27.01.2023 | 1. SFL
Štiri tekme, največ pozornosti obračunu v Sevnici

Po dveh tekmah med tednom, šlo je za preloženi tekmi 16. kroga, se danes, v petek, nadaljuje tekmovanje v 1. SFL. Tekme bodo na sporedu v Sevnici, Rogaški Slatini, na Vrhniki in v Ljutomeru.

1.SFL, 17. krog, 27.1.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FK Dobovec – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Prepoved nastopa:
Matevž Sodič (FK Dobrepolje)
Kevin Strnad (FK Dobrepolje)
Gal Škulj (FK Dobrepolje)
Tilen Rajter (KMN Meteorplast Šic bar)
Matic Goznik (KMN Meteorplast Šic bar)
Jure Mezek (ŠD Mlinše)
Rok Bešter (KMN Oplast Kobarid)

Lestvica strelcev:
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 16
Jure Suban (Siliko Vrhnika) 15
Anej Kmetič (FK Dobrepolje) 14
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 14
Nik Zajc (FC Bronx) 14

Dobovec gosti Dobrepolje

Vodilni Dobovec v letu 2023 ni prepričljiv. Po porazu proti Sevnici je minuli torek remiziral z Mlinšami. Ekipa iz Obsotelja ima le še točko prednosti pred Silikom na 2. mestu prvenstvene lestvice, Dobovec ima 39 točk, Siliko 38.

„Zavedamo se, da zadnji rezultati niso taki, ki pritičejo Dobovcu. Poškodbe in menjave v igralskem kadru so naredile svoje, a ne iščem izgovorov ali alibijev. Še bolj smo se posvetili delu,“ je jasen trener Kujtim Morina, ki še nekaj časa ne bo mogel računati na poškodovanega Kristjana Čujca.

Danes v goste Dobovcu prihaja Dobrepolje, ki je minulo sredo klonilo proti Siliku, trener Dani Kaljevič pa se nadeja, da bo njegova ekipa nudila dober odpor Dobovcu. To bo težko, saj v ekipi ne bo kar treh nosilcev: Matevža Sodiča, Gala Škulja in Kevina Strnada, ki počivajo zaradi rumenih kartonov. Manjkal pa bo tudi prvi strelec ekipe, odkritje letošnje sezone, Anej Kmetič. „Zavedamo se, kdo je Dobovec. Naša želja pa je, da sovjo kožo danes čim dražje prodamo,“ napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

Tekma leta za oboje

Sevnica in Mlinše igrata derbi začelja, 7. in 8. ekipa. Sevnica je pri sedmih točkah, Mlinše pri devetih. Oboji bi se radi ognili 8. mesta, ki vodi direktno v 2. SFL, 7. pa prinaša vsaj dodatne kvalifikacije. Tudi za to je omenjena tekma ključna za oboje.

„Dobro smo trenirali, to me veseli. Vemo pa, da nas čaka prava tekma. O svoji usodi odločamo sami,“ prav trener Sevničanov Matej Zakšek. „Do konca ni več veliko tekem. Ob pogledu na lestvico je jasno, da to verjetno kar naša zadnja možnost. Ne bo pa lahko, gostimo ekipo, ki je trda, neugodna, čvrsta,“ pravi Zakšek, ki je v tem koledarskem letu naredil s Sevnico pravi „boom“. Zmagali so kar dvakrat – doma so ugnali Dobovec, v gosteh Oplast.

Mlinše se zavedajo pomembnosti tekme, trener Gregor Ceglar pa je vesel, ker bo imel na voljo štiri igralce več kot proti Dobovcu, ko je ŠD Mlinše prišel do velike točke. Prav ta remi proti prvaku daje novih moči Mlinšanom. To bo peta medsebojna tekma – dve tekmi v Sevnici so dobile Mlinše, dve tekmi v Zagorju pa sta se končali z remijem. Drugače povedano – Sevnica še nima zmage proti Mlinšam v 1. SFL.

„To je za nas tekma za biti ali ne biti,“ je jasen trener Mlinš Gregor Ceglar. „Po tekmi proti Dobovcu in veliki točki je bilo nekaj evforije, zdaj je ni več. Sinoči smo še trenirali, zdaj pa na tekmo,“ gostovanje pri Sevnici napove trener Ceglar.

„Sevnica je postala nevarna v 2. delu sezone. Okrepili so se, nekaj nekdanjih igralcev se je vrnilo, v prvi vrsti pa bi izpostavil Uroša Martiča,“ opozarja trener Ceglar, ki si želi, da pridejo pravi na tekmo.

16 tekem, identičen izkupiček

Zanimiv je pogled na statistiko medsebojnih tekem Silika in Bronxa – 16 tekem, po 6 zmag za oboje, štiri tekme so se končale z remijem. Vrhničani so zabili 58 golov, Bronx 62. Danes bo to tekma 2. in 5. ekipe 1. SFL. Igralo se bo na Vrhniki. Domačini so favoriti, tudi zavoljo iger, ki jih kažejo v zadnjih mesecih. Količina treninga, predanost, mladost, pedantnost, strokovnost, sistematično delo dajejo rezultate. V ekipo trenerja Mileta Simeunoviča se je po poškodbi z goli uspešno vrnil Marko Mohorič, motiv več bosta zagotovo imela Uroš Đurić in Nik Klinc, ki sta pred leti igrala na Obali. Na drugi strani pa se bo predstavil vrhniški publiki Benjamin Tušar, ki je pet let nosil dres Silika, potem pa odšel v tujino. Zdaj je spet v Sloveniji, okrepil je Bronxe.

„Pohvalil bi ekipo, dobro treniramo. Igralci so prizadevni, marljivi, pravi. Nismo v popolni zasedbi, a kljub temu imamo na voljo vedno 10, 12 igralcev. Le tako lahko ekipa dobro trenira. Če je igralcev premalo, ni dobrega treninga. Dober trening med tednom v Sloveniji ni nekaj samoumevnega ali navada,“ pa Mile Simeunovič o pripravi na novo tekmo, v 17. krogu na Vrhniko pride FC Bronx. „Vemo, da nikogar ne moremo premagati s pol moči. Bronxi nam ne ležijo, proti njim ne igramo tako, kot sicer. Damir Pertič nas dobro pozna, zato bomo morali tudi mi reagirati na njihovo obrambo, s katero igrajo proti nam,“ pa Mile Simeunovič o tekmi s Primorci in o morebitni zanki, ki jo je pripravil trener Damir Pertič.

Domačini so se sestavili, gostje tudi za Nejca

Pregled nadaljujemo na drugem koncu Slovenije. V Ljutomerju so s potekom sezone zadovoljni, so na 3. mestu. Minuli petek so remizirali na Obali pred kamerami Šport TV-ja, danes pa gostijo Oplast, ki so ga v tej sezoni dvakrat že premagali (2:1 in 3:2). Trener Robert Grdović in njegov pomočnik Tomislav Novak sta imela po dolgem času na razpolago vse razpoložljive moči, razen seveda Thomasa Pihlerja, za katerega je zaradi poškodbe sezona že zaključena, in Nika Kosca, ki še okreva po poškodbi kolena.

"Vse tekme z Oplastom so težke. Upam, da se bomo držali svojih načrtov ter zmagali. V tej sezoni smo v medsebojnih dvobojih dvakrat dobro opravili svojo nalogo. Upam, da bo tudi tokrat tako, vendar pa moramo na igrišču to pokazati," je optimističen izkušeni Urban Goričan, ki je tekmo v Kopru izpustil zaradi službenih obveznosti, tokrat pa bo znova pomemben člen domače ekipe, predvsem v obrambnih nalogah, saj bosta zaradi kartonov manjkala Tilen Rajter in Matic Goznik. Poleg Goričana bosta ponovno ekipi pomagala tudi prvi strelec prvenstva (16 zadetkov) Denis Kneževič, ki proti Bronxom ni igral zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, in Alen Ruis, ki je prejšnji teden s slovensko reprezentanco U19 nastopal na močnem turnirju na Hrvaškem. Trener Grdović se je odločil, da bodo poleg mlajšega izmed bratov Ruis, priložnost proti Oplastu dobili tudi preostali najstniki v ljutomerski ekipi Luka Horvat, Alen Jambriško in Benjamin Rep.

Oplast je minuli petek izgubil proti Sevnici, a si trener Matej Kavčič s tem ne razbija glave. „Po koncu rednega dela bomo 4. ali 5. niti ne igra bistvene vloge,“ pove Kavčič, ki si želi, da bo hitro, predvsem pa uspešno okreval Nejc Kovačič, ob vsem spoštovanju do vseh njegovih soigralcev, kar motor Oplasta.

„Pozornost počasi usmerjamo k četrtfinalu pokala Terme Olimia,“ prizna Matej Kavčič, ki bo prihodnji petek proti Dobrepolju doma lovil zaostanek s prve četrtfinalne tekme proti Dobrepolju (1:4). V Ljutomerju bo Oplast brez kaznovanega Roka Beštra.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA