28.10.2022 | 1. SFL
Petek v znamenju 7. kroga 1. SFL

Petek prinaša tri tekme 7. kroga 1. SFL, četrta tekma med Dobovcem in Sevnico pa je preložena zavoljo evropskih nastopov Dobovca. Tri krasne tekme nas čakajo v Kobaridu, Kopru in v Dobrepolju.

1.SFL, 7. krog, 28.10.
KMN Oplast Kobarid – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobrepolje – Siliko Vrhnika (20.30)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.45)

8.11.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)

Obračun 3. in 4. v 1. SFL

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar bo prvo tretjino rednega dela prvenstva zaključil z gostovanjem v Kobaridu pri Oplastu. To bo tekma 3. in 4. ekipe lige. Dobrih 338 kilometrov dolga pot čaka ekipo KMN Meteroplasta Šic bara. „Nato pa še tekma proti ekipi, ki je v igralski sestavi doživela pred pričetkom prvenstva največje spremembe in je za nas popolna neznanka. Imamo dve točki več od tokratnega tekmeca. Želimo si vsaj ohraniti to prednost in prvi del rednega dela prvenstva končati na tretjem mestu. Glede na vse težave, ki nas spremljajo že skozi celo prvenstvo, bi bil to lep dosežek,“ priznava Adrijan Trstenjak, reprezentant U21, sicer pa pomemben člen ekipe, ki jo vodi trener Robert Grdović. Njegova zasedba je pri 12 točkah, Oplast jih ima 10. V minuli sezoni sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat – vsakič so slavili domačini. Gostje imajo precej težav s poškodbami: Kristian Škerget, Toni Kovše in Thomas Pihler so poškodovani, Aljaž Goznik še en čas zaradi bolezni ne bo treniral, Niko Kosec pa zaradi nastopa za slovensko reprezentanco do 19 let ni treniral in bo gostovanje v Kobaridu izpustil. »Proti Bronxu smo dokazali, da ob dobrem vodenju s klopi in enakomerno porazdeljenih minutah za igro, lahko odigramo dobro in se enakovredno kosamo s tekmeci. Upam, da nas vožnja ne bo preveč utrudila in da bomo zadržali prepotrebno svežino,« še doda Trstenjak. Oplast, vodi ga trener Matej Kavčič, je v treh letošnjih domačih tekmah od možnih devet točk zbral sedem. Dvakrat je zmagal, enkrat remiziral. KMN Meteorplast pa je ekipa, ki je letos vknjižila že dve gostujoči zmagi.

„Ukvarjamo se sami s sabo. Veliko težav imamo s sestavo ekipe. Ne vem še točno, kdo bo v petek igral,“ pove trener Oplasta Matej Kavčič, ki je verjetno ostal brez obolelega Tineta Šturma. „KMN Meteorplast Šic Bar je zanimiva ekipa. Priznam pa, da sem več od njih pričakoval proti Dobovcu in Siliku, ko so relativno gladko izgubili. Se pa tudi zavedam, da so pri njih poškodbe in bolezni naredile svoje. Me je pa po drugi strani presenetila njihova relativno gladka in lahka zmaga proti Bronxu. Izpostavil bi dva igralca: Denisa Kneževiča in Roka Šnofla, vsi pa znajo igrati,“ trener Oplasta opozori na zasedbo, ki jim prihaja v goste.

Simeunović hvali Dobrepolje

Tudi v Dobrepolju se obeta dobra tekma. Siliko je hit prvenstva s svojo igro in elanom, ki ga premorejo, Dobrepolje pa prihaja na tekmo proti Siliku ohrabren po zmagi v Sevnici. Za nameček je bila to prva gostujoča zmaga Dobrepolja v 1. SFL.

„Dobrepolje vsako leto napreduje. Morda se to ne vidi tako, a če pogledaš podrobno, to drži. Rastejo. Iz leta v leto imajo boljšo ekipo, dokaz za to je tudi zmaga v Sevnici, pa še gola niso prejeli,“ trener Silika Mile Simeunovič pohvali Dobrepolje.

„Mi ostajamo pri svojem: nič ne menjamo. Igrali bomo svojo igro, ki jo igramo. Želimo kreirati in ustvarjati priložnosti in dosegati gole. Če bomo odigrali v skladu z navodili, potem lahko pridemo do treh točk,“ je jasen Simeunovič, ki ob tem spomni, da bi o morebitni zmagi podaljšali niz zmag na pet zaporednih. To ekipi Silika v 1. SFL, še ni uspelo. Bo pa Vrhničane v Dobrepolju pričakalo kar nekaj nekdanjih igralcev, ki so danes člani Dobrepolja - to so Nik Plestenjak, Nejc Albreht in Miha Car.

ŠD Mlinše brez pritiska

KMN Bronx, 5. ekipa 1. SFL, in ŠD Mlinše, 7. ekipa 1. SFL, se bosta pomerila v Kopru. „Petek je tu, spet je čas za futsal in nova priložnost za dokazovanje,“ pravi trener Mlinš Gregor Ceglar, ki pravi, da se ukvarjajo sami s sabo, da kompletirajo svoje vrste in optimalni zasedbi odigrajo proti Bronxu. „Pohvalil bi trenerja Damirja Pertiča, njegova ekipa lepo napreduje. Krasi jih agresiven presing, hočejo nadigrati tekmeca. To je pokazala tudi zadnja analiza, ogledal sem si tri njihove tekme,“ še dodaja Ceglar.

„Veselimo se tekme, vlogo favorita pa prepuščamo domačinu. Naša ekipa ni pod pritiskom, bolj so pod pritiskom domačini, ki so z zadnjim porazom padli v spodnji del lestvice, kjer smo tudi mi,“ sklene Ceglar.

Primorci so na zadnji tekmi izgubili v Ljutomeru. „Analizirali smo to tekmo, ki je bila naša najslaba v tej sezoni. Ta teden smo se vrnili na treningu k čistimi osnovam. Kaj to pomeni? Opozarjal sem igralce, da so fokusirani le in samo na našo igro, ostale zunanje dejavnike pa je treba povsem izključiti,“ pove Damir Pertič, trener 5. ekipe 1. SFL.

„Mlinše so borbena ekipa. Ko pogledamo rezultate, vidimo, da so vse letošnje tekme izgubili tesno, tudi proti Dobovcu je bilo tako. Pri njih šteje kolektiv. Vem, da nas čaka težko delo. Si pa želim, da pokažemo v petek pravi obraz in zmagamo,“ Pertič ne skriva ambicij. Manjkal pa bo poškodovani mladi reprezentant Aleksander Stanić.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Trojec na Vrhniko, trojec zapustil Siliko
    V taboru FK Siliko, v minuli sezoni so osvojili naslov superpokalnega prvaka Slovenije, sestavljajo igralski mozaik za novo sezono. Prvi se je poslovil Max Vesel, ki se je preselil na Hrvaško (Reka), na Vrhniki pa so potrdili še tri odhode in tri prihode.
  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Lipovšek in Kos spet za Mlinše
    Ekipo bo še naprej vodil trener Gregor Ceglar, ki bo v novi sezoni računal tudi na stara znanca. Po letu dni igranja v dresu Meteorplasta se v Zasavje vračata Vid Kos in Tim Lipovšek.
  • 20.07.2024 | 1. SFL
    Oplast z novim trenerjem
    KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
  • 17.07.2024 | 1. SFL
    Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
    Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
  • 10.07.2024 | 1. SFL
    V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
    V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
  • 09.07.2024 | 1. SFL
    Totoškovič ostaja v Sodražici
    Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
  • 04.07.2024 | 1. SFL
    Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
    V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
  • 02.07.2024 | 1. SFL
    Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
    V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
  • 28.06.2024 | 1. SFL
    Matic Goznik okrepil Dobrepolje
    V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
  • 24.06.2024 | 1. SFL
    V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
    Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.

DELI NA