15.06.2009 | 1. SFL
Prihaja www.futsal.si

Z www.futsal.si  iz medijske sence

V preteklosti se je neredko, prevečkrat zgodilo, da je uspeh kluba ali pa reprezentance
ostal neopažen. To se ne sme več ponoviti! Zato bo poskrbela tudi spletna stran www.futsal.si, s pomočjo katere vas bomo, cenjenje bralke, dragi balci, redno informirali o
dogajanju in aktivnostih klubov in reprezentanc.

Prihaja www.futsal.si

Vest o prihajajoči novi spletni strani je bila že objavljena v mesecu marcu, z njenim uradnim začetkom delovanja pa smo žal morali počakati do današnjega dne. Ne glede na zamudo pa z veseljem sporočam, da je spletna stran pričela delovati in z njo tudi povezane ambicije in cilji, ki bodo uresničeni v sila kratkem času.

Slovenija na Eurosportu

V izhajajočem se mandatu KMN se je veliko delalo na medijski prepoznavnosti futsala. Bilo je kar nekaj dogodkov, ki so bili vidni tako na TV, kakor tudi slišnih na radijih, časopisih in drugod, med ostalim tudi na Eurosportu 2 in Eurosportu World.

Veliko je bilo vloženega napora, da se je v zadnjih letih dosegel določene dogovore o sodelovanju z določenimi medijskimi hišami (POP tv in Kanal A - teletekst, Val202, Žurnal24 itd.), s katerimi pa želimo v prihodnje sodelovanje le šem okrepiti, ga nadgraditi ter tako doprinesti k medijski prepoznavnosti futsala.


S Perkom na čelu, resno in odločno, na www.futsal.si

Z veseljem lahko zagotovim, da bo cilj - prehod iz medijskega »mrka« -  v naslednjih tednih dokončno dosežen z novo spletno stranjo in z vsemi aktivnosti povezanimi z le-to. Zelo pomembna je pridobitev izkušenega futsal novinarja, Draga Perka, ki bo skrbel za vso koordinacijo informiranja ter obveščanja vseh zainteresiranih javnosti. V prihodnje se mu bo pridružilo še nekaj sodelavcev, ki bodo kreirali lokalne, regijske, nacionalne in mednarodne futsal vsebine. Vsebine bodo tako v video kot v pisni obliki in bodo dnevno objavljene na prenovljeni spletni strani www.futsal.si, ki bo postala medijsko informacijsko središče.

S kamero ob parketu

Zelo pomembna novost bo video poročanje z igrišč. Pričelo se bo z 1. SFL in sicer bo na vsaki tekmi prisotna kamera www.futsal.si, ko bo po tekmi zbrala intervjuje z igrišča. Na spletni strani bo tako poleg rezultata posamezne tekem objavljena napoved akterjev tekme, po tekmi video intervjuji, zapisnik v tehničnonapredni obliki Navision, video izrezi zadetkov in prekrškov. Poleg tega bo omogočeno komentiranje tekme in ocenjevanje zadetkov in prekrškov. Cilj je zagotoviti čim več informacij iz vsake posamezne tekme.

Tekme ob osmih, rezultati v časopisih

V prihodnje naj bi se vse tekme 1. SFL igrale ob petih zvečer, s tem bo omogočeno pošiljanje vseh rezultatov in komentarjev kroga na več medijskih naslovov, s katerimi so že doseženi dogovori - več o tem v naslednjih dneh. Poleg intenzivnega poročanja medijem o futsal ligah, pokalih itd. pa bo v zimskem času zaživela futsal TV oddaja, ki bo na enem mestu strnila skupaj futsal prispevke na enem mestu.

Panoji za klube

Izjemna novost za klube pa bo tudi možnost promoviranja enega sponzorja na spletni strani www.futsal.si  ter na panojih, ki bodo v prihodnje izdelani za potrebe poročanja. Z bistro politiko in dobri argumenti pa bodo klubi tudi s pomočjo panojev za oglaševanje lažje prepričali kakega pokrovitelja več, da nameni svoja sredstva futsalu.

365 dni na preži

Kot že rečeno bo nova spletna stran doprinesla zelo pomemben mejnik v razvoju futsala - to je prepoznavnost te zanimive športne panoge in večjo medijsko pokritost. Na spletni strani bo veliko intervjujem v video in pisani obliki, veliko poročanj in vsega ostalega z vseh futsal aktivnosti. Vsak dan! 365 dni. Brez počitka.

Dobre želje za www.futsal.si

Moštvu, ki bo pripravljala vsebine za spletno stran www.futsa.si želim veliko uspeha pri nadaljnjem delu, vam, cenjenje bralke, dragi bralci, pa veliko užitka pri njenem spremljanju. Ker je spletna stran še dela svoje pionirske korake, se bodo v prihodnjih tednih oz. mesecih lahko pojavljale določene tehnične napak, za kar se vam že sedaj v imenu delovnega moštva opravičujem. Obenem pa želim na tem mestu sporočiti, da se bodo v prihodnje dodajale tudi nove vsebine, kot npr. video in foto galerija, nagradna igra, poročanje o prestopih igralcev itd.

Prepričan sem, da bo spoznavanje novega medijskega središča zanimivo in predvsem uporabno za nadaljnji razvoj futsala.

Tekst: Patrik Peroša
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.

DELI NA