2024 | 1. SFL
    Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
    Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
  • 10.07.2024 | 1. SFL
    V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
    V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
  • 09.07.2024 | 1. SFL
    Totoškovič ostaja v Sodražici
    Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
  • 04.07.2024 | 1. SFL
    Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
    V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
  • 02.07.2024 | 1. SFL
    Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
    V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
  • 28.06.2024 | 1. SFL
    Matic Goznik okrepil Dobrepolje
    V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
  • 24.06.2024 | 1. SFL
    V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
    Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.

DELI NA