13.09.2009 | 1. SFL
Prvi zadetek padel v Škofji Loki

Leta 1995 se je začelo uradno državno prvenstvo, ki se je igralo po ligaškem delu, uvoden krog je bil igran 29.9., prvo srečanje se je začelo na Ptuju, nekaj za tem se je začel obračun v Škofji Loki, kjer je bil igran pravi gorenjski derbi, srečala sta se domači Marmor Stripy, ki mu je prišel v goste Alples Sport Fit, tekmec iz Železnikov. Ne samo da je šlo za pravi lokalni derbi, na tem srečanju je bil dosežen prvi zadetek v ligaškem državnem prvenstvu. Pod to se je podpisal Rok Jereb, ki je zadel za vodstvo Marmorja.

Uigrana akcija za 1:0

»Seveda se spomnim tega zadetka. Šlo je za uigrano akcijo, mislim, da je naš trener Franci Ahčin kopiral akcijo od Vuka, ki je bil pojem slovenskega malega nogometa. Akcija je šla takole; sledil je kot z leve strani, dobil sem dobro blokado, žoga je prišla do mene in zadel sem za 1:0!« pove danes 40-letni Rok Jereb, danes eden od inženirjev v podjetju Niko Železniki.

Franci Ahčin je bil trener

»To je bila posebna tekma, emocije na vrhuncu, v dvorani pa kar 600 ljudi. Ekipa iz Železnikov je imela okrepitve iz Ljubljane, mi pa smo bili okrepljeni z Damjanom Droletom ter Branetom Talerjem,« nadaljuje Franci Ahčin, ki je imel takrat več funkcij v klubu, bil je kar deklica za vse.

»Takrat sem bil trener moštva, vse je bilo treba urediti, Stane Damiš je bil napovedovalec. Po koncu tekme sem pripravil tudi zapisnik, dela je bilo veliko, bili so pionirski časi z bratom Andijem sva bila sama za vse,« pripoveduje Ahčin.

Pol dvorane iz Škofje Loke, polovica iz Železnikov

Kljub temu se Franci rad spomni teh dni, ve pa tudi to, koga je poslal na teren od prve sekunde gorenjskega derbija. »Začeli smo s Sašo Pogačnikom, Slavkom Lebarjem, Damjanom Droletom, Andijem Ahčinom in Rokom Jerebom. Igrali smo z vratarjem v polju.«

Franci Ahčin in Rok Jereb se spomnita, kako je bilo na tribunah. »Publika je ob zadetku skočila na noge, bili so veseli, polovico dvorane je bilo naše, polovico pa iz Železnikov. Kmalu smo povedli 2:0, zadel je Taler, med strelce pa se je vpisal tudi Drole, na koncu je bilo 7:3.«

Stripy na Masters igre

Rok Jereb je po koncu sezone 1995/96 končal svojo športno pot, saj je poškodoval desno ramo. Danes še vedno rad pride na trening in druženje, kjer se zbira ekipa Stripyja, ki bo prihodnje leto nastopila na Masters igrah, ki jih bo gostila prav Slovenija.


Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA