27.02.2024 | 1. SFL
Regionalna derbija na Obali in v Dobrepolju

Ekip 1. SFL bodo danes, v torek, odigrale tekme 19. kroga. Novi vodilni FK Dobovec bo doma gostil tretjega v ligi KMN Meteorplast Šic bar, drugouvrščeni Siliko Vrhnika pričakuje četrto Sevnico. Spodnji dom lestvice pa prinaša dva regionalna derbija: osmo Dobrepolje pričakuje šesti THE Nutrition Extrem, v primorskem obračunu pa sedmi KMN Bronx Škofije gosti peti KMN Oplast Kobarid. Do konca rednega dela, zaključil se bo 15. marca, so še trije krogi.

1.SFL, 19. krog, 27.2.
FK Dobovec – KMN Meteorplast Šic Bar (20.00)
FK Dobrepolje – THE Nutrition Extrem (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Sevnica (20.30)

Potrditi 1. mesto

Dobovec je po zmagi v Sevnici in porazu Silika v Kobaridu vnovič vodilna ekipa. „Letošnja sezona je posebna: dlje časa smo bili 2. kot 1. A to je vse posledica okoliščin: pomladili smo ekipo, gradnja takega moštva pa je proces. Vesel sem, ker so igralci marljivi, delavni in vztrajni. Še vedno je precej prostora za napredek. Po drugi strani pa sem že po petkovi tekmi igralcem lepo povedal, da so naše misli pri prvi naslednji tekmi, torej torkovi proti KMN Meteorplastu Šic bar,“ trener Dobovca Kujtima Morina opozarja, da kljub prevzemu 1. mesta ni prostora za evforijo. Pohvali je ekipo, ker je nanizala od 5.1. sedem zaporednih ligaških zmag.

„Pred nami je zahtevna tekma, gostimo mlado ekipo, ki prav tako igra dobro v tem 2. delu sezone. Zavedamo se, da so željni dokazovanja. Zaot pričakujem resen pristop. Imamo svoje želje, cilje in načrte,“ Kujtim Morina ne skriva želja, da tri točke ostanejo v Obsotelju. Ekipi sta se v 1. SFL merili sedemkrat, šest tekem je dobil Dobovec, ena tekma se je končala z remijem. Svojo računico ima danes tudi KMN Meteorplast Šic Bar, ki ga vodi Robert Grdović.

Popraviti vtis iz Kobarida

Na Vrhniki domači Siliko gosti Sevnico. „Malce smo vsi že načeti. Nabralo se je malih poškodb. Pričakujemo tudi, da bodo domačini še dodatno motivirani po porazu v Kobaridu,“ se trener Sevnice Matej Zakšek zaveda, da jih čaka zahtevno gostovanje na Vrhniki.

„Sinoči (v ponedeljek; op.a.) smo se pripravili. Upam, da smo to naredili dobro. Želel bi, da zmanjšamo število napak, ki jih delamo. Napovedoval ne bom. Vem pa, da želimo pustiti dober vtis. Za koliko bo to dovolj, pa bo jasno nocoj,“ sklene Zakšek. To bo sicer 16. medsebojna tekma – osem jih je dobil Siliko, štiri Sevnica, zadnjo na Vrhniki septembra 2017. V tej sezoni Sevničani še niso zabili gola Vrhničanom: 4:0 in 6:0 je bilo.


Kar 147 dni je v 1. SFL minilo od 1. do 2. poraza do petka vodilnega Silika. Vsakič jih je ugnal Oplast: tako na Vrhniki kot v Kobaridu. Pred Silikom je nova preizkušnja, v goste jim prihaja Sevnica.

„Če bomo taki, kot smo bili v Kobaridu, ne bomo zmagali. A vem, da ne bomo taki. To je bil kiks, še vedno pa odločamo sami o sebi. Karkoli rečem po petkovi tekmi bodo to izgovori. Resnica pa je taka: Oplast je odigral dobro tekmo, šest golov nam je zabil. Če želimo biti uspešni, si toliko golov ne smemo dovoliti,“ je bil Mile Simeunovič, trener Silika, jasen v napovedi današnje tekme proti Sevnici, ki bo, tudi na to opozori, izkoristila vsako priložnost za dosego zadetka, zato bodo morali odigrati precej bolj zbrano in kvalitetno kot v petek v Posočju.

Primorski derbi

KMN Bronxi zasedajo 7. mesto, zbrali so 13 točk, Dobrepolje jim je za petami, zbrali so 10 točk. Škofjoti bi radi danes proti Oplastu do točk in mirnega nadaljevanja rednega dela 1. SFL.

„Petkov krog je pokazal, da je motivacija lahko odločilni faktor. Tako sta naš današnji nasprotnik (Oplast) kot naš direktni konkurent na koncu lestvice (Dobrepolje) zmagala zelo zahtevni tekmi, ko je bilo potrebno dati nekaj več. Mi v petek očitno nismo dali dovolj v ofenzivni fazi, saj smo ostali brez zadetka, kar moremo najprej popravit na torkovi tekmi. Čeprav bo manjkal Žiga Kneževič Mrak. Računamo, da se bo vrnil Nikola Prelčec, ki je vsekakor dodana vrednost za nas napad,“ torkovo tekmo napove Nebojša Vajić, trener KMN Bronxov.

„Čestitke fantom, leteli so po igrišču. Časa za pripravo na Bronxe ni, pripravljamo pa sami sebe, spreminjamo, popravljamo, delamo trdo, čeprav je naslednji dan tekma. Cilj je jasen: želimo biti najboljši v končnici. Če zadržimo tako energijo, bomo na koncu vsi zadovoljni,“ pa gostovanje na Obali napoveduje Jaka Sovdat. V tej sezoni sta ekipi že odigrali dvakrat med sabo: 5:2 je bilo za Oplast v Kobaridu, tekma na Škofijah pa se je končala z izzidom 2:2. Gostje prihajajo na Obalo brez Davida Laha.

Medsebojna statistika je zanimiva: v zadnjih desetih tekmah se jih je pet končalo remijem. Tri tekme je dobil Oplast, dve Bronx. Le ena ekipa (škofjoti lani 31. marca) pa je zadnjih desetih obračunih slavila zmago v gosteh. Oplast je zadnjič zmagal na Škofijah 28. aprila 2017, 4:7 je bilo. Kapetan Oplasta je bil takrat Jaka Sovdat, ki je dosegel tudi enega od sedmih golov za moštvo iz Posočja, ki ga je vodil Saša Leban, na klopi domačih je bil Dino Krivičič, kapetan škofjotov pa Marko Hrvatin, ki danes uspešno deluje kot trener v Italiji.

Lokalni derbi

Za konec pa še v Dobrepolje, kjer domačini, v tem hipu 8. klub 1. SFL, gosti šesto ekipo lige. Oboji prihajajo na derbi na krilih izvrstne igre v zadnjem krogu, ki je bil igran v petek: Dobrepolje je s 3:5 slavilo v Ljutomerju, THE Nutrition Extrem je z 2:0 doma premagal Bronxe in tako posledično ponudil Dobrepolju, da do konca rednega dela še ujame ekipo s Škofij.

„Malce smo po domači zmagi proti KMN Bronx razbremenjeni. A če te zmage v torek ne potrdimo, potem smo spet tam, kjer smo bili,“ Nik Jelič, trener THE Nutrition Extrem, ne skriva ambicij, da njegova ekipa še tretjič v tej sezoni premaga Dobrepoljce.

„Na voljo imam vse fante, veselim se tekme. Odigrali bomo tako, kot znamo: agresivno od prve sekunde naprej. Brez taktiziranja, zanima me zmaga. Pričakujem pa, da bomo od začetka tekme vsi bolj previdni in pazljivi, vložek je velik. Za domačine je to kar zadnja možnost, da ostanejo v igri za obstanek v 1. SFL,“ navrže Jelič, ki pa je analizi tekmeca opazil, da Dobrepolje zadnja dva meseca igra boljše, v igri pa se vidita mentalna čvrstost in boljša povezanost znotraj ekipe.

„V torek je še ena tekma, ko bomo šli na glavo. Na vse ali nič. Lahko rečem tudi sproščeno. Nimajo kaj izgubiti, le pridobimo lahko. Spet bo treba biti zbran v obrambi in osredotočen v napadu. V petek smo bili nagrajeni za borbenost, pred nami je nova zahtevna preizkušnja,“ trener Dobrepolja začne napoved pred današnjo tekmo.

„Brata Žlindra in Luka Čop igrajo vrhunsko, so hit letošnje lige. Res so odlični, povrh vsega pa še dobri dečki. Potrebno jih bo ustaviti, ne bo pa lahko. Če želimo uspeti, bo treba igrati še bolj kolektivno, kot zmorejo to oni. Sicer skrivnosti med ekipama ni, ključna bosta pristop in želja. Pričakujem vnovič polno dvorano, da nam tudi publika pomaga do zmage, ki nas teoretično ohranja v boju za obstanek,“ še dodaja trener Kaljevič, ki ne bo mogel računati na kaznovanega Kevina Strnada.

V tej sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat: vsakič zmaga za ekipo iz Sodražice, ki je slavila s 4:2 in 5:4.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

 

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA