07.10.2016 | 1. SFL
Oplast na derbi k Dobovcu

S tekmami 3. kroga se nadaljuje 1. SFL, derbi kroga pa pripada obračunu med Dobovcem Pivovarno Kozel in Oplastom. Ob tem pa velja omeniti še tekme v Tolminu, ko k Puntarju prihaja Zavas Siliko, pri Proen Mariboru gostuje Tomaž Šic Bar, v Sevnici Bronx, v Benediktu pa Litija.

1.SFL, 3. krog, 7.10.
Puntar – FK Zavas Siliko (19.00)
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)
Proen Maribor – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Benedikt – FC Litija (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (21.00)

:: Delegiranje tekem 1. SFL

:: Obvestilo tekmovalnega sektorja 006-16

Drugače kot leta 2015

Ekipi Dobovca in Oplasta sta v sezoni 2014/2015 krojili vrh prvenstvene lestvice. Naslov prvaka je šel v Dobovec oz. Rogatec, kjer pa je ekipa doživela precej sprememb. Za trenerja je prišel selektor Andrej Dobovičnik, spremenil se je igralski kader. Med tistimi, ki je opozoril nase, je zagotovo Rok Rednak, ki je prišel v futsal na povabilo Dobovičnika, prej pa je igral nogomet. Oplast ni takih sprememb ni doživel, zagotovo pa se danes obeta imenitna tekma.

Test pred Ukrajino

Zanimivo bo tudi v Mariboru, kjer bodo domače vijolice (prva domača tekma v tej sezoni) opravile zadnji test. Žreb je hotel, da jim v goste pride ravno Tomaž Šic Bar, ki je često gost v Mariboru. Ekipi se kot bližnja soseda pogosto merita v trening tekmah . Tokratni obračun bo za ekipo trenerja Roberta Grdovića (manjkal bo kaznovani Denis Totošković) test pred prihodnjim tednom, ko jih v Ukrajini čaka glavni del lige prvakov. Za nameček ima ta tekma še dobrodelno noto – vsi, ki pridetjo na tekmo, naj prinesejo zamaške, ki jih vijoličasti zbirajo za 17-letnega Žigo iz Velenja, ki trpi za cerebralno paralizo. Akcijo so se priključili tudi v ekipi Dobovec Pivovarna Kozel.

Tretjič doma

Sevnica vnovič igra doma – že tretjič zapored. Domači strateg Mitja Jontez upa, da bodo delodajalci milostljivi do njegovih igralcev, za nameček pa si želi, da bi na terenu videl Sevnico s tekme proti Oplastu, ne pa Sevnice iz 1. kroga. Svojo računico ima tudi Bronx, ki se s tako ekipo spogleduje s samim vrhom lige. Trener Dino Krivičič se tega zaveda, od odgovornosti pa ne beži.

Obračunov Tomislavov

Benedikt spoštuje uspehe Litije, boji pa se je ne. Sicer ne bi trener Tomislav Novak tako odločno napovedal vsaj točke na obračunu z Litijani, v tej sezoni še niso izgubili. Trener Tomislav Horvat ne more računati na Mateja Gregoriča in kaznovanega Klemna Duščaka.

Novinec v ligi Zavas Siliko se odpravlja v Posočje. Po uvodni zmagi proti Benediktu pa trener Mile Simeunovič računa na nove tri točke.

Izjave trenerjev:

Matej Kavčič, trener Puntarja:
„Težko oz. zelo težko delo nas čaka. V goste nam prihaja Siliko Zavas, mi pa imamo precej zdravstvenih težav. Vnovič jo je skupil Andrej Rutar.“

Mile Simeunovič, trener Zavas Silika:
„Pred nami je zahtevna tekma. Menim, da je to obračun enega od naših konkurentov za mesta, kjer smo. Puntar ima spremenjeno ekipo, a precej več prvoligaških izkušenj kot mi. Če bodo moji igralci spoštovali navodila, se lahko nadejamo pozitivnemu rezultatu.“

Mitja Jontez, trener KMN Sevnice:
„Igramo doma, a ne bo delo nič lažje. Precej težav imamo zavoljo služb igralcev, zato ne vem, v kakšni postavi bomo pričakali ekipo Bronxa, ki se je zelo ambiciozno lotila sezone.“

Dino Krivičič, trener KMN Bronx:
„Če se malce pošalim: moj kolega Jontez je rekel, da so se zaklenili v dvorano. Upam, da nas spustijo notri. Zdaj pa dovolj heca. Čaka nas zahteven obračun. Radi bi do zmage. Z nami bo prvič tudi Tine Kapun, ki se vrača po poškodbi.“

Marjan Magdič in Matej Gajser, trenerski dvojec KMN Tomaž Šic BAR:
„Mariborčani so ekipa, od katere smo se veliko naučili, saj pogosto igramo trening tekme. Tokrat bi radi prišli do pozitivnega rezultata.“

Tomislav Novak, trener KMN Benedikt:
„Želel bi, da popravimo realizacijo, ki nam je šepala na zadnji tekmi. Če nam to uspe, ni nemogoče, da iztržimo tudi pozitiven rezultat.“

Tomislav Horvat, FC Litija:
„Vsako gostovanje je zahtevno, tudi to v Benediktu ni nič drugače. Od svoje ekipe pričakujem, da odigra zrelo in odgovorno. Če bo tako, bomo zmagali.“

Andrej Dobovičnik, trener Dobovec Pivovarna Kozel:
„To bo pravi derbi, veselim te tekme. Sicer pa smo pred takimi obračuni bolj redkobesedni, bomo raje govorili na in ob parketu.“

Saša Leban, trener KMN Oplast Kobarid:
„Dobovec je doživel precej sprememb, brata Mordej sta odšla, a je trenerju Dobovičniku uspelo sestaviti dobro ekipo. Zagotovo nam selektor tudi tokrat pripravlja kakšno taktično posebnost. V naši vrsti imamo nekaj težav s poškodbami – manjkata Jani Ručna in Domen Fratina. Je pa res, da so naši medsebojni obračuni vedno nekaj posebnega.“

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.

DELI NA