07.12.2023 | 1. SFL
Proti Siliku pred kamerami pokazati, da so zrasli kot ekipa

Tudi v taboru Dobovca z velikimi pričakovanju čakajo na derbi 11. kroga 1. SFL. Doma v Rogaški Slatini gostijo vodilni Siliko. Tekma se začne v petek ob 20.30. Prenos tudi na Šport TV-ju.

1.SFL, 11. krog, 8.12.
KMN Sevnica – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.30) (prenos na Šport TV-ju)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

S pomočjo Evrope zrasli

Dobovec prihaja na derbi po koncu nastopa v elitnem delu lige prvakov. Aktualni prvak se je še sedmič, tudi tokrat dostojno, predstavil v Evropi. Na turnirju v Prištini je vknjižil remi in dva poraza.
„Vesel sem, ker smo se na zadnjem turnirju lige prvakov predstavili v bistveno boljši luči. V mesecu dni smo dvakrat odigrali z Benfico. Oktobra smo bili nadigrani, 1:8 je bilo v Podčetrtku. Tokrat smo se v Prištini postavili precej boljše. Morda bi lahko celo rekel, da je bila v določenem trenutku celo Benfica negotova, ko smo poravnali na 3:3. Bili smo celo bližje golu za vodstvo 4:3. Dobro smo odigrali tudi proti Prištini, a smo imeli že težave zaradi manjše rotacije zaradi poškodb. Pogojno rečeno smo bili v Prištini celo v situaciji, da bi imeli po dveh tekmah štiri točke in na zadnji tekmi igrali za preboj na finalni turnir. Na tej tretji nas je Kairat nadigral. Smo pa na tem turnirju videli, kaj pomeni evropski nivo. Skozi to evropsko sezono smo zrasli kot ekipa, prav Evropa pa nam je pomagala, da smo naredili kakovosten korak naprej,“ trener Dobovca Kujtim Morina rezimira zadnjih deset dni, hkrati pa izpostavi, zakaj so te evropske tekme tako pomembne za njegovo ekipo, ki se bo sedaj osredotočila le in samo na domačo ligo in pokal Terme Olimia.

Dobovec je odigral osem tekem v tej sezoni v 1. SFL, zbral je sedem zmag in poraz na Vrhniki. Z dvema tekmama manj ima 21 točk, Siliko pa 25 na 1. mestu.

Dva obraza Dobovca

„V ligi prvakov smo imeli težave s poškodbami, zdaj je to preteklost, na tekmo prihajamo v popolni postavi. Zavedamo se, da je Siliko dobil zadnji dve naši medsebojni tekmi. Prepričan sem, da moji igralci tega dobro zavedajo, da v Rogaški Slatini naredimo tisto, kar moramo narediti v naši domači dvorani! Drži tudi, da letos kažemo dva obraza: Dobovec doma in Dobovec v gosteh. Doma igramo dobro, podjetno, učinkovito, dosegamo v povprečju po sedem ali več golov na tekmo. V gosteh še nismo pravi. Se pa zavedamo, da smo nova ekipa, ki rabi čas, gradnja in razvoj ekipe pa je proces. Da bomo doma in v gosteh enako nevarni. Nenazadnje smo že proti Prištini tudi s tekmo v gosteh, igrali smo z domačinom, pokazali, da smo naredili napredek tudi na tem področju,“ pa trener Dobovca opiše izzive, s katerimi se sooča v tej sezoni, ko je glavno breme na Žigi Čehu, Klemnu Duščaku in Marku Pečku.

Ekipa Dobovca je letos poleti doživela veliko prevetritev. Kar devet novih fantov imajo. Spremembe pa so tudi v sami igri. „V Dobovcu, od kar sem trener, vedno uvajamo nekaj novega. Imam novo igralsko zasedbo, zato smo ji dodali nekaj novega. Zato smo več igrali z Markom Pečkom v polju. Moram ga pohvaliti. S svojo igro nam je olajšal situacije v fazi napada,“ dodaja Morina, ki se ozre tudi na letošnji medsebojni tekmi – obe je dobil Siliko.

Medsebojni tekmi v sezoni 2023/2024:
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 6:4
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:1

Psihološko stanje

„Odigrali smo dve tekmi: na prvi je bilo jasno, da smo nova ekipa. Na drugi tekmi na Vrhniki pa naša ekipa ni bila v zadovoljivem psihološkem stanju. To ni stopnja, kot bi jo Dobovec hotel. Dobovec si ne sme dovoliti, da igralec dobi rdeči karton v taki situaciji ali pa da naredimo 6. akumulirani prekršek. Vse to so situacije, ko moramo znati reagirati,“ opozori Morina, ki računa tudi na pomoč s tribun, ki v Rogaški Slatini ni nikoli izostala.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA