07.10.2016 | 1. SFL
Oplast na derbi k Dobovcu

S tekmami 3. kroga se nadaljuje 1. SFL, derbi kroga pa pripada obračunu med Dobovcem Pivovarno Kozel in Oplastom. Ob tem pa velja omeniti še tekme v Tolminu, ko k Puntarju prihaja Zavas Siliko, pri Proen Mariboru gostuje Tomaž Šic Bar, v Sevnici Bronx, v Benediktu pa Litija.

1.SFL, 3. krog, 7.10.
Puntar – FK Zavas Siliko (19.00)
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)
Proen Maribor – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Benedikt – FC Litija (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (21.00)

:: Delegiranje tekem 1. SFL

:: Obvestilo tekmovalnega sektorja 006-16

Drugače kot leta 2015

Ekipi Dobovca in Oplasta sta v sezoni 2014/2015 krojili vrh prvenstvene lestvice. Naslov prvaka je šel v Dobovec oz. Rogatec, kjer pa je ekipa doživela precej sprememb. Za trenerja je prišel selektor Andrej Dobovičnik, spremenil se je igralski kader. Med tistimi, ki je opozoril nase, je zagotovo Rok Rednak, ki je prišel v futsal na povabilo Dobovičnika, prej pa je igral nogomet. Oplast ni takih sprememb ni doživel, zagotovo pa se danes obeta imenitna tekma.

Test pred Ukrajino

Zanimivo bo tudi v Mariboru, kjer bodo domače vijolice (prva domača tekma v tej sezoni) opravile zadnji test. Žreb je hotel, da jim v goste pride ravno Tomaž Šic Bar, ki je često gost v Mariboru. Ekipi se kot bližnja soseda pogosto merita v trening tekmah . Tokratni obračun bo za ekipo trenerja Roberta Grdovića (manjkal bo kaznovani Denis Totošković) test pred prihodnjim tednom, ko jih v Ukrajini čaka glavni del lige prvakov. Za nameček ima ta tekma še dobrodelno noto – vsi, ki pridetjo na tekmo, naj prinesejo zamaške, ki jih vijoličasti zbirajo za 17-letnega Žigo iz Velenja, ki trpi za cerebralno paralizo. Akcijo so se priključili tudi v ekipi Dobovec Pivovarna Kozel.

Tretjič doma

Sevnica vnovič igra doma – že tretjič zapored. Domači strateg Mitja Jontez upa, da bodo delodajalci milostljivi do njegovih igralcev, za nameček pa si želi, da bi na terenu videl Sevnico s tekme proti Oplastu, ne pa Sevnice iz 1. kroga. Svojo računico ima tudi Bronx, ki se s tako ekipo spogleduje s samim vrhom lige. Trener Dino Krivičič se tega zaveda, od odgovornosti pa ne beži.

Obračunov Tomislavov

Benedikt spoštuje uspehe Litije, boji pa se je ne. Sicer ne bi trener Tomislav Novak tako odločno napovedal vsaj točke na obračunu z Litijani, v tej sezoni še niso izgubili. Trener Tomislav Horvat ne more računati na Mateja Gregoriča in kaznovanega Klemna Duščaka.

Novinec v ligi Zavas Siliko se odpravlja v Posočje. Po uvodni zmagi proti Benediktu pa trener Mile Simeunovič računa na nove tri točke.

Izjave trenerjev:

Matej Kavčič, trener Puntarja:
„Težko oz. zelo težko delo nas čaka. V goste nam prihaja Siliko Zavas, mi pa imamo precej zdravstvenih težav. Vnovič jo je skupil Andrej Rutar.“

Mile Simeunovič, trener Zavas Silika:
„Pred nami je zahtevna tekma. Menim, da je to obračun enega od naših konkurentov za mesta, kjer smo. Puntar ima spremenjeno ekipo, a precej več prvoligaških izkušenj kot mi. Če bodo moji igralci spoštovali navodila, se lahko nadejamo pozitivnemu rezultatu.“

Mitja Jontez, trener KMN Sevnice:
„Igramo doma, a ne bo delo nič lažje. Precej težav imamo zavoljo služb igralcev, zato ne vem, v kakšni postavi bomo pričakali ekipo Bronxa, ki se je zelo ambiciozno lotila sezone.“

Dino Krivičič, trener KMN Bronx:
„Če se malce pošalim: moj kolega Jontez je rekel, da so se zaklenili v dvorano. Upam, da nas spustijo notri. Zdaj pa dovolj heca. Čaka nas zahteven obračun. Radi bi do zmage. Z nami bo prvič tudi Tine Kapun, ki se vrača po poškodbi.“

Marjan Magdič in Matej Gajser, trenerski dvojec KMN Tomaž Šic BAR:
„Mariborčani so ekipa, od katere smo se veliko naučili, saj pogosto igramo trening tekme. Tokrat bi radi prišli do pozitivnega rezultata.“

Tomislav Novak, trener KMN Benedikt:
„Želel bi, da popravimo realizacijo, ki nam je šepala na zadnji tekmi. Če nam to uspe, ni nemogoče, da iztržimo tudi pozitiven rezultat.“

Tomislav Horvat, FC Litija:
„Vsako gostovanje je zahtevno, tudi to v Benediktu ni nič drugače. Od svoje ekipe pričakujem, da odigra zrelo in odgovorno. Če bo tako, bomo zmagali.“

Andrej Dobovičnik, trener Dobovec Pivovarna Kozel:
„To bo pravi derbi, veselim te tekme. Sicer pa smo pred takimi obračuni bolj redkobesedni, bomo raje govorili na in ob parketu.“

Saša Leban, trener KMN Oplast Kobarid:
„Dobovec je doživel precej sprememb, brata Mordej sta odšla, a je trenerju Dobovičniku uspelo sestaviti dobro ekipo. Zagotovo nam selektor tudi tokrat pripravlja kakšno taktično posebnost. V naši vrsti imamo nekaj težav s poškodbami – manjkata Jani Ručna in Domen Fratina. Je pa res, da so naši medsebojni obračuni vedno nekaj posebnega.“

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 29.09.2023 | 1. SFL
  Prvak suvereno, novincu derbi, Oplast slavil na Vrhniki
  S tekmami v Rogaški Slatini, Sodražici in na Vrhniki ter Škofijah se je začela 29. sezona 1. SFL. Uvodnih zmag so se veselili FK Dobovec, The Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid, na Škofijah pa remi. Prvenstvo se z 2. krogom nadaljuje 13.10.
 • 29.09.2023 | 1. SFL
  Pripravljeni na novo futsal sezono
  V Sodražici so se minulo soboto na Dnevu slovenskega futsala zbrali vsi akterji slovenskega futsala, ki so potrdili pripravljenost na začetek nove klubske sezone.
 • 28.09.2023 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Dobrepolju, ki pa ima svoje cilje
  Ljubitelji futsala bomo pozorno spremljali tudi dogajanje v Sodražici, kjer bo ena od štirih tekem 1. kroga 29. sezone 1. SFL. Domači The Nutrition Extrem bo gostil FK Dobrepolje.
 • 28.09.2023 | 1. SFL
  Stara znanca na Vrhniki
  Vrhniški Siliko je minulo soboto še tretjič osvojil superpokal, v goste pa mu v 1. krogu 1. SFL prihaja vidno okrepljeni KMN Oplast iz Kobarida.
 • 27.09.2023 | 1. SFL
  Veselijo se tekme proti prvaku, ki želi korak naprej
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Dobovec, aktualni državni prvak, bo sezono začel proti Sevničanom. Dobovec je lani v finalu porazil Siliko, Sevničani pa so si z izvrstnim delom in igrami zagotovili obstanek v 1. SFL.
 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.

DELI NA