11.09.2009 | 1. SFL
Litijani boljši od novinca

Litijani so si dobrim prvim polčasom (3:0) priigrali zmago proti Krona baru Ptuj, ki je v zadnjih štirih minutah zabil dva zadetka za končnih 4:2.

1. SFL, 1. krog, Litija, 11.9.

 

Litija - Krona bar Ptuj 4:2 (3:0)
1:0 Osojnik (12.), 2:0 Vrhovec (15.), 3:0 Pertič (16.), 4:0 Simič (32.), 4:1 Emeršič (37.), 4:2 Emeršič (38.)

Litija: Tokič (V), Simeunovič, Simič, Vrhovec, Petrtič, Puškar (V), Josipovič, Osredkar, Kristan (K), Osojnik, Bučar, Mesarič.

Krona bar Ptuj: Trop (V), Miklašič, Petek, Emeršič, Kupčič S., Kupčič B., Hebar, Belšak, Lovrenčič, Cebek, Pislak, Gajser (K)

Odločna Litija

Litijani, med poletjem so se precej okrepili, to pot nista igrala Danijel Pantič in Gorazd Drobnič, so odločno začeli tekmo 1. kroga 1. SFL. Od uvodnega napada pa tja do desete minute so prežali in ogrožali vrata novinca v ligi s Ptuja.

Trener Boban Simič je uvodoma na parket posla Tokiča, Simeunoviča, Simiča, Vrhovca in Pertiča, gostje pa so pričeli v zasedbi Trop, Miklašič, Petek, Emeršič, Kupčič S..

Osojnik za 1:0

Domačini so vratarja Tropa premagali v 12. minuti, po hitri akciji je kapetan Kristan podal z leve, na drugi strani je žogo pričakal Osojnik in jo pospravil v mrežo. Do tega trenutka so Litijani zapravil pet, šest zrelih priložnosti, vsakič pa je bil na mestu vratar Trop, ali pa je žoga končala mimo vrat.

Gostje so v tem času izvedli dva hitra protinapada, a se domača mreža ni zatresla.

V 15. minuti se je med strelce vpisal še Vrhovec, ki je s strelom od daleč, 10, 11 metrov ukanil ptujsko obrambo, štajerska mreža pa se je zatresla tudi v naslednji minuti, ko so Litijani izvedli nov hiter protinapad, ki ga je na veselje domače publike z zadetkom zaključil Pertič (3:0), na drugi strani pa se je s strelom izkazal B. Kupčič, žoga pa je končala v gol avtu.

Odločni Ptujčani

V drugem polčasu so se gostje otresli treme, njihovi napadi so postali odločnejši, na domačih se je izkazal Tokič, ki je ustavil tudi protinapad »2:1« v 26. minuti, ko je ukanil strel Boštjana Kupčiča, za tem pa še poizkus komaj 16-letnega Ptujčana. Pred in po minuti odmora so Litijani stresli okvir vrat (Vrhovec, Simeunovič), v 32. minuti pa je Simič povišal na 4:0.

Ptujčani so bili blizu zadetka v 34. minuti, ko je Litijanom pobegnil mladi Petek, ki pa je bil ob zaključku akcije premalo zbran.

Dva prekrška, dve desetmetrovki  

Gostje so v 37. minuti izkoristili strel z desetmetrovke po 6. Akumuliranem prekršku Litije, za Ptuj je prvi zadetek v 1. SFL prispeval Emeršič, ki je v naslednji minuti zadel še drugič. Litija je vknjižila nov akumuliran prekršek, Tokič je najprej ubranil desetemetrovko, a je bil potem Emeršič zbran in prisebno pospravil žogo v mrežo za 4:2.

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA