07.10.2016 | 1. SFL
Oplast na derbi k Dobovcu

S tekmami 3. kroga se nadaljuje 1. SFL, derbi kroga pa pripada obračunu med Dobovcem Pivovarno Kozel in Oplastom. Ob tem pa velja omeniti še tekme v Tolminu, ko k Puntarju prihaja Zavas Siliko, pri Proen Mariboru gostuje Tomaž Šic Bar, v Sevnici Bronx, v Benediktu pa Litija.

1.SFL, 3. krog, 7.10.
Puntar – FK Zavas Siliko (19.00)
KMN Sevnica – KMN Bronx Škofije (20.00)
Proen Maribor – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Benedikt – FC Litija (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (21.00)

:: Delegiranje tekem 1. SFL

:: Obvestilo tekmovalnega sektorja 006-16

Drugače kot leta 2015

Ekipi Dobovca in Oplasta sta v sezoni 2014/2015 krojili vrh prvenstvene lestvice. Naslov prvaka je šel v Dobovec oz. Rogatec, kjer pa je ekipa doživela precej sprememb. Za trenerja je prišel selektor Andrej Dobovičnik, spremenil se je igralski kader. Med tistimi, ki je opozoril nase, je zagotovo Rok Rednak, ki je prišel v futsal na povabilo Dobovičnika, prej pa je igral nogomet. Oplast ni takih sprememb ni doživel, zagotovo pa se danes obeta imenitna tekma.

Test pred Ukrajino

Zanimivo bo tudi v Mariboru, kjer bodo domače vijolice (prva domača tekma v tej sezoni) opravile zadnji test. Žreb je hotel, da jim v goste pride ravno Tomaž Šic Bar, ki je često gost v Mariboru. Ekipi se kot bližnja soseda pogosto merita v trening tekmah . Tokratni obračun bo za ekipo trenerja Roberta Grdovića (manjkal bo kaznovani Denis Totošković) test pred prihodnjim tednom, ko jih v Ukrajini čaka glavni del lige prvakov. Za nameček ima ta tekma še dobrodelno noto – vsi, ki pridetjo na tekmo, naj prinesejo zamaške, ki jih vijoličasti zbirajo za 17-letnega Žigo iz Velenja, ki trpi za cerebralno paralizo. Akcijo so se priključili tudi v ekipi Dobovec Pivovarna Kozel.

Tretjič doma

Sevnica vnovič igra doma – že tretjič zapored. Domači strateg Mitja Jontez upa, da bodo delodajalci milostljivi do njegovih igralcev, za nameček pa si želi, da bi na terenu videl Sevnico s tekme proti Oplastu, ne pa Sevnice iz 1. kroga. Svojo računico ima tudi Bronx, ki se s tako ekipo spogleduje s samim vrhom lige. Trener Dino Krivičič se tega zaveda, od odgovornosti pa ne beži.

Obračunov Tomislavov

Benedikt spoštuje uspehe Litije, boji pa se je ne. Sicer ne bi trener Tomislav Novak tako odločno napovedal vsaj točke na obračunu z Litijani, v tej sezoni še niso izgubili. Trener Tomislav Horvat ne more računati na Mateja Gregoriča in kaznovanega Klemna Duščaka.

Novinec v ligi Zavas Siliko se odpravlja v Posočje. Po uvodni zmagi proti Benediktu pa trener Mile Simeunovič računa na nove tri točke.

Izjave trenerjev:

Matej Kavčič, trener Puntarja:
„Težko oz. zelo težko delo nas čaka. V goste nam prihaja Siliko Zavas, mi pa imamo precej zdravstvenih težav. Vnovič jo je skupil Andrej Rutar.“

Mile Simeunovič, trener Zavas Silika:
„Pred nami je zahtevna tekma. Menim, da je to obračun enega od naših konkurentov za mesta, kjer smo. Puntar ima spremenjeno ekipo, a precej več prvoligaških izkušenj kot mi. Če bodo moji igralci spoštovali navodila, se lahko nadejamo pozitivnemu rezultatu.“

Mitja Jontez, trener KMN Sevnice:
„Igramo doma, a ne bo delo nič lažje. Precej težav imamo zavoljo služb igralcev, zato ne vem, v kakšni postavi bomo pričakali ekipo Bronxa, ki se je zelo ambiciozno lotila sezone.“

Dino Krivičič, trener KMN Bronx:
„Če se malce pošalim: moj kolega Jontez je rekel, da so se zaklenili v dvorano. Upam, da nas spustijo notri. Zdaj pa dovolj heca. Čaka nas zahteven obračun. Radi bi do zmage. Z nami bo prvič tudi Tine Kapun, ki se vrača po poškodbi.“

Marjan Magdič in Matej Gajser, trenerski dvojec KMN Tomaž Šic BAR:
„Mariborčani so ekipa, od katere smo se veliko naučili, saj pogosto igramo trening tekme. Tokrat bi radi prišli do pozitivnega rezultata.“

Tomislav Novak, trener KMN Benedikt:
„Želel bi, da popravimo realizacijo, ki nam je šepala na zadnji tekmi. Če nam to uspe, ni nemogoče, da iztržimo tudi pozitiven rezultat.“

Tomislav Horvat, FC Litija:
„Vsako gostovanje je zahtevno, tudi to v Benediktu ni nič drugače. Od svoje ekipe pričakujem, da odigra zrelo in odgovorno. Če bo tako, bomo zmagali.“

Andrej Dobovičnik, trener Dobovec Pivovarna Kozel:
„To bo pravi derbi, veselim te tekme. Sicer pa smo pred takimi obračuni bolj redkobesedni, bomo raje govorili na in ob parketu.“

Saša Leban, trener KMN Oplast Kobarid:
„Dobovec je doživel precej sprememb, brata Mordej sta odšla, a je trenerju Dobovičniku uspelo sestaviti dobro ekipo. Zagotovo nam selektor tudi tokrat pripravlja kakšno taktično posebnost. V naši vrsti imamo nekaj težav s poškodbami – manjkata Jani Ručna in Domen Fratina. Je pa res, da so naši medsebojni obračuni vedno nekaj posebnega.“

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec želi končati serijo z zmago
  Po finalnem turnirju pokala Terme Olimia, Dobovec je kot prvi v zgodovini vzel četrto zaporedno pokalno lovoriko, se pozornost spet vrača na domače prvenstvo. Jutri, v četrtek, se bosta na tretji polfinalni tekmi pomerila Dobovec in Bronx. Domačini vodijo 2:0 v zmagah in bi z morebitnim uspehom že postali prvi finalist 26. sezone 1. SFL.
 • 08.05.2021 | 1. SFL
  Nagradi za Vanjo Tanšek in Kristjana Čujca
  Pred začetkom finala pokala Terme Olimia pa sta bili podeljeni še dve individualni nagradi. Kristjan Čujec (FK Dobovec) je prejel zlato žogo za naj igralca minulega koledarskega leta, v ženski konkurenci pa je tovrstno priznanje prejela Vanja Tanšek (ŽNK Celje). Nagrada v moški konkurenci je bila podeljena trinajstič, v ženski pa šestič.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec povedel 2:0
  Na Škofijah se je končala še 2. polfinalna tekma. FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL po rednem delu, je s 3:1 porazila domači FC Bronx. Dobovec je tako povedel 2:0 v zmagah in ga le še zmaga loči do napredovanja v finale. Tretja polfinalna tekma bo 18. maja v Rogaški Slatini.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Evropski Dobovec prihaja na Škofije
  S tekmo na Škofijah se v torek nadaljuje polfinale 1. SFL. Medtem ko sta Siliko in Litija svojo 2. tekmo že odigrala, pa to čaka FC Bronx Škofije in FK Dobovec. Tekma je bila zavoljo evropskega nastopa Dobovca preložena na torek, 4.5., ob 20. uri.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Litija izenačila, Sevnica ostaja v 1. SFL
  Litija je prišla do prve polfinalne zmage, Sevnica pa kljub porazu v Sodražici ostaja član 1. SFL. Tako bi lahko na kratko strnili izkupiček petkovega futsal večera.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Na Vrhniki za finale, v Sodražici za obstanek
  Petek je dan za slovenski ligaški futsal. Vrhnika gosti 2. tekmo polfinala 1. SFL, v Sodražici pa se bosta ŠD Extrem in KMN Sevnica na takisto drugi, tudi zadnji, tekmi pomerila za mesto v 1. SFL v sezoni 2021/22.
 • 29.04.2021 | 1. SFL
  V novi sezoni bi spet radi med evropsko elito
  „Cilj je dosežen in presežen. Upam, da se tukaj ne ustavimo in da drugo leto spet iščemo pot na zaključni turnir,“ je evropsko sezono ocenil Kristjan Čujec in dal vedeti, da na srečo slovenskega futsala še ni rekel zadnje!
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na Barcelono
  Danes ob 15. uri se v Zadru s tekmo Kairat Almaty – Benfica začenja finalni turnir lige prvakov. Za slovenske ljubitelje futsala bo še kako zanimiv že prvi večer, saj bo naš predstavnik FK Dobovec ob 20. uri igral proti Barceloni, ki je branilec naslova evropskega klubskega prvaka!
 • 27.04.2021 | 1. SFL
  Z najboljšo tekmo kariere je vse mogoče tudi proti Barceloni
  V Zadru je vse pripravljeno za skorajšnji začetek finalnega turnirja lige prvakov. Tudi s slovenskim pridihom. FK Dobovec se je uspel uvrstiti med elitno druščino, ki bo prvič v zgodovini lige prvakov o naslovu odločala na turnirju osmerice.

DELI NA