04.05.2022 | 1. SFL
Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko

V Dobovcu se pripravljajo na finale, kjer se bodo uvodoma v petek, 6. maja, pomerili z Litijo. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Prenos bo na Sportklubu.

1.SFL, sezona 2021/2022:

1. tekma, 6.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

2. tekma, 10.5.
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

3. tekma, 13.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

4. tekma, 17.5.*
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

5. tekma, 20.5.*
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

* - prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage

Prvič zaostajali

»Srečni in veseli smo, ker smo spet v finalu,« pravi hrvaški trener Kujtim Morina, ki od leta 2017 vodi Dobovec. Premore impresivno statistiko –  z ekipo je osvojil tri naslove državnega prvaka (2018, 2019, 2021), pet pokalnih lovorik (2018, 2019, 2020, 2021, 2022) in en superpokal (2018), za nameček pa je ekipo popeljal na zaključni turnir futsal lige prvakov (leta 2021 v Zadru). V finalu pokala ali državnega prvenstva ekipa z njim še ni doživela poraza. Letos se jim je prvič primerilo, da so izgubljali serijo, v polfinalu je FC Hiša daril Ptuj povedel 1:0, temu pa so sledile tri zmage Dobovca.

»Tisti poraz ni bil ugoden. A smo se dvignili, pobrali, sestavili. Uspeli smo spreobrniti potek polfinala in odigrati boljše. Menim, da smo v polfinalu dvigovali nivo igre. Na vseh tekmah smo si ustvarili precej priložnosti, v določenih situacijah je bila realizacija naš problem. Zdaj pa je tu finale, ki je vrhunec za vse nas,« nadaljuje Morina, ki se zaveda, da jih v finalu čaka Litija.

»Litijani imajo zelo dobro ekipo, sestavljena je iz zelo dobrih igralcev, vsi si zaslužijo veliko spoštovanje. A tudi mi imamo svoj način, svoje kvalitete,« pravi Morina, ki meni, da kljub naporni sezoni, v kateri so petič prišli med 16 najboljših v Evropi in postali prvaki pokala Terme Olimia, premorejo še nekaj rezerv.

Negativna bilanca dodaten motiv

»Vedno so prisotne neke rezerve. Verjamem, da bomo odigrali dobro. Pred nami je finale, kjer nas čakajo težke tekme, na drugi strani pa izvrstni igralci. Gašper Vrhovec premore svoj udarec, ki nam je povzročal težave že v superpokalu,« Morina izpostavi litijskega kapetana. »V tej sezoni smo se merili trikrat. Le enkrat smo zmagali. Že samo to negativno razmerje je dovolj velik motiv, da se izkažemo v finalu,« je jasen Morina, ki je že ostal brez Klemna Duščaka, ki ima počeno kost na prstu. Na zadnji tekmi na Ptuju pa si je Kristjan Čujec zvil gleženj.

Čujec dela razliko

»Vse moramo narediti, da ga spravimo k sebi. Kristjan je že sam po sebi tak igralec, ki dela razliko, ne glede na to, kje igra. Ni isto, ali ga imaš ali pa ne. Izvrsten sidraš je. Ko je v igri, nam je lažje. Ko ga ni, iščemo alternative,« priznava Morina, ki zaključi v slogu, ki mu ostaja zvest vsa ta leta:
»Še vedno čutimo to lakoto po zmagah in uspehih. Ne bomo se zadovoljili le s tem, da smo prišli v finale!«

Sicer pa Dobovec ostaja zvest svoji igri, stavi na uigranost, izkušnje, avtomatizme v igri. Letos med sezono je ostal brez dveh sidrašev (Perić, Kneževič). V tej sezoni premore sedem reprezentantov. V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.
 • 21.09.2023 | 1. SFL
  Siliko in Dobovec v lov na 3. superpokal
  V jubilejnem 20. obračunu za eno od treh lovorik v moškem članskem futsalu se bosta pomerila Dobovec, aktualni državni in prvak pokala Terme Olimia, ter FK Siliko Vrhnika, finalist 1. SFL in tudi branilec naslova superpokala.
 • 18.09.2023 | 1. SFL
  Oplast z višjimi ambicijami v novo sezono
  „Zelo sem zadovoljen s prisotnostjo in zagnanostjo igralcev. Ponavadi mi vedno dobro začnemo, ritem pa nam porušijo prekinitve in premori,“ pove trener Matej Kavčič, ki je vesel, ker je v svoji sredi lahko pozdravil asa Kristjana Čujca. Legendarni slovenski reprezentant se je poslovil od Dobovca odločen, da še ni rekel zadnje. Vrnil se je v domače Posočje, kjer želi še nekaj dati.
 • 12.09.2023 | 1. SFL
  Okrepljeni v sezono, v soboto memorialni turnir
  „Uspelo nam je, da smo zadržali ekipo iz lanske sezone, dodali pa smo še dve imeni, dva povratnika Marka Račiča in Matevža Sodiča. Vesel smo, ker nam bo lahko več pomagal vratar Denis Govekar. Menim, da imamo vsaj na papirju boljšo ekipo kot lani,“ pravi Zakšek, ki se veseli sezone.
 • 10.09.2023 | 1. SFL
  Z novim kapetanom vnovič v domači dvorani
  S svojimi ambicijami in željami v sezono vstopa tudi KMN Bronx Škofije. Priprave je ekipa pod taktirko trenerja Damirja Pertiča začela 23. avgusta. Nastopili so že na turnirju v Puli, kjer so odigrali dve močni tekmi. 
 • 22.08.2023 | 1. SFL
  Kristjan Čujec iz Dobovca v Oplast
  Po šestih sezonah igranja v črno-belem dresu Dobovca je Kristjan Čujec sprejel težko odločitev in se odločil dres Dobovca zamenjati za dres Oplasta – to sta sinoči priobčila oba kluba.

DELI NA