10.09.2009 | 1. SFL
Trenerji 1. SFL pred sezono 2009/10

Trenerji desetih ekip 1. SFL so strinili svoje vtise pred začetkom tekmovanja.

Matej Kavčič
, trener Puntarja Casina Safir:

»Pred nami je naporna sezona, nastopili bomo tudi v ligi prvakov. Velikim imperativov nimamo, v sezoni 2009/10 želimo uveljaviti naše mlade igralce, ki so odločno stopili v seniorsko vrsto.

Sandi Likar
, trener Gorice:

»Želimo si, da se prebijemo do 6. mesta po rednem delu, potem pa je vse mogoče. Napadli bomo iz ozadja. Pomladili smo ekipo, zato ne moremo pričakovati visokih uvrstitev, moštvo rabi čas, da se uigra.«

Boban Simič
, trener Litije:

»Mislim, da imamo ekipo, ki je po imenih in igralskih izkušnjah zelo močna, zato tudi lovorike ne bi smele izostati. A sezona je dolga.«

Zoran Tesko
, trener Oplasta:
»Imamo cilj, da se prebijemo med šest najboljših po rednem delu, k temu težijo vse ekipe, naloga ne bo lahka. Ko si bomo to zagotovili, potem lahko napademo eno od medalj!«

Sandi Zdovc
, trener Dobovca:

»Prvenstvo hočemo končati med prvimi štirimi, za to smo sposobni. Bo pa sezona zelo napeta, malce bo odstopala le Litija, ki je sestavila izredno močno ekipo, ostali bomo precej izenačeni.«

Goran Stanič
, trener Tomi Press Bronxa:

»Sezona bo težka, to je jasno, zelo smo hendikepirani, saj smo ostali brez polovice ekipe, zaradi poškodb smo ostali tudi Suhopoljca, Brusa, Šarkanja in Vajiča. Stavimo na mladino, cilj pa je obstanek v ligi.«

Denis Delamea
, trener Pekarne Duh:Ž

»Kratko in jedrnato - želimo obstati v ligi.«

Robert Gačnik
, trener Sevnice:

»Hoteli bi, da se borimo za sredino, a se bojim, da nam preostane boj za obstanek. Ekipo smo še malce pomladili, ravno to pomanjkanje izkušenj naš velik minus.«

Boštjan Kupčič, trener FC Ptuja:

»Zadali smo si cilj, da se uvrstimo med prvih šest ekip po prvem delu prvenstva.«

Valter Lakošeljac, trener Izole:

»Odkrito računamo, da se prvi del tekmovanja zaključimo med prvimi šestimi ekipami, to je naš jasen cilj, vse bomo naredili, da nam to uspe!«

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA