28.10.2022 | 1. SFL
Petek v znamenju 7. kroga 1. SFL

Petek prinaša tri tekme 7. kroga 1. SFL, četrta tekma med Dobovcem in Sevnico pa je preložena zavoljo evropskih nastopov Dobovca. Tri krasne tekme nas čakajo v Kobaridu, Kopru in v Dobrepolju.

1.SFL, 7. krog, 28.10.
KMN Oplast Kobarid – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobrepolje – Siliko Vrhnika (20.30)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.45)

8.11.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)

Obračun 3. in 4. v 1. SFL

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar bo prvo tretjino rednega dela prvenstva zaključil z gostovanjem v Kobaridu pri Oplastu. To bo tekma 3. in 4. ekipe lige. Dobrih 338 kilometrov dolga pot čaka ekipo KMN Meteroplasta Šic bara. „Nato pa še tekma proti ekipi, ki je v igralski sestavi doživela pred pričetkom prvenstva največje spremembe in je za nas popolna neznanka. Imamo dve točki več od tokratnega tekmeca. Želimo si vsaj ohraniti to prednost in prvi del rednega dela prvenstva končati na tretjem mestu. Glede na vse težave, ki nas spremljajo že skozi celo prvenstvo, bi bil to lep dosežek,“ priznava Adrijan Trstenjak, reprezentant U21, sicer pa pomemben člen ekipe, ki jo vodi trener Robert Grdović. Njegova zasedba je pri 12 točkah, Oplast jih ima 10. V minuli sezoni sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat – vsakič so slavili domačini. Gostje imajo precej težav s poškodbami: Kristian Škerget, Toni Kovše in Thomas Pihler so poškodovani, Aljaž Goznik še en čas zaradi bolezni ne bo treniral, Niko Kosec pa zaradi nastopa za slovensko reprezentanco do 19 let ni treniral in bo gostovanje v Kobaridu izpustil. »Proti Bronxu smo dokazali, da ob dobrem vodenju s klopi in enakomerno porazdeljenih minutah za igro, lahko odigramo dobro in se enakovredno kosamo s tekmeci. Upam, da nas vožnja ne bo preveč utrudila in da bomo zadržali prepotrebno svežino,« še doda Trstenjak. Oplast, vodi ga trener Matej Kavčič, je v treh letošnjih domačih tekmah od možnih devet točk zbral sedem. Dvakrat je zmagal, enkrat remiziral. KMN Meteorplast pa je ekipa, ki je letos vknjižila že dve gostujoči zmagi.

„Ukvarjamo se sami s sabo. Veliko težav imamo s sestavo ekipe. Ne vem še točno, kdo bo v petek igral,“ pove trener Oplasta Matej Kavčič, ki je verjetno ostal brez obolelega Tineta Šturma. „KMN Meteorplast Šic Bar je zanimiva ekipa. Priznam pa, da sem več od njih pričakoval proti Dobovcu in Siliku, ko so relativno gladko izgubili. Se pa tudi zavedam, da so pri njih poškodbe in bolezni naredile svoje. Me je pa po drugi strani presenetila njihova relativno gladka in lahka zmaga proti Bronxu. Izpostavil bi dva igralca: Denisa Kneževiča in Roka Šnofla, vsi pa znajo igrati,“ trener Oplasta opozori na zasedbo, ki jim prihaja v goste.

Simeunović hvali Dobrepolje

Tudi v Dobrepolju se obeta dobra tekma. Siliko je hit prvenstva s svojo igro in elanom, ki ga premorejo, Dobrepolje pa prihaja na tekmo proti Siliku ohrabren po zmagi v Sevnici. Za nameček je bila to prva gostujoča zmaga Dobrepolja v 1. SFL.

„Dobrepolje vsako leto napreduje. Morda se to ne vidi tako, a če pogledaš podrobno, to drži. Rastejo. Iz leta v leto imajo boljšo ekipo, dokaz za to je tudi zmaga v Sevnici, pa še gola niso prejeli,“ trener Silika Mile Simeunovič pohvali Dobrepolje.

„Mi ostajamo pri svojem: nič ne menjamo. Igrali bomo svojo igro, ki jo igramo. Želimo kreirati in ustvarjati priložnosti in dosegati gole. Če bomo odigrali v skladu z navodili, potem lahko pridemo do treh točk,“ je jasen Simeunovič, ki ob tem spomni, da bi o morebitni zmagi podaljšali niz zmag na pet zaporednih. To ekipi Silika v 1. SFL, še ni uspelo. Bo pa Vrhničane v Dobrepolju pričakalo kar nekaj nekdanjih igralcev, ki so danes člani Dobrepolja - to so Nik Plestenjak, Nejc Albreht in Miha Car.

ŠD Mlinše brez pritiska

KMN Bronx, 5. ekipa 1. SFL, in ŠD Mlinše, 7. ekipa 1. SFL, se bosta pomerila v Kopru. „Petek je tu, spet je čas za futsal in nova priložnost za dokazovanje,“ pravi trener Mlinš Gregor Ceglar, ki pravi, da se ukvarjajo sami s sabo, da kompletirajo svoje vrste in optimalni zasedbi odigrajo proti Bronxu. „Pohvalil bi trenerja Damirja Pertiča, njegova ekipa lepo napreduje. Krasi jih agresiven presing, hočejo nadigrati tekmeca. To je pokazala tudi zadnja analiza, ogledal sem si tri njihove tekme,“ še dodaja Ceglar.

„Veselimo se tekme, vlogo favorita pa prepuščamo domačinu. Naša ekipa ni pod pritiskom, bolj so pod pritiskom domačini, ki so z zadnjim porazom padli v spodnji del lestvice, kjer smo tudi mi,“ sklene Ceglar.

Primorci so na zadnji tekmi izgubili v Ljutomeru. „Analizirali smo to tekmo, ki je bila naša najslaba v tej sezoni. Ta teden smo se vrnili na treningu k čistimi osnovam. Kaj to pomeni? Opozarjal sem igralce, da so fokusirani le in samo na našo igro, ostale zunanje dejavnike pa je treba povsem izključiti,“ pove Damir Pertič, trener 5. ekipe 1. SFL.

„Mlinše so borbena ekipa. Ko pogledamo rezultate, vidimo, da so vse letošnje tekme izgubili tesno, tudi proti Dobovcu je bilo tako. Pri njih šteje kolektiv. Vem, da nas čaka težko delo. Si pa želim, da pokažemo v petek pravi obraz in zmagamo,“ Pertič ne skriva ambicij. Manjkal pa bo poškodovani mladi reprezentant Aleksander Stanić.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 06.06.2023 | 1. SFL
  Jelič ostaja na klopi ŠD Extrema
  V ŠD Extrem so zmagovito sklenili sezono 2022/2023. Postali so prvaki 2. SFL in se vrnili v 1. SFL. Vse to pa prinaša klubu nove izzive in nove priložnosti.
 • 30.05.2023 | 1. SFL
  Pred novo Futsal sezono 2023/2024
  S finalom 1. SFL se je sklenila futsal ligaška sezona, nova pa je pred vrati. Ob tej priložnosti je tekmovalni sektor Nogometne zveze Slovenije pripravil prijavnico v futsal tekmovanja NZS za sezono 2023/24.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Dobovec do nove dvojne krone
  Dobovec je novi, stari državni prvak. Ekipa trenerja Kujtima Morine je pred polno dvorano v Rogaški Slatini še tretjič, tokrat s 7:0, v finalni seriji 28. sezone 1. SFL premagala vrhniški Siliko.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Nov korak naprej pri usposabljanju futsal trenerjev
  Trenerska šola NZS prof. Branko Elsner je letos pripravila usposabljanje strokovnih kadrov za naziv Strokovni delavec 2 – športno treniranje – mali nogomet / futsal 2. stopnja Trener futsal UEFA B. Usposabljanje se je začelo 5. maja in se bo sklenilo 8.6.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Brez popuščanja kljub vodstvu v finalni seriji
  Domači FK Dobovec vodi 2:0 v finalni seriji proti Siliko. Domačini želijo v trokoraku končati finale, a se zavedajo, da bo to sila težko in da imajo tudi Vrhničani svojo računico.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Odigrati najboljšo gostujočo tekmo sezone
  Vrhničani v finalni seriji 1. SFL  zaostajajo 0:2 v zmagah. A nič manj odločno ne odhajajo na gostovanje v Rogaško Slatino. Z željo, da serije ni konec in prihodnji teden vnovič napolnijo dvorano na Vrhniki, kot je to bilo na 2. tekmi. Tudi petkova tekma, 26.5., v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 23.05.2023 | 1. SFL
  Člani v 2. SFL, s selekcijo do srebra
  Redni del pa je na 8. mestu sklenila zasedba ŠD Mlinše, ki se tako poslavlja od 1. SFL. V sezoni so zbrali devet točk, premalo za nadaljevanje. Vknjižili so eno zmago, kar šest remijev in 13 porazov.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  KMN Meteorplast Šic bar osvojil bron, škofjoti četrti
  KMN Meteorplast Šic bar je po drugi zmagi proti KMN Bronx Škofije zasedel končno 3. mesto v 28. sezoni 1. SFL, škofjoti so zasedli 4. mesto. Po koncu tekme v Ljutomeru sta pokal in medalje podelila Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal pri NZS, ter Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  Pred kamerami za bron
  V petek, 19. maja 2023, bo v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana povratna tekma za končno 3. mesto državnega prvenstva v futsalu za člane. Merita se KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx. Tokratna tekma tudi v spletnen prenosu na www.futsal.si.
 • 18.05.2023 | 1. SFL
  Dobovcu loterija in vodstvo 2:0
  Dobovec je po 6-metrovkah slavil zmago na Vrhniki (5:6) in povedel v finalu 1.SFL z rezultatom 2:0 v zmagah. Tretja, morebitna tudi odločilna, tekma bo v petek, 26.5., v Rogaški Slatini.

DELI NA