06.09.2009 | 1. SFL
Puntar s 6:5 ugnal Oplast

Puntar Casino Safir in Oplast sta soboto izkoristila za pripravljalno tekmo v tolminski športni dvorani, v tekmi dolgi 60 minut (trikrat po 20 minut), zmaga Puntarju (6:5), ki je dan pred tem igral tudi s hrvaškim prvakom Potpićanom, Hrvati boljši s 4:3.

Poškodba Zorča

Domača vrsta iz Tolmina je nastopila brez Boštjana Uršiča, Siniše Brkiča in Andreja Rutarja, slednji bo nared za 1. krog 1. SFL v petek, ko Tolminci gostujejo v Izoli, gostujoči Oplast je nastopil s popolno zasedbo, a je kaj kmalu, po parih minutah ostal brez Primoža Zorča, ki je v enem od hitrih šprintov staknil poškodbo, tekme pa je bilo zanj hitro konec.

Puntarjeva zadetka za 2:0

V prvi tretjini so se v precej boljši luči pokazali domačini, ki so z agresivno igro, natančnimi podajami, prevlado na sredini terena in učinkovitostjo po dveh akcijah (6. in 7. minuta) vodili 2:0, zadela sta Gaj Rosič in Matic Gaberšček, ob tem pa zastreljali par zrelih priložnosti, izkazal pa se je tudi vratar Urban Bajc, ki je branil vrata Oplasta. Od 10. minute naprej je Oplast vzpostavil razmerje moči, žoga pa ni hotela v vrata po poizkusih Janija Ručne in Rajka Uršiča.

Ofenziva Oplasta

Oplast je odločneje začel drugih 20 minut. V uvodna dva napada sta pripadla gostom, oba je zaključil Borut Ručna, na drugi strani pa je s odličnim strelom, oplazil je okvir vrat vrnil Andraž Gregorčič. Saša Leban je zadel desni prečnik, po protinapadu »3 na 2« je Oplast preko Jake Sovdata znižal na 2:1, tekla je 25. minuta.

Melinkova poteza večera

Zadetek srečanja je prispeval Benjamin Melink, ki je izkoristil napako Oplasta, se dokopal do žoge na desni strani, ob tem je iz vrat izvabil Bajca, mimo katerega je z zvitim strelom poslal žogo v daljši levi kot za vodstvo 3:1, vmes pa je na vrata Puntarja stopil Aljoša Mohorič, ki je zamenjal Marka Kurinčiča. Prav Mohorič je obranil strel kapetana Ručne z desetmetrovke, za tem pa je po strelu s kota atraktivno v padcu poizkusil še Uršič.

4:2 po 40 minutah

Na drugi strani so prekršek naredili še gostje, Kristjan Čujec pa matiral Bajca za visoko vodstvo Puntarja Casina Safir 4:1, v 38. minuti bi lahko naveza Uršič - Sovdat rezultat znižala, a je Mohorič pravočasno stekel iz vrat ter zadostno oviral Sovdata, ki ga je lepo zaposlil Uršič, Saša Leban pa je par sekund pred koncem 40. minute presenetil vratarja Mohoriča, ter znižal na 4:2.

Mladi do minut

V gostujočih vratih je priložnost dobil Andrej Hafner, domači trener Matej Kavčič pa se je odločil, da odpočije trio Kragelj - Melink - Čujec. Tolminska ekipa je v 3. minuti nadaljevanja (43. minuta skupaj) preko Blaža Laharnarja povedla 5:2, v 60. minuti je Tilen Štendler  z močnim in natančnim strelom v spodnji levi kot zaključil protinapad Puntarja za visoko vodstvo 6:2, v naslednji minuti je Leban naprej zastreljal desetmetrokov, bolje rečeno, Mohorič je bil na mestu, Leban pa se je hitro odkupil, saj je po njegovi podaji z leve na drugi vratnici Klemen Ivančič spravil žogo v mrežo za 6:3. Mohorič je bil na mestu tudi slabih šest minut pred koncem, ko je snedel strel Kovača z desetmetrovke.

Oplast je štiri minute pred koncem z zadetkom povratnika Jana Kurinčiča znižal na 6:4, preko Ručne pa še na 6:5


Tekst: Futsal.si/DP

Foto: Futsal.si/DP


SORODNE NOVICE

 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA