15.09.2022 | 1. SFL
Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago

S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.

1.SFL, 2. krog, 16.9.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Sevnica (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Bronx Škofije – Siliko Vrhnika (20.45)

Remi v 1. krogu

V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobovcu, ki je remiziral s Silikom (0:0), kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem (2:2).

V štabu hrvaške reprezentance

„Ekipa je dobro delala cel teden, Rok Mordej in Zvone Mordej vodita ekipo ob moji odsotnosti,“ pove Kujtim Morina, trener Dobovca, ki pa je tudi član trenerskega štaba hrvaške članske reprezentance, ki je v teh dneh v Franciji.

Morina pozorno spremlja, kako se njegov Dobovec pripravlja na tekmo.

„Proti Siliku smo odigrali že boljše kot v superpokalu. Vidim, da se ekipa dviguje. V petek nas čaka Oplast, ki je spet sestavil dobro ekipo. Vemo pa vsi, kaj želimo, to je zmaga. Prepričan sem, da se moji igralci zavedajo odgovornosti in bodo naredili vse, da jim uspe,“ pove Morina, Dobovec pa bo v petek zaigral v popolni zasedbi.

Ambiciozno iz Posočja

Oplast prihaja v Obsotelje brez trenerja Mateja Kavčiča, ki je še kaznovan, a zato z nič manj jasnimi ambicijami. „Gremo po točke, prihajamo brez bele zastave,“ je v napovedi tekme jasen trener Oplasta Matej Kavčič.

„Menim, da smo v glavah preklopili in si v dani situaciji bolj verjamemo in več upamo,“ Kavčič o miselnem preskoku ekipe, ki bi rada domov odnesla plen.

Tudi računajoč, da bi si za vzor vzeli poljske košarkarje, ki so presenetili Slovenijo. „Morda nas bo domačin podzavestno podcenil, naša naloga pa je, da to izkoristimo,“ navrže Kavčič, ki bo brez prvega golmana Nika Logarja, ki je na prvi tekmi sezone dobil rdeči karton. Na Oplastov gol prihaja izkušeni Deni Krivec, v ekipo se vrača Matej Mohorič.

Zadnjič oktobra 2017

Dobovec lovi 10. zaporedno zmago na medsebojnih tekmah. V 1. SFL je Oplast zadnjič porazil Dobovec zdaj že daljnega 27.10. 2017, bilo je v Tolminu, rezultat pa 7:6.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA