18.11.2022 | 1. SFL
Pred polno dvorano pričakujejo tretjega v državi

Po pokalnih tekmah se tudi ekipi KMN Meteroplast Šic bar in FK Dobrepolje vračata v ligaške tirnice. Ekipa trenerja Roberta Grdovića v 9. krogu 1. SFL gostuje pri Dobrepolju, ki so ga v na uvodu v prvenstvo porazili s 4:0.

1.SFL, 9. krog, 18.11.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si )
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Lestvica strelcev:
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 8
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 8
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 7
Anže Širok (KMN Oplast Kobarid) 7
Jure Suban (FK Siliko) 7

Prepoved nastopa:
Thomas Pihler (KMN Meteorplast Šic bar)
Tilen Rajter (KMN Meteorplast Šic bar)
Danile Džombić (ŠD Mlinše)
Mile Simeunovič (FK Siliko)

Oslabljeni, a odločno v Dobrepolje

„Odhajamo v goste tekmecu, ki je v tej sezoni doslej zbral pet točk. Na prvenstveno tekmo se vračajo z zmago v pokalu, tako kot tudi mi. Proti njim smo v letošnji sezoni že slavili, vendar se na to ne smemo zanašati. Menim, da so v Dobrepolju, v primerjavi s predhodnimi sezonami, naredili korak naprej v igri, vendar smo ga tudi mi, zato bomo to tekmo, kot tudi ostale do sedaj, igrali po svojih najboljših močeh. Naš prvenstveni cilj je tekmo po tekmo pridno nabirati točke, kar nam zaenkrat v letošnji sezoni uspeva, in redni del končati na čim višjem mestu. Tako bomo tudi tokrat naredili vse, kar lahko, da se v Ljutomer vrnemo z novimi tremi točkami,“ tekmo napove Aljaž Ruis, ki je v letošnji sezoni na osmih tekmah petkrat premagal nasprotnikove vratarje.

Po odsluženi kazni zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov in izpuščeni tekmi proti Mlinšam se v ljutomersko moštvo vrača prvi strelec prvenstva Denis Kneževič (8 zadetkov), ki se je izkazal s tremi zadetki tudi na pokalni tekmi proti Extremu. Tokrat bosta zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkala Tilen Rajter in Thomas Pihler, trener Grdović pa še vedno ne more ačunati na kvartet Škerget, Kovše, Goznik, Trstenjak.

V Dobrepolju trener Dani Kaljevič prizna, da so ta teden slabše trenirali, kriva pa prav trenerjeva bolezen, ki pa je že preteklost.

Popraviti učinkovitost

„Smo pa veseli, da nam je kljub slabi igri uspelo v četrtfinale pokala Terme Olimia. Da bi nam kaj uspelo s slabo igro, v preteklosti ni bila praksa,“ se Kaljevič ozre na osmino finala pokala. V Dobrepolju so z mislimi pri KMN Meteorplastu Šic bar.

„To je tretja ekipa države, na vseh igralnih položajih, vključno z vratarjem, imajo odlične igralce na čelu z Denisom Kneževičem, ki je po mojem mnenju najboljši sidraš v ligi. Če bomo želeli do cilja, bo treba biti zbran in pozoren ves čas. Pred polno dvorano gremo po tri točke,“ je jasen trener Kaljevič, ki se ubada z dilemo, kako popraviti učinkovitost svojih igralcev. Dobrepolje je v tej sezoni doseglo osem golov, najmanj v celi ligi.

„Po vsaki tekmi povem, da zmaga ekipa, ki doseže več golov. Mi smo si na vseh tekmah, izjemi sta le tekmi proti Dobovcu in Siliku, ustvarili številne priložnosti. Na treningu igralci zabijajo kot po tekočem traku, na tekmi pa enostavno ne gre. Še težje nam je igrati doma, kot da se pojavi nek strah,“ priznava Kaljevič, ki verjame v ekipo. Prva potrditev dobrega dela je lahko že današnja tekma, kjer pa ne bo Matevža Sodiča, ki si je poškodoval gleženj.

Tekst: D.P.. KMN Meteorplast
Foto: FK Dobrepolje

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Trojec na Vrhniko, trojec zapustil Siliko
    V taboru FK Siliko, v minuli sezoni so osvojili naslov superpokalnega prvaka Slovenije, sestavljajo igralski mozaik za novo sezono. Prvi se je poslovil Max Vesel, ki se je preselil na Hrvaško (Reka), na Vrhniki pa so potrdili še tri odhode in tri prihode.
  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Lipovšek in Kos spet za Mlinše
    Ekipo bo še naprej vodil trener Gregor Ceglar, ki bo v novi sezoni računal tudi na stara znanca. Po letu dni igranja v dresu Meteorplasta se v Zasavje vračata Vid Kos in Tim Lipovšek.
  • 20.07.2024 | 1. SFL
    Oplast z novim trenerjem
    KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
  • 17.07.2024 | 1. SFL
    Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
    Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
  • 10.07.2024 | 1. SFL
    V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
    V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
  • 09.07.2024 | 1. SFL
    Totoškovič ostaja v Sodražici
    Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
  • 04.07.2024 | 1. SFL
    Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
    V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
  • 02.07.2024 | 1. SFL
    Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
    V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
  • 28.06.2024 | 1. SFL
    Matic Goznik okrepil Dobrepolje
    V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
  • 24.06.2024 | 1. SFL
    V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
    Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.

DELI NA