16.11.2022 | 1. SFL
Mentor Širok in ekipa v pričakovanju tekme meseca

KMN Oplast Kobarid v 9. krogu 1. SFL gosti Dobovec, to pa bo tudi tekma, ki si jo boste lahko v petek, 18.11., ogledali v neposrednem prenosu na spletni strani Futsal.si. To bo tekma 1. in 5. ekipe lige, pri slednji pa ima pomembno besedo in vlogo v ekipi izkušeni 33-letni Anže Širok.

V tej sezoni je že pri sedmih golih, na šestih tekmah se je vpisal med strelce.

1.SFL, 9. krog, 18.11.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Tako v reprezentanci kot v klubih

Mladi igralci se lahko od Anžeta veliko naučijo. „Upam, da sem res mentor. Da se res od mene lahko kaj naučijo,“ skromno doda Širok, ki pa je doma in na tujem pustil močan pečat.

Anže je po rodu iz kraja Ročinj pri Novi Gorici. V tem kraju je domoval nekdanji drugoligaš Sizif, kjer je kariero pričel tudi bivši slovenski reprezentant Dragan Perendija, ki je bil tudi Anžetov vzornik. Širok se je dobro razvijal, nogomet je igral za Novo Gorico in Tolmin, potem pa začel s futsalom pri ajdovskih Kixih. K njim je šel, ker so mu edini garantirali minutažo v 1. SFL. Po igranju v Gorici je sledila selitev Italijo – v 3. in 4. ligo, kjer je brcal za ekipi Adriatice in Star Five Monfalcone, v Italiji je bil tudi v lanski sezoni. Vmes je igral za Casino Safir Divača, Puntar, Oplast, Litijo in vnovič Oplast. V dresu reprezentance je zbral 28 nastopov, dosegel je pet golov. Danes je zopet v Posočju.

Spet doma

„Vesel sem, ker sem se spet vrnil domov. Nisem od tu sicer, a se v Oplastu počutim doma. Ko so me klicali iz kluba pred začetkom sezone, so me z lahkoto prepričali. Zavedam se, da treniram premalo. Z večjo količino treninga bi dal ekipi še več, večjo širino, a taka je situacija,“ nadaljuje Širok, ki pozorno spremlja napredek svojih mlajših soigralcev.

„Predvsem si želim, da bi bili ti mladi igralci drzni, da bi si upali. Tudi če ob tem naredijo kako napako, pa jih bodo zato slišali od nas. Vsi delamo napake, a prav iz tega se lahko največ naučijo. S trenerjem Matejem Kavčičem pridobivajo ogromno tehnično-taktičnega znanja. Sam pa jim svetujem, da temu dodajo še nekaj samoiniciativnosti, drznosti, potezo več. Pa da ne popuščajo v obrambi,“ mladim polaga na dušo.

„Sam sem še stara futsal šola, največ smo se naučili na turnirjih,“ pravi Širok, ki pa meni, da ima današnja mladina več taktičnega znanja, kot pa ga je imel sam v teh letih. Vesel in hvaležen pa je, ker je imel na svoji bogati športni poti tudi dobre mentorje, med drugim tudi Slavišo Goranoviča, Igorja Kraglja, Benjamina Melinka in Roka Grželja. „Imel sem ta privilegij, da sem igral z njimi,“ se s polno hvaležnosti spomni svojih soigralcev, od katerih se je naučil največ.

„Mi smo bili bolj uličarji, več smo si upali. Bili smo tudi bolj povezani, v ekipah pa je bila jasna hierarhija. Zdaj se to menja. Zdaj niti ne vem točno, kdo je najmlajši. Včasih se je točno vedelo, kdo je najmlajši in kdo nosi vodo in žoge,“ se za konec še enkrat ozre na tista svoja začetniška leta v futsalu.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 30.05.2023 | 1. SFL
  Pred novo Futsal sezono 2023/2024
  S finalom 1. SFL se je sklenila futsal ligaška sezona, nova pa je pred vrati. Ob tej priložnosti je tekmovalni sektor Nogometne zveze Slovenije pripravil prijavnico v futsal tekmovanja NZS za sezono 2023/24.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Dobovec do nove dvojne krone
  Dobovec je novi, stari državni prvak. Ekipa trenerja Kujtima Morine je pred polno dvorano v Rogaški Slatini še tretjič, tokrat s 7:0, v finalni seriji 28. sezone 1. SFL premagala vrhniški Siliko.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Nov korak naprej pri usposabljanju futsal trenerjev
  Trenerska šola NZS prof. Branko Elsner je letos pripravila usposabljanje strokovnih kadrov za naziv Strokovni delavec 2 – športno treniranje – mali nogomet / futsal 2. stopnja Trener futsal UEFA B. Usposabljanje se je začelo 5. maja in se bo sklenilo 8.6.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Brez popuščanja kljub vodstvu v finalni seriji
  Domači FK Dobovec vodi 2:0 v finalni seriji proti Siliko. Domačini želijo v trokoraku končati finale, a se zavedajo, da bo to sila težko in da imajo tudi Vrhničani svojo računico.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Odigrati najboljšo gostujočo tekmo sezone
  Vrhničani v finalni seriji 1. SFL  zaostajajo 0:2 v zmagah. A nič manj odločno ne odhajajo na gostovanje v Rogaško Slatino. Z željo, da serije ni konec in prihodnji teden vnovič napolnijo dvorano na Vrhniki, kot je to bilo na 2. tekmi. Tudi petkova tekma, 26.5., v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 23.05.2023 | 1. SFL
  Člani v 2. SFL, s selekcijo do srebra
  Redni del pa je na 8. mestu sklenila zasedba ŠD Mlinše, ki se tako poslavlja od 1. SFL. V sezoni so zbrali devet točk, premalo za nadaljevanje. Vknjižili so eno zmago, kar šest remijev in 13 porazov.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  KMN Meteorplast Šic bar osvojil bron, škofjoti četrti
  KMN Meteorplast Šic bar je po drugi zmagi proti KMN Bronx Škofije zasedel končno 3. mesto v 28. sezoni 1. SFL, škofjoti so zasedli 4. mesto. Po koncu tekme v Ljutomeru sta pokal in medalje podelila Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal pri NZS, ter Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  Pred kamerami za bron
  V petek, 19. maja 2023, bo v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana povratna tekma za končno 3. mesto državnega prvenstva v futsalu za člane. Merita se KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx. Tokratna tekma tudi v spletnen prenosu na www.futsal.si.
 • 18.05.2023 | 1. SFL
  Dobovcu loterija in vodstvo 2:0
  Dobovec je po 6-metrovkah slavil zmago na Vrhniki (5:6) in povedel v finalu 1.SFL z rezultatom 2:0 v zmagah. Tretja, morebitna tudi odločilna, tekma bo v petek, 26.5., v Rogaški Slatini.
 • 17.05.2023 | 1. SFL
  Pred potjo na Vrhniko pozabili na 1. tekmo
  Dobovec je z zmago na domačem parketu začel finalno serijo, kjer je povedel 1:0. Ekipa trenerja Kujtima Morina odhaja na Vrhniko, kjer bi radi prišli do prve zaključne žoge za osvojitev novega naslova državnega prvaka.

DELI NA