06.12.2023 | 1. SFL
Pred TV kamerami po zmago v Rogaško Slatino

Pred nami je še zadnji igralni dan leta 2023 v 1. SFL, ki prinaša tudi derbi vodilnih: Dobovec doma v Rogaški Slatini pred kamerami Šport TV-ja gosti Siliko Vrhnika. Vrhničani imajo 25 točk iz desetih tekem, Dobovec je pri 21 točkah, zaradi nastopa v ligi prvakov pa ima odigrani dve tekmi.

1.SFL, 11. krog, 8.12.
KMN Sevnica – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.30) (prenos na Šport TV-ju)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

23. tekma

To bo v petek že 23. tekma Dobovca in Silika v 1. SFL, 15 tekem je dobil Dobovec, dva Siliko, pet tekem se je končalo z remijem. Siliko je letos v 4. krogu sploh prvič v v 1. SFL domači dvorani ugnal Dobovec. V tej sezoni Siliko „vodi“ 2:0 v zmagah – Vrhničani so dobili tudi letošnji superpokal, v Sodražici so premagali prav Dobovec.

Vrhničani prihajajo na tekmo v Rogaško Slatino po remiju v 10. krogu – 3:3 je bilo na tekmi proti KMN Meteorplastu Šic bar. „V Ljutomeru je bilo tudi precej dobrih momentov. Tako kot proti Oplastu, kjer pa smo vsi čutili neko sigurnost, da imamo vse pod kontrolo. V Ljutomeru tega ni bilo. To smo čutili vsi. V Kobaridu smo zmagali s 3:2, v torek smo remizirali proti KMN Meteorplastu“ se je Mile Simeunovič, trener Silika, ozrl na torkovo tekmo 10. kroga 1. SFL. Kljub „le“ remiju je bil Simeunovič zadovoljen in prepričan, da je bilo tokratno gostovanje dobra in koristna lekcija za njegove fante.

Kontrola tekme

„Na petkovo tekmo bi rad prenesel tole: mi smo tisti, ki se na tekmi postavimo in odločamo, kako bomo igrali. To našim fantom že nekaj tekem zapored uspeva. Če ti to uspe na tako visokem nivoju, kot to delamo mi, potem smo lahko zelo nevarni za tekmeca. Praviloma na takih tekmah tudi zmagamo. Kdor vsili prednost, svoj ritem, svoj način, je bližje zmagi. Upam in želim si, da nam to v petek uspe,“ nadaljuje Simeunovič, ki je v sezoni 2014/2015 za Dobovec zbral 23 tekem in dosegel devet golov – Dobovcu pa je pomagal do prvega naslova državnega prvaka. Danes je Simeunovič z mislimi pri Siliku, s katerim dela uspešno klubsko zgodbo.

Tako je bilo v sezoni 2023/2024

Vrhničani so v tej sezoni precej suvereni, tudi raznoliki, hkrati pa premorejo še precej rezerve zavoljo številnih poškodb. Prvi strelec ekipe je kapetan Nikola Jandrić, ki je dosegel 10 golov, sledijo mu Uroš Đurić (9), Max Vesel (7) in novinec/povratnik Benjamin Tušar.

Medsebojni tekmi v sezoni 2023/2024:
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 6:4
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:1

Na zadnji medsebojni tekmi je bil Dobovec prepričljiv: v 26. minuti je bilo 4:1, tri gole je dosegel Max Vesel, enega je dodal Nikola Jandrič. Vesel je prvi gol zabil, ko je šel mimo svojega čuvaja, drugi gol je Siliko dosegel iz prekinitve, za 3:1 so Vrhničani izigrali Dobovec ob igralcu več v polju, za 4:1 pa je spet svojo individualno kvaliteto potrdil Vesel. Prav Vesel je bil tudi prvi, ki je v finalu superpokala načel Dobovec za vodstvo 1:0, zadel je po prekinitvi oz. akciji s kota. Za 2:0 se je med strelce po hitri kontri med strelce vpisal Marko Bjelčevič, za 3:1 pa je bil uspešen po izigrani akciji Žan Janež.

Zaključna žoga in igra Pečka v polju

„Vsi skupaj v klubu se zavedamo, da petkova tekma ni navadna tekma. Vemo, kaj pomeni. To je kar ena mala „zaključna“ žoga. Ne bom govoril zakaj. A verjamem, da večina ve, o čem govorim. Na tekmo v Rogaško Slatino gremo, da zmagamo,“ poudari Simeunovič, ki je s strokovnim štabom detajlno analiziral tekmeca. Tudi nastop Dobovca v ligi prvakov, kjer je tesno klonil z Benfico (3:4).
„Bili so sveži, spočiti, saj je bila prva tekma turnirja. Poleg tega so bili zaradi že druge medsebojne tekme v enem mesecu vajeni Benfice, ki verjetno tokrat ni šla 100-odsotno v tekmo zaradi visoke zmage na oktobrski tekmi v Podčetrtku. Poleg tega pa je Dobovec menjal nekaj v svoji igri: vratar Marko Peček se je vključeval v napad in tako je Dobovcu uspelo, da je pritisk na zadnjo linijo prestavil na sredino oz. na polovico Benfice. Se pa tudi zavedam, da igramo proti Dobovcu, ki ne v naletu. Iz lastnih izkušenj vem, da so ekipe teden dni, dva tedna po koncu lige prvakov še vedno v dobri formi,“
opozarja vrhniški strateg, ki za konec doda:

„V petek bomo gledali dve najboljši slovenski ekipi. Vsaka bo želela vsiliti svoj ritem, vsak bo želel do zmage. Prepričan sem, da bomo spremljali najboljši možen futsal z veliko goli in veliko užitki za gledalce. Verjetno smo v psihološki prednosti, saj smo jih na zadnjih dveh tekmah premagali. Vsi čutimo, da je Dobovec premagljiv. Da jim ne ustrezamo. Na tem gradimo vso to samozavest in odločnost. Želimo nadaljevati ta niz in da tudi nekaj osvojimo. Ker je tekma v prenosu na Šport TV-ju, je to dokaz, da smo nekaj naredili. Želim si, da gledalci vidijo vrhunsko tekmo, ki bo prava reklama za ta na šport, da bo še bolj priljubljen. Tudi pri teh, ki ga popreje niso poznali.“

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA