28.10.2022 | 1. SFL
Petek v znamenju 7. kroga 1. SFL

Petek prinaša tri tekme 7. kroga 1. SFL, četrta tekma med Dobovcem in Sevnico pa je preložena zavoljo evropskih nastopov Dobovca. Tri krasne tekme nas čakajo v Kobaridu, Kopru in v Dobrepolju.

1.SFL, 7. krog, 28.10.
KMN Oplast Kobarid – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobrepolje – Siliko Vrhnika (20.30)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.45)

8.11.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)

Obračun 3. in 4. v 1. SFL

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar bo prvo tretjino rednega dela prvenstva zaključil z gostovanjem v Kobaridu pri Oplastu. To bo tekma 3. in 4. ekipe lige. Dobrih 338 kilometrov dolga pot čaka ekipo KMN Meteroplasta Šic bara. „Nato pa še tekma proti ekipi, ki je v igralski sestavi doživela pred pričetkom prvenstva največje spremembe in je za nas popolna neznanka. Imamo dve točki več od tokratnega tekmeca. Želimo si vsaj ohraniti to prednost in prvi del rednega dela prvenstva končati na tretjem mestu. Glede na vse težave, ki nas spremljajo že skozi celo prvenstvo, bi bil to lep dosežek,“ priznava Adrijan Trstenjak, reprezentant U21, sicer pa pomemben člen ekipe, ki jo vodi trener Robert Grdović. Njegova zasedba je pri 12 točkah, Oplast jih ima 10. V minuli sezoni sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat – vsakič so slavili domačini. Gostje imajo precej težav s poškodbami: Kristian Škerget, Toni Kovše in Thomas Pihler so poškodovani, Aljaž Goznik še en čas zaradi bolezni ne bo treniral, Niko Kosec pa zaradi nastopa za slovensko reprezentanco do 19 let ni treniral in bo gostovanje v Kobaridu izpustil. »Proti Bronxu smo dokazali, da ob dobrem vodenju s klopi in enakomerno porazdeljenih minutah za igro, lahko odigramo dobro in se enakovredno kosamo s tekmeci. Upam, da nas vožnja ne bo preveč utrudila in da bomo zadržali prepotrebno svežino,« še doda Trstenjak. Oplast, vodi ga trener Matej Kavčič, je v treh letošnjih domačih tekmah od možnih devet točk zbral sedem. Dvakrat je zmagal, enkrat remiziral. KMN Meteorplast pa je ekipa, ki je letos vknjižila že dve gostujoči zmagi.

„Ukvarjamo se sami s sabo. Veliko težav imamo s sestavo ekipe. Ne vem še točno, kdo bo v petek igral,“ pove trener Oplasta Matej Kavčič, ki je verjetno ostal brez obolelega Tineta Šturma. „KMN Meteorplast Šic Bar je zanimiva ekipa. Priznam pa, da sem več od njih pričakoval proti Dobovcu in Siliku, ko so relativno gladko izgubili. Se pa tudi zavedam, da so pri njih poškodbe in bolezni naredile svoje. Me je pa po drugi strani presenetila njihova relativno gladka in lahka zmaga proti Bronxu. Izpostavil bi dva igralca: Denisa Kneževiča in Roka Šnofla, vsi pa znajo igrati,“ trener Oplasta opozori na zasedbo, ki jim prihaja v goste.

Simeunović hvali Dobrepolje

Tudi v Dobrepolju se obeta dobra tekma. Siliko je hit prvenstva s svojo igro in elanom, ki ga premorejo, Dobrepolje pa prihaja na tekmo proti Siliku ohrabren po zmagi v Sevnici. Za nameček je bila to prva gostujoča zmaga Dobrepolja v 1. SFL.

„Dobrepolje vsako leto napreduje. Morda se to ne vidi tako, a če pogledaš podrobno, to drži. Rastejo. Iz leta v leto imajo boljšo ekipo, dokaz za to je tudi zmaga v Sevnici, pa še gola niso prejeli,“ trener Silika Mile Simeunovič pohvali Dobrepolje.

„Mi ostajamo pri svojem: nič ne menjamo. Igrali bomo svojo igro, ki jo igramo. Želimo kreirati in ustvarjati priložnosti in dosegati gole. Če bomo odigrali v skladu z navodili, potem lahko pridemo do treh točk,“ je jasen Simeunovič, ki ob tem spomni, da bi o morebitni zmagi podaljšali niz zmag na pet zaporednih. To ekipi Silika v 1. SFL, še ni uspelo. Bo pa Vrhničane v Dobrepolju pričakalo kar nekaj nekdanjih igralcev, ki so danes člani Dobrepolja - to so Nik Plestenjak, Nejc Albreht in Miha Car.

ŠD Mlinše brez pritiska

KMN Bronx, 5. ekipa 1. SFL, in ŠD Mlinše, 7. ekipa 1. SFL, se bosta pomerila v Kopru. „Petek je tu, spet je čas za futsal in nova priložnost za dokazovanje,“ pravi trener Mlinš Gregor Ceglar, ki pravi, da se ukvarjajo sami s sabo, da kompletirajo svoje vrste in optimalni zasedbi odigrajo proti Bronxu. „Pohvalil bi trenerja Damirja Pertiča, njegova ekipa lepo napreduje. Krasi jih agresiven presing, hočejo nadigrati tekmeca. To je pokazala tudi zadnja analiza, ogledal sem si tri njihove tekme,“ še dodaja Ceglar.

„Veselimo se tekme, vlogo favorita pa prepuščamo domačinu. Naša ekipa ni pod pritiskom, bolj so pod pritiskom domačini, ki so z zadnjim porazom padli v spodnji del lestvice, kjer smo tudi mi,“ sklene Ceglar.

Primorci so na zadnji tekmi izgubili v Ljutomeru. „Analizirali smo to tekmo, ki je bila naša najslaba v tej sezoni. Ta teden smo se vrnili na treningu k čistimi osnovam. Kaj to pomeni? Opozarjal sem igralce, da so fokusirani le in samo na našo igro, ostale zunanje dejavnike pa je treba povsem izključiti,“ pove Damir Pertič, trener 5. ekipe 1. SFL.

„Mlinše so borbena ekipa. Ko pogledamo rezultate, vidimo, da so vse letošnje tekme izgubili tesno, tudi proti Dobovcu je bilo tako. Pri njih šteje kolektiv. Vem, da nas čaka težko delo. Si pa želim, da pokažemo v petek pravi obraz in zmagamo,“ Pertič ne skriva ambicij. Manjkal pa bo poškodovani mladi reprezentant Aleksander Stanić.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA