01.03.2024 | 1. SFL
Predzadnji krog rednega dela 1. SFL

Pred nami sta še dva kroga rednega dela 1. SFL. Prvi že danes, ko vodilni Siliko gostuje v Ljutomeru, Dobovec doma gosti Dobrepolje, Oplast THE Nutrition Extrem, Sevnica pa KMN Bronx Škofije.

Dvojec Siliko Vrhnika in FK Dobovec ostaja v lovu na 1. mesto po rednem delu, THE Nutrtition Extrem, KMN Bronx Škofije in FK Dobrepolje pa išče pot k obstanku v 1. SFL.

1.SFL, 20. krog, 1.3.
FK Dobovec – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Oplast Kobarid – THE Nutrition Extrem (20.00)
KMN Meteorplast Šic Bar – Siliko Vrhnika (20.30)

Primorci po točke v Sevnico

Sevničani skrbi za obstanek nimajo, gostje s Škofij pač. Ima pa trener Sevnice Matej Zakšek druge skrbi. „Preden povem kaj o vseh težavah z zdravjem in poškodbami, bi pohvalil mojo ekipo, ki je izvrstno odigrala proti Siliku, ki smo mu dobro kljubovali. Zdaj pa so naše misli pri petku: v četrtek nismo trenirali, da nismo poslabšali stanja poškodb, je pa stanje zahtevno. Kdo bo igral, bo jasno v petek. Se tudi zavedamo, da so gostje v situaciji, ko bodo dali še nekaj več od sebe,“ je domačinom jasno, da bodo gostje odigrali na vse ali nič.

„Torkova tekma in poraz proti Oplastu sta pustila kar nekaj grenka priokusa, kar se je poznalo na sredinem treningu. Časa za smiljenje samemu sebi ni, čaka nas novo težko gostovanje. Tako kot proti Extremu kot tudi proti Oplastu je naš največji problem predstavljala sterilnost v napadu, kar me že malo skrbi. Kljub temu pa verjamem, da bodo tokrat moji igralci dali tisto malo več in na ta način tudi to krizo prebrodili,“ se trener Bronxa Nebojša Vajič nadeja boljšemu izkupičku. Škofjoti so v tej sezoni izgubili obe tekmi proti Sevnici.

Gostje v Posavje prihajajo brez kaznovanih Tilna Cupina, Miloša Cvijića in Tilna Kamenčiča.

Želijo, da točke ostanejo v Posočju

V Kobaridu bo pri prebujenemu Oplastu gostoval THE Nutrition Extrem. „S torkovo tekmo in porazom proti Dobrepolju si nismo naredili usluge, pogovorili smo se, dali glave skupaj in prevzeli odgovornost. Zdaj so misli pri Oplastu, ki se je po menjavi trenerja dvignil. Odhajamo na zahtevno in težko gostovanje,“ se trener Nik Jelič, ki vodi THE Nutrition Extrem, zaveda zahtevnosti tekme. Gostje točke rabijo, da bi se ognili boju za obstanek.

„Čaka nas težka tekma proti dobri gostujoči vrsti. Igramo doma, kjer točk ne podarjamo,“ je kratek, a toliko bolj zgovoren v svoji napoved trener Oplasta Jaka Sovdat. V tej sezoni je eno medsebojno tekmo dobil Oplast, ena se je končala z remijem.

Dobrepolje brez bele zastave

Dobovec, minuli krog je doma izgubil proti KMN Meteorplastu Šic Baru, pričakuje Dobrepolje, ki je v zadnjih dveh tekmah prišlo do šestih pomembnih točk, s katerimi rešujejo svoj prvoligaški status.

Dobovec je bil pred 19. krogom vodilni, zdaj je vnovič na 2. mestu. „Kar smo naredili v torek, je korak nazaj. A verjamem, da smo se iz tega nekaj naučili in da bomo to izkoristili v prihodnje. Gostimo pa Dobrepolje, ki je v zadnjem času povsem druga ekipa kot popreje. To dokazujejo rezultati. Pričakujem maksimalno motiviranost naše ekipe proti moštvu, ki rešuje svoj prvoligaški status,“ v napovedi izpostavi trener Dobovca Kujtim Morina. Dobovec bo zaigral brez kaznovanega Denisa Kneževiča.

Dobrepolje je v zadnjih dveh tekmah navdušilo: ugnali so KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem. „Borili se bomo do konca. Nimamo kaj izgubiti. Odhajamo k Dobovcu, ki je odlična ekipa. V torek so izgubili, zato bodo v petek pokazali še za 20 odstotkov več kot bi sicer. Mi smo se sprostili, na krilih tega pa igramo do konca rednega dela. V teh tekmah smo tudi pokazali, da smo celo sezono dobro delali. Zdaj smo končno s treningov to prenesli na tekme,“ se obračuna v Rogaški Slatini veseli Dani Kaljevič, trener Dobrepolja.

Vedo, da jih čaka težko delo

Vrhniški Siliko se je s tekmo proti Sevnici in zmago vrnil na zmagoviti tir, tudi na 1. mesto. Trener Mile Simeunovič si želi, da to potrdijo tudi na gostovanju v Ljutomeru. „Ne bo lahko. Gostujemo pri ekipi, ki je v torek premagala Dobovec, zato je jasno, da so v formi. Ne bom nam lahko proti ekipi, ki je v zadnjem obdobju popravila igro v obrambi. Precej manj golov prejemajo, kot so jih popreje. Zavedam se, da nismo v dobrem stanju, a cilj je jasen: nove tri točke. Tudi če jih ne bo, ne bo to tragedija, saj bo o 1. mestu po rednem delu odločala medsebojna tekma z Dobovcem v zadnjem krogu,“ gostovanje v Ljutomeru napoveduje trener Vrhničanov.

"Zdaj si tekme sledijo brez pavze. Ritem je naporen, ampak za vse je enako. Formo moramo zdaj do končnice stopnjevati. V tekmo proti Vrhničanom gremo brez nekaterih igralcev, ampak nimamo kaj spreminjati. Pristop mora biti podoben kot v Rogaški Slatini. Vsekakor gremo na domačem parketu po nove tri točke,“ nov spektakel v Ljutomeru napove vratar domačinov Klemen Anžel.

Trener Robert Grdović ne bo mogel računati na dvojec Ante Matan&Adrijan Trstenjak.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic Bar 

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA