16.11.2022 | 1. SFL
Mentor Širok in ekipa v pričakovanju tekme meseca

KMN Oplast Kobarid v 9. krogu 1. SFL gosti Dobovec, to pa bo tudi tekma, ki si jo boste lahko v petek, 18.11., ogledali v neposrednem prenosu na spletni strani Futsal.si. To bo tekma 1. in 5. ekipe lige, pri slednji pa ima pomembno besedo in vlogo v ekipi izkušeni 33-letni Anže Širok.

V tej sezoni je že pri sedmih golih, na šestih tekmah se je vpisal med strelce.

1.SFL, 9. krog, 18.11.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Tako v reprezentanci kot v klubih

Mladi igralci se lahko od Anžeta veliko naučijo. „Upam, da sem res mentor. Da se res od mene lahko kaj naučijo,“ skromno doda Širok, ki pa je doma in na tujem pustil močan pečat.

Anže je po rodu iz kraja Ročinj pri Novi Gorici. V tem kraju je domoval nekdanji drugoligaš Sizif, kjer je kariero pričel tudi bivši slovenski reprezentant Dragan Perendija, ki je bil tudi Anžetov vzornik. Širok se je dobro razvijal, nogomet je igral za Novo Gorico in Tolmin, potem pa začel s futsalom pri ajdovskih Kixih. K njim je šel, ker so mu edini garantirali minutažo v 1. SFL. Po igranju v Gorici je sledila selitev Italijo – v 3. in 4. ligo, kjer je brcal za ekipi Adriatice in Star Five Monfalcone, v Italiji je bil tudi v lanski sezoni. Vmes je igral za Casino Safir Divača, Puntar, Oplast, Litijo in vnovič Oplast. V dresu reprezentance je zbral 28 nastopov, dosegel je pet golov. Danes je zopet v Posočju.

Spet doma

„Vesel sem, ker sem se spet vrnil domov. Nisem od tu sicer, a se v Oplastu počutim doma. Ko so me klicali iz kluba pred začetkom sezone, so me z lahkoto prepričali. Zavedam se, da treniram premalo. Z večjo količino treninga bi dal ekipi še več, večjo širino, a taka je situacija,“ nadaljuje Širok, ki pozorno spremlja napredek svojih mlajših soigralcev.

„Predvsem si želim, da bi bili ti mladi igralci drzni, da bi si upali. Tudi če ob tem naredijo kako napako, pa jih bodo zato slišali od nas. Vsi delamo napake, a prav iz tega se lahko največ naučijo. S trenerjem Matejem Kavčičem pridobivajo ogromno tehnično-taktičnega znanja. Sam pa jim svetujem, da temu dodajo še nekaj samoiniciativnosti, drznosti, potezo več. Pa da ne popuščajo v obrambi,“ mladim polaga na dušo.

„Sam sem še stara futsal šola, največ smo se naučili na turnirjih,“ pravi Širok, ki pa meni, da ima današnja mladina več taktičnega znanja, kot pa ga je imel sam v teh letih. Vesel in hvaležen pa je, ker je imel na svoji bogati športni poti tudi dobre mentorje, med drugim tudi Slavišo Goranoviča, Igorja Kraglja, Benjamina Melinka in Roka Grželja. „Imel sem ta privilegij, da sem igral z njimi,“ se s polno hvaležnosti spomni svojih soigralcev, od katerih se je naučil največ.

„Mi smo bili bolj uličarji, več smo si upali. Bili smo tudi bolj povezani, v ekipah pa je bila jasna hierarhija. Zdaj se to menja. Zdaj niti ne vem točno, kdo je najmlajši. Včasih se je točno vedelo, kdo je najmlajši in kdo nosi vodo in žoge,“ se za konec še enkrat ozre na tista svoja začetniška leta v futsalu.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.

DELI NA