04.11.2022 | 1. SFL
Obračun ranjenih levov v Dobrepolju

Začenja se 2. tretjina prvenstva 1. SFL, takoj na začetku tega dela pa derbi vodilnih ekip, ob tem pa še tri kvalitetne tekme. V Dobrepolju se bosta pomerila kar ranjena leva minulega kroga; domače Dobrepolje gosti KMN Oplast Kobarid.

1.SFL, 8. krog, 4.11.
FK Dobovec – FK Siliko (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – ŠD Mlinše (20.30)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.45)

Opozarjajo na Matevža Sodiča

To bo tekma 5. in 6. ekipe lige. V 7. krogu so oboji vknjižili domači poraz. Dobrepolje je z 0:10 klonilo proti Siliku, Oplast doma tesno z 1:2 proti KMN Meteorplastu Šic bar.

„Izredno smo bili razočarani po porazu proti gostom iz Ljutomera. Dobili smo smešna dva gola, nismo pa zabili večkrat, čeprav smo imeli lepe priložnosti za to. Zaradi tega poraza in še prazničnih dni smo slabše trenirali,“ o stanju ekipe najprej spregovori Matej Kavčič, ki sedi na klopi Oplasta.

A časa za obžalovanje zamujenega ni, prvenstvo gre dalje, Oplast pa v Dobrepolju, s katerim si je v prvem krogu razdelil plen.

„Dobrepolje je fizično močna ekipa, v svoji sredini imajo zanimivega igralca Matevža Sodiča, ki je klasičen sidraš, poleg tega pa je levičar. Popreje ga nismo poznali. Zavedamo se, da smo se na prvi letošnji medsebojni tekmi opekli, zato bomo še toliko bolj previdni,“ poudari trener Kavčič.

Trener Kaljevič ostaja optimist

„Po prejšnjem petku in visokem porazu proti Siliku smo tudi mi težko trenirali te dni,“ pa priznava tudi današnji gostitelj trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki verjame, da bo danes boljše.

„Svoj optimizem pred današnjo tekmo gradim na dejstvu, da imamo dobro ekipo, ki zna reagirati, ko je to treba. Proti Siliku je bil pač dan, ko gre vse narobe. To je za nami. Misli pa pri Oplastu, s katerim smo v tej sezoni že remizirali. Če bomo ponovili tak nivo igre, bili zbrani od prve do zadnje sekunde, potem se nam ni treba bati,“ poudari Kaljevič.

„Oplast je trda in hitra ekipa. Izkušeni igralci vlečejo ekipo naprej, za nameček lepo dodajajo mlade. Imajo tudi odličnega trenerja Mateja Kavčiča,“ pa Dani Kaljevič za konec nekaj besed nameni še gostom iz Posočja. Domači trener se nadeja tudi podpore s polnih tribun domače športne dvorane.

To bo sicer šesta medsebojna tekma ekipe: trikrat je zmagal Oplast, dve tekmi sta se končali z remijem. Dobrepolje Oplasta v 1. SFL še ni premagalo.

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobrepolje

SORODNE NOVICE

 • 30.05.2023 | 1. SFL
  Pred novo Futsal sezono 2023/2024
  S finalom 1. SFL se je sklenila futsal ligaška sezona, nova pa je pred vrati. Ob tej priložnosti je tekmovalni sektor Nogometne zveze Slovenije pripravil prijavnico v futsal tekmovanja NZS za sezono 2023/24.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Dobovec do nove dvojne krone
  Dobovec je novi, stari državni prvak. Ekipa trenerja Kujtima Morine je pred polno dvorano v Rogaški Slatini še tretjič, tokrat s 7:0, v finalni seriji 28. sezone 1. SFL premagala vrhniški Siliko.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Nov korak naprej pri usposabljanju futsal trenerjev
  Trenerska šola NZS prof. Branko Elsner je letos pripravila usposabljanje strokovnih kadrov za naziv Strokovni delavec 2 – športno treniranje – mali nogomet / futsal 2. stopnja Trener futsal UEFA B. Usposabljanje se je začelo 5. maja in se bo sklenilo 8.6.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Brez popuščanja kljub vodstvu v finalni seriji
  Domači FK Dobovec vodi 2:0 v finalni seriji proti Siliko. Domačini želijo v trokoraku končati finale, a se zavedajo, da bo to sila težko in da imajo tudi Vrhničani svojo računico.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Odigrati najboljšo gostujočo tekmo sezone
  Vrhničani v finalni seriji 1. SFL  zaostajajo 0:2 v zmagah. A nič manj odločno ne odhajajo na gostovanje v Rogaško Slatino. Z željo, da serije ni konec in prihodnji teden vnovič napolnijo dvorano na Vrhniki, kot je to bilo na 2. tekmi. Tudi petkova tekma, 26.5., v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 23.05.2023 | 1. SFL
  Člani v 2. SFL, s selekcijo do srebra
  Redni del pa je na 8. mestu sklenila zasedba ŠD Mlinše, ki se tako poslavlja od 1. SFL. V sezoni so zbrali devet točk, premalo za nadaljevanje. Vknjižili so eno zmago, kar šest remijev in 13 porazov.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  KMN Meteorplast Šic bar osvojil bron, škofjoti četrti
  KMN Meteorplast Šic bar je po drugi zmagi proti KMN Bronx Škofije zasedel končno 3. mesto v 28. sezoni 1. SFL, škofjoti so zasedli 4. mesto. Po koncu tekme v Ljutomeru sta pokal in medalje podelila Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal pri NZS, ter Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  Pred kamerami za bron
  V petek, 19. maja 2023, bo v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana povratna tekma za končno 3. mesto državnega prvenstva v futsalu za člane. Merita se KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx. Tokratna tekma tudi v spletnen prenosu na www.futsal.si.
 • 18.05.2023 | 1. SFL
  Dobovcu loterija in vodstvo 2:0
  Dobovec je po 6-metrovkah slavil zmago na Vrhniki (5:6) in povedel v finalu 1.SFL z rezultatom 2:0 v zmagah. Tretja, morebitna tudi odločilna, tekma bo v petek, 26.5., v Rogaški Slatini.
 • 17.05.2023 | 1. SFL
  Pred potjo na Vrhniko pozabili na 1. tekmo
  Dobovec je z zmago na domačem parketu začel finalno serijo, kjer je povedel 1:0. Ekipa trenerja Kujtima Morina odhaja na Vrhniko, kjer bi radi prišli do prve zaključne žoge za osvojitev novega naslova državnega prvaka.

DELI NA