18.02.2021 | 1. SFL
V Kazahstanu sposobni spisati zgodovino

S tekmo v kazahstanskem mestu Alma Ata se začenja letošnja osmina finala futsal lige prvakov. Zavoljo uspešnega nastopa Dobovca v šestnajstini finala in relativno ugodnega žreba se danes vodilna ekipa 1. SFL spogleduje z jasno željo, da se uvrsti na finalni turnir osmerice.

Le ta se bo za naslov evropskega klubskega prvaka pomerila med 28. aprilom in 3. majem v beloruskem Minsku. Slovenski predstavnik na finalnem turnirju še ni zaigral, je pa tam uspešno sodeloval in igral Kristjan Čujec, ki je leta 2014 z azerbajdžanskim Arazom zasedel 3. mesto v Evropi.

Liga prvakov, osmina finala, 18.2.
Aktobe – FK Dobovec (11.00)

19.2.
InterMovistar – Kherson (19.00)
FC Barcelona – ACCS Futsal (21.05)

20.2.
Ugra Yugorsk – Vytis (13.00)
Kairat – United Galati (13.00)
Sporting – Chrudim (18.00)
Olmissum – KPRF (19.30)
SLBenfica – Berettyóújfalu (20.00)

Lani blizu, letos nared za korak naprej

Dobovec je bil že v lanski sezoni 2019/2020 blizu finalnega turnirja četverice, a je konec novembra 2019 v zadnjih minutah klonil proti ruski ekipi KPRF, 2:5 je bilo na koncu. A končni rezultat ne pove vsega. Dobovec je do 33. minute držal remi (2:2), kar bi mu bilo dovolj za napredovanje. „Vsi se spomnimo, kako blizu smo bili lani, da spišemo neko zgodovino. Letos se zgodba nekako ponavlja. Vsi smo pripravljeni na tekmo, komaj čakamo, da se začne. Danes bomo videli, če smo iz pravega testa in upam, da zmagamo,“ pravi vratar Damir Puškar. Da so dobro pripravljeni, da v ekipi ni prostora za tremo, poudari Žiga Čeh, ki dodaja: „Smo že nekaj časa skupaj, odigrali smo že nekaj takih tekem. Je pa seveda pričakovanje – tako kot pred vsako pomembno tekmo. Vemo, kaj nam prinaša tekma, tako da nekaj tistega pozitivnega naboja je in tiste pozitivne tekmovalne treme tudi.“

Deo evropski prvak

Za pripravo ekipe skrbi študiozni trener Kujtim Morina, ki je pozorno preučil tekmeca, ekipo Aktobeja, ki domuje povsem na drugem koncu države. A ker njihova dvorana ne ustreza vsem kriterijem tako visokega ranga tekmovanja, so se bili primorani „preseliti“ v Alma Ati. Aktobe je v sezoni 2018/2019 izpadel v glavnem delu lige prvakov, elitni del je lovil na Hrvaškem, v odločilni tekmi je s 4:3 klonil proti Makarski, en gol jim je zabil tudi kapetan naše reprezentance Igor Osredkar. V tisti sezoni je bil Dobovec v elitnem delu. Ta sezona pa je bila tista, ko je v ligi prvakov blestel Brazilec Deo, danes ena od osrednjih moči Aktobeja. Pred dvema letoma je Deo z ekipo Sportinga postal zmagovalec lige prvakov.

Zvesti svoji igri

„Aktobe je ekipa z večletnimi izkušnjami igranja v ligi prvakov. Letos so se okrepili z izkušenimi brazilskimi igralci, imajo dva ukrajinska reprezentanta, tudi domači igralci, nekateri reprezentanti, so zelo kakovostni in jih nikakor ne gre podcenjevati,“ je že večkrat opozoril trener Kujtim Morina.

„Imamo svojo igro, od katere ne odstopamo, kar smo že dokazali v preteklih letih. Ne glede na nasprotnika in njihovo kakovost bomo normalno igrali napadalni futsal, ki ga gojimo skozi leta in v katerem mislim, da smo najboljši,“ še doda Žiga Čeh.

Tekst: D.P., FK Dobovec
Foto: S.Š.

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2024 | 1. SFL
    Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
    Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
  • 11.05.2024 | 1. SFL
    Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
    V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
  • 10.05.2024 | 1. SFL
    Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
    Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
  • 10.05.2024 | 1. SFL
    Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
    V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
  • 09.05.2024 | 1. SFL
    Naj se finale začne
    Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.
  • 08.05.2024 | 1. SFL
    V boljši formi in s pravim receptom v finale
    „Pred nami so resnično kvalitetne tekme. Zato vabim vse gledalce tako v Rogaško Slatino kot potem na Vrhniko. Pred nami je praznik futsala. Verjamem, da se bo zbralo tudi veliko naših navijačev. Povem jim lahko le to, da bomo moji igralci „trgali“ parket,“ sklene Simeunovič.
  • 06.05.2024 | 1. SFL
    Vedo, da v tej sezoni Silika še niso premagali
    V petek se s tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 29. sezone 1. SFL. Za naslov se bosta pomerila FK Dobovec, tudi branilec naslova, ter Siliko Vrhnika, ki je v finalu 1. SFL drugič zapored.
  • 04.05.2024 | 1. SFL
    Znani termini finala in tekem za 3. mesto
    V zaključni fazi 29. državnega prvenstva članov nas čakata še finale in mali finale za končno 3. mesto. Za naslov prvaka se bosta merila FK Dobovec in FK Siliko, za 3. mesto pa THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid.
  • 04.05.2024 | 1. SFL
    Po koncu polfinalne serije 1. SFL
    FK Dobovec in FK Siliko se bosta borila za naslov državnega prvaka v 29. sezoni 1. SFL, THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid pa odhajata v lov na bronasto kolajno.
  • 03.05.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko finalista 1. SFL
    FK Dobovec in FK Siliko sta finalista 29. sezone 1. SFL. Vodilni ekipi ekipi rednega dela 1. SFL sta v trokoraku slavila zmago v polfinalu (s 3:0 proti Oplastu oz. THE Nutrition Extremu). Finalna serija, prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage, se bo začela v petek, 10. maja. Prva tekma bo v Rogaški Slatini.

DELI NA