04.05.2022 | 1. SFL
Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko

V Dobovcu se pripravljajo na finale, kjer se bodo uvodoma v petek, 6. maja, pomerili z Litijo. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Prenos bo na Sportklubu.

1.SFL, sezona 2021/2022:

1. tekma, 6.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

2. tekma, 10.5.
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

3. tekma, 13.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

4. tekma, 17.5.*
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

5. tekma, 20.5.*
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

* - prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage

Prvič zaostajali

»Srečni in veseli smo, ker smo spet v finalu,« pravi hrvaški trener Kujtim Morina, ki od leta 2017 vodi Dobovec. Premore impresivno statistiko –  z ekipo je osvojil tri naslove državnega prvaka (2018, 2019, 2021), pet pokalnih lovorik (2018, 2019, 2020, 2021, 2022) in en superpokal (2018), za nameček pa je ekipo popeljal na zaključni turnir futsal lige prvakov (leta 2021 v Zadru). V finalu pokala ali državnega prvenstva ekipa z njim še ni doživela poraza. Letos se jim je prvič primerilo, da so izgubljali serijo, v polfinalu je FC Hiša daril Ptuj povedel 1:0, temu pa so sledile tri zmage Dobovca.

»Tisti poraz ni bil ugoden. A smo se dvignili, pobrali, sestavili. Uspeli smo spreobrniti potek polfinala in odigrati boljše. Menim, da smo v polfinalu dvigovali nivo igre. Na vseh tekmah smo si ustvarili precej priložnosti, v določenih situacijah je bila realizacija naš problem. Zdaj pa je tu finale, ki je vrhunec za vse nas,« nadaljuje Morina, ki se zaveda, da jih v finalu čaka Litija.

»Litijani imajo zelo dobro ekipo, sestavljena je iz zelo dobrih igralcev, vsi si zaslužijo veliko spoštovanje. A tudi mi imamo svoj način, svoje kvalitete,« pravi Morina, ki meni, da kljub naporni sezoni, v kateri so petič prišli med 16 najboljših v Evropi in postali prvaki pokala Terme Olimia, premorejo še nekaj rezerv.

Negativna bilanca dodaten motiv

»Vedno so prisotne neke rezerve. Verjamem, da bomo odigrali dobro. Pred nami je finale, kjer nas čakajo težke tekme, na drugi strani pa izvrstni igralci. Gašper Vrhovec premore svoj udarec, ki nam je povzročal težave že v superpokalu,« Morina izpostavi litijskega kapetana. »V tej sezoni smo se merili trikrat. Le enkrat smo zmagali. Že samo to negativno razmerje je dovolj velik motiv, da se izkažemo v finalu,« je jasen Morina, ki je že ostal brez Klemna Duščaka, ki ima počeno kost na prstu. Na zadnji tekmi na Ptuju pa si je Kristjan Čujec zvil gleženj.

Čujec dela razliko

»Vse moramo narediti, da ga spravimo k sebi. Kristjan je že sam po sebi tak igralec, ki dela razliko, ne glede na to, kje igra. Ni isto, ali ga imaš ali pa ne. Izvrsten sidraš je. Ko je v igri, nam je lažje. Ko ga ni, iščemo alternative,« priznava Morina, ki zaključi v slogu, ki mu ostaja zvest vsa ta leta:
»Še vedno čutimo to lakoto po zmagah in uspehih. Ne bomo se zadovoljili le s tem, da smo prišli v finale!«

Sicer pa Dobovec ostaja zvest svoji igri, stavi na uigranost, izkušnje, avtomatizme v igri. Letos med sezono je ostal brez dveh sidrašev (Perić, Kneževič). V tej sezoni premore sedem reprezentantov. V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.06.2022 | 1. SFL
  Jeseni želi še okrepiti sodelovanje s klubi in treninge v NZS Futsal centru
  „Menim, da so bili treningi super. Igralci so jih dobro sprejeli, radi so prihajali. Na tem mestu hvala tudi vsem staršem, ki so jih vozili na treninge in čakali,“ pove Tomislav Horvat, selektor članov in reprezentance. Prav Horvat je skupaj s svojo strokovno skupino, v njej sta bila še Mile Simeunovič in Ivan Bratič, bdel na treningi in delom.
 • 18.06.2022 | 1. SFL
  Damir Pertič ostaja trener FC Bronx
  Moštvo bo še naprej vodil Damir Pertič, nekdanji igralec FC Bronxa, tudi slovenski reprezentant, ki je svojo športno pot začel v tedanji 3. SFL – MNZ Koper, kjer je sprva igral za ŠD A.S.C.I. – športno društvo italijanske manjšine v Kopru. V Kopru, kjer domače tekme igrajo Bronxi, deluje še danes.
 • 17.06.2022 | 1. SFL
  Pripravljajo kamp za mlade, zmagali v Zagrebu
  FK Dobrepolje bo tudi v novi sezoni igral v 1. SFL. Z minulo sezono so v Dobrepolju lahko zadovoljni, počasi pa pogledujejo naprej. V vodstvu kluba so potrdili, da bo člansko ekipo še naprej vodil trener Dani Kaljevič, za golmane bo skrbel trener Ivan Bratič.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  V ŠD Mlinše že pogledujejo v novo sezono
  „Želimo pa si, da bi še okrepili delo z mladimi. Da bi to postala znana Mlinška šola futsala. V lanski sezoni so se izkazali mladinci, letos bomo dodali še U17, zadaj pa že prihaja generacija iz U11. Radi bi tudi izobrazili strokovni kader, stroka je osnova za vse,“ dodaja trener ŠD Mlinše, kjer so poznani tudi po tem, da prvi začnejo priprave.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  Statistični pregled minule sezone v klubskem futsalu
  Po koncu sezone v futsal tekmovanjih še statistični pregled tekmovanj.
 • 11.06.2022 | 1. SFL
  Reprezentančni trojec še naprej v Dobovcu
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavo ekipe. V četrtek so potrdili, da bo ekipo še naprej vodil trener Kujtim Morina, ki bo lahko računal tudi na reprezentančni trojec.
 • 10.06.2022 | 1. SFL
  Kujtim Morina ostaja trener Dobovca
  »Skupaj smo dosegli veliko; klub smo dvignili visoko, na zavidanja vredno raven, ustvarili odlično vzdušje v ekipi, z vodstvom čudovito sodelujemo. Tu so Rok, Zvone in vsi ostali, ki so prispevali k tej odločitvi,« niza razloge za podaljšanje sodelovanja. Nova sezona zanj ne bo rutina.
 • 04.06.2022 | 1. SFL
  Dobovec prejel pokal in kolajne
  Dobovec je tako osvojil 5. naslov državnega prvaka, pokal in kolajne so igralci prejeli v petek. Priznanja jim je podelil Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS in član IO NZS.
 • 02.06.2022 | 1. SFL
  Državni prvak ima novega predsednika
  Rok Mordej, tudi kapetan moštva, je novi predsednik kluba, dosedanji predsednik Marko Krivec pa prevzema funkcijo podpredsednika in blagajnika. Novo vodstvo je na sredini volilni skupščini dobilo soglasno podporo članstva.
 • 01.06.2022 | 1. SFL
  Prijava klubov v futsal sezono 2022/2023
  Tudi v novi sezoni se bo v vseh kategorijah igralo z uradno futsal žogo Mikasa. Ob zaključku minule sezone je bil minuli ponedeljek v prostorih Nogometne zveze Slovenije tudi sestanek s futsal klubi. Udeležba je bila zelo dobra in pogovori korektni in konkretni.

DELI NA