06.09.2009 | 1. SFL
Puntar s 6:5 ugnal Oplast

Puntar Casino Safir in Oplast sta soboto izkoristila za pripravljalno tekmo v tolminski športni dvorani, v tekmi dolgi 60 minut (trikrat po 20 minut), zmaga Puntarju (6:5), ki je dan pred tem igral tudi s hrvaškim prvakom Potpićanom, Hrvati boljši s 4:3.

Poškodba Zorča

Domača vrsta iz Tolmina je nastopila brez Boštjana Uršiča, Siniše Brkiča in Andreja Rutarja, slednji bo nared za 1. krog 1. SFL v petek, ko Tolminci gostujejo v Izoli, gostujoči Oplast je nastopil s popolno zasedbo, a je kaj kmalu, po parih minutah ostal brez Primoža Zorča, ki je v enem od hitrih šprintov staknil poškodbo, tekme pa je bilo zanj hitro konec.

Puntarjeva zadetka za 2:0

V prvi tretjini so se v precej boljši luči pokazali domačini, ki so z agresivno igro, natančnimi podajami, prevlado na sredini terena in učinkovitostjo po dveh akcijah (6. in 7. minuta) vodili 2:0, zadela sta Gaj Rosič in Matic Gaberšček, ob tem pa zastreljali par zrelih priložnosti, izkazal pa se je tudi vratar Urban Bajc, ki je branil vrata Oplasta. Od 10. minute naprej je Oplast vzpostavil razmerje moči, žoga pa ni hotela v vrata po poizkusih Janija Ručne in Rajka Uršiča.

Ofenziva Oplasta

Oplast je odločneje začel drugih 20 minut. V uvodna dva napada sta pripadla gostom, oba je zaključil Borut Ručna, na drugi strani pa je s odličnim strelom, oplazil je okvir vrat vrnil Andraž Gregorčič. Saša Leban je zadel desni prečnik, po protinapadu »3 na 2« je Oplast preko Jake Sovdata znižal na 2:1, tekla je 25. minuta.

Melinkova poteza večera

Zadetek srečanja je prispeval Benjamin Melink, ki je izkoristil napako Oplasta, se dokopal do žoge na desni strani, ob tem je iz vrat izvabil Bajca, mimo katerega je z zvitim strelom poslal žogo v daljši levi kot za vodstvo 3:1, vmes pa je na vrata Puntarja stopil Aljoša Mohorič, ki je zamenjal Marka Kurinčiča. Prav Mohorič je obranil strel kapetana Ručne z desetmetrovke, za tem pa je po strelu s kota atraktivno v padcu poizkusil še Uršič.

4:2 po 40 minutah

Na drugi strani so prekršek naredili še gostje, Kristjan Čujec pa matiral Bajca za visoko vodstvo Puntarja Casina Safir 4:1, v 38. minuti bi lahko naveza Uršič - Sovdat rezultat znižala, a je Mohorič pravočasno stekel iz vrat ter zadostno oviral Sovdata, ki ga je lepo zaposlil Uršič, Saša Leban pa je par sekund pred koncem 40. minute presenetil vratarja Mohoriča, ter znižal na 4:2.

Mladi do minut

V gostujočih vratih je priložnost dobil Andrej Hafner, domači trener Matej Kavčič pa se je odločil, da odpočije trio Kragelj - Melink - Čujec. Tolminska ekipa je v 3. minuti nadaljevanja (43. minuta skupaj) preko Blaža Laharnarja povedla 5:2, v 60. minuti je Tilen Štendler  z močnim in natančnim strelom v spodnji levi kot zaključil protinapad Puntarja za visoko vodstvo 6:2, v naslednji minuti je Leban naprej zastreljal desetmetrokov, bolje rečeno, Mohorič je bil na mestu, Leban pa se je hitro odkupil, saj je po njegovi podaji z leve na drugi vratnici Klemen Ivančič spravil žogo v mrežo za 6:3. Mohorič je bil na mestu tudi slabih šest minut pred koncem, ko je snedel strel Kovača z desetmetrovke.

Oplast je štiri minute pred koncem z zadetkom povratnika Jana Kurinčiča znižal na 6:4, preko Ručne pa še na 6:5


Tekst: Futsal.si/DP

Foto: Futsal.si/DP


SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA