04.07.2024 | 1. SFL
Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov

V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, je bil danes opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi. Dobovec potuje v Španijo, kjer bo turnir gostil dvakratni zaporedni prvak lige prvakov AE Illes Balears Palma Futsal (ŠPA), ob njem pa se pomlajeni Dobovec (po novem bo trener Rok Mordej, Kujtim Morina se je poslovil) igral še proti MNK Futsal Dinamo (HRV) in ekipi United Galati (ROM).

"Pred žrebom sem želel skupino, da lahko spet upamo na uvrstitev med 16 najboljših v Evropi. Dobili smo težko skupino, ampak dva nasprotnika, s katerima se vsaj na papirju da igrati in s katerimi se bomo borili za 2. in 3. mesto v skupini, ki zagotavlja elitni del, kar bi bil vrhunski rezultat za našo "novo" in pomlajeno ekipo. Imeli bomo dva meseca, da se pripravimo na ligo prvakov in v najboljši luči predstavimo slovenski futsal," je žreb komentiral trener Rok Mordej.

Predkrog konec avgusta

V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.

Predkrog lige prvakov bo na sporedu med 20.8. in 25.8., gostitelji turnirjev bodo FC Diamant Linz, Tirana Futsal, Amigo Nortwest, Hjorring Futsal Klub, Udeevalla Futsal Club, FC Clic Chisinau, Futsal Club Forca, Manchester Futsal Club. V predkrogu bo sodelovalo 32 ekip, ki bodo deljene v osem skupin, zmagovalci skupin se bodo uvrstili v glavni del tekmovanja, kjer jih pričaka najboljših 24 ekip Evrope. Žreb je teh 32 razdelil v osem skupin, glavni del lige prvakov bo med 22.10. in 27.10. Iz skupin 1 -4 bodo v elitni del lige prvakov napredovale prve tri ekipe, iz skupin 5-8 napredujejo v elitni del prvaki skupin.

Tudi Tilen Gajser

V predkrogu, v skupini B, bo kvalifikacije za glavni del lige prvakov začel Tilen Gajser. Njegova ekipa, švicarski državni prvak Futsal Minerva bo potoval v Bolgarijo. V skupini se bodo tako za 1. mesto in napredovanje borili Futsal Minerva (ŠVI), Amigo Northwest (BOL), FC Fiorentino (SMR), Pro Futsal Cymru (WAL).


Liga prvakov, glavni del:

skupina 1: Cartagena Costa Cálida (ŠPA), Sporting Anderlecht Futsal (BEL)*, FC HIT Kyiv (UKR), Record Bielsko-Biała (POL)

skupina 2: Sporting Clube de Braga (POR), MNK Olmissum (HRV), SK Plzeň (ČEŠ), FC Prishtina 01 (KOS)*

skupina 3: AE Illes Balears Palma Futsal (ŠPA)*, Futsal Klub Dobovec (SLO), MNK Futsal Dinamo (HRV), United Galati (ROM)

skupina 4: Sporting Clube de Portugal (POR), Kairat Almaty (KAZ)*, Haladás VSE (HUN), Futsal Club Semey (KAZ)

skupina 5: Etoile Lavalloise (FRA)*, FC Stalitsa Minsk (BLR), prvak predkvalifikacijske skupine B, prvak predkvalifikacijske skupine H

skupina 6: Riga Futsal Club (LAT), KMF FON Banjica (SRB)*, prvak predkvalifikacijske skupine D, prvak predkvalifikacijske skupine A

skupina 7: Luxol St. Andrews Futsal (MLT), Futsal Klub Lučenec (SVK)*, prvak predkvalifikacijske skupine G, prvak predkvalifikacijske skupine C

skupina 8**: Kauno Žalgiris (LIT), FC Differdange 03 (LUKS), prvak predkvalifikacijske skupine E, prvak predkvalifikacijske skupine F

*- gostitelj turnirja
** - gostitelj turnirja bo znan naknadno

V elitni del tekmovanja (igran bo med 26.11. in 1.12.) napreduje 16 ekip (iz težjega dela skupin 1-4 glavnega dela po trije – v tem kvalitetnejšem delu lige prvakov bo igral tudi Dobovec, iz skupin 5-8, kamor so uvrščeni nižje plasirani klubi le zmagovalec skupine). Na finalni turnir lige prvakov, na sporedu bo maja 2025, se uvrstijo štiri ekipe, zmagovalci skupin elitnega dela lige prvakov.

Vsakič med 16

Dobovec bo v Evropi igral osmič. Njegov izkupiček je izjemen: vsakič, torej sedemkrat, se je uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 pa je zaigral na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Letošnjo sezono začenja kot 8. uvrščena ekipa (tako visoko je bil tudi lani), kar je veliko priznanje za klub, ki je ostal evropska stalnica, ter slovenski klubski futsal.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA