18.11.2020 | 1. SFL
Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec

Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.

Najtežje obdobje

„Poškodbe so nekaj najtežjega za športnike. Sam sem bil težje poškodovan prvič. Ne moreš trenirati, ne moreš igrati in ne moreš pomagati ekipi,“ pravi Rok, ki je dobil v torek, 17.11., proti KMN Sevnica uvodne minute. „Mislim, da sem igral 15 minut. Tako ali tako pa sem dober mesec že treniral z ekipo. Zaigrati bi moral že pred preložitvijo tekem,“ pravi Mordej. „Treningi naše ekipe so tako ali tako močnejši kot večina tekem v 1. SFL. Ko sem videl, da tu lahko igram, potem sem se zavedal, da lahko začnem,“ dodaja Mordej, ki načrtuje, da bo do novega leta nared.

„Načrtoval sem, da bom začel decembra trenirati z ekipo, januarja pa bi zaigral. A sem se počutil zelo dobro, tudi zadnji testi in pregled kolenskega sklepa in mišic so bili zelo dobri. Zato sem zadnjih 14 dni že treniral z ekipo,“ svojo vrnitev opiše Gašper, ki se je minuli ponedeljek odločil, da pomaga soigralcem kar na terenu, ne le na klopi.

„Res je "luštno", ker sem nazaj. Pogrešal sem futsal, pogrešal sem tekmovanje,“ priznava Vrhovec, ki si želi pomagati ekipi do najvišjih mest. „Malce sem še previden, rabim predvsem minute, ki mi manjkajo,“ navrže Vrhovec, ki pozdravlja tudi vrnitev Roka Mordeja.

Vesela drug za drugega

Prijatelja, tudi soigralca v klubu (ko bil Vrhovec posojen v Dobovec), Rok in Mordej sta se razveselila svoje in prijateljeve vrnitve na teren. „Pozdravljam Roko vrnitev, naključje je hotelo, da nam je uspela vrnitev na isti dan. Roku, ki je moj prijatelj, želim vse dobro. Vem, kako se je počutil, ko se ti zgodi taka poškodba. Sam sem to prvič doživel pred enajstimi leti,“ pove Gašper. „Videl sem, da je tudi Gašper zaigral. Res je imel smolo, dobro je za slovenski futsal in kvaliteto lige, da se je vrnil. Na igrišču se grdo gledava, sicer pa sva prijatelja,“ pa sklene Mordej.

Rok Mordej (1989) je za slovensko člansko vrsto zbral 106 tekem, dosegel je 41 zadetkov, debitiral je 24. oktobra 2008. V dresu mlade reprezentance ima 33 tekem in 11 doseženih golov. Mordej je kariero začel doma, v Dobovcu, ki ga je prvič zapustil 2012., ko je šel za dve sezoni v italijanski New Team Calcio a 5, potem se je za dve leti vrnil v matični klub, da bi potem še sezono 2016/2017 odigral v zagrebškem Nacionalu. Z Dobovcem je bil trikrat državni prvak.

Gašper Vrhovec (1988) je za člane Slovenije zbral 83 tekem, dosegel je 42 zadetkov, debitiral je 20.10. 2007 proti Uzbekistanu. V reprezentanci U21 ima 11 nastopov in en dosežen zadetek. V 1. SFL ima tri naslove državnega prvaka. Poleg Litije je nosil še dres Dobovca Pivovarne Kozel, kamor je bil posojen v sezoni 2015/16.

Tekst: D.P.
Foto: FC Litija, FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 18.01.2021 | 1. SFL
  V torek dve tekmi, prenos z Vrhnike
  Uvodoma se bosta ob 19. uri v Ljutomeru pomerila domači KMN Tomaž Šic bar in FK Dobovec, od 20. ure naprej pa vabljeni k spremljanju prenosa tekme na spletni strani www.futsal.si . Na Vrhniki se bosta srečali domači Siliko Vrhnika in KMN Oplast Kobarid.
 • 16.01.2021 | 1. SFL
  V 40. minuti do zasluženega napredovanja v ligi prvakov
  Dobovec bo tekmeca v osmini finala lige prvakov dobil v četrtek, 21.1., ko bo v Nyonu žreb. Osmina finala se igra med 16. in 21.2., o napredovanju na zaključni turnir pa odloča ena sama tekma.
 • 16.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec nocoj po osmino finale lige prvakov
  Trener Dobovca Kujtim Morina je vesel, ker ima na voljo optimalno zasedbo. V ekipi je po težki poškodbi svoje mesto spet zavzel motor moštva Rok Mordej.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx in Oplast do treh, Litija štela do devet
  V štirih tekmah 14. kroga so so se treh zmag veselili gostje, za edino domače slavje je poskrbel Tod Ciuha, ki je v 39. minuti priboril zmago Siliku proti Dobrepolju, ki ostaja še brez točke v 1. SFL.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na evropski izpit na Malti
  Luxol SA Futsal je vodilna ekipa malteške lige, odigrali so štiri kroge, v povprečju zmagujejo z rezultatom 11:1, minulo soboto so s 17:2 premagali Qormi Futsal. Vodilni klub otoške države Malte premore pet Brazilcev, Portugalca, Srba, Norvežana, Romuna in Gruzinca, tu pa so še domačini.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx na tekmo sezone, Oplast z novim vratarjem
  V Zagorju ŠD Mlinše gostijo KMN Bronx Škofije, Ptujčani pričakujejo Oplast, Sevnica Litijo, na Vrhniko prihaja Dobrepolje. Tekma v Ljutomeru bo v torek, saj je Dobovec že na poti na tekmo lige prvakov, ki ga čaka jutri.
 • 14.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec četrtič v Evropi
  Poleteli bodo na Malto, kjer jih v soboto čaka tekma šestnajstine finala futsal lige prvakov. Tekmec je Luxol SA Futsal, tekma se začne ob 18. uri, o napredovanju odloča ena tekma.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčanom tri točke, Lokovšek dosegel pet golov
  Prihodnji teden bo še druga preložena tekma 12. kroga. 19.1. se bosta na Vrhniki, takisto pred kamerami futsal.si, pomerila domači Siliko in KMN Oplast Kobarid.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčane pred kamerami zanima le zmaga
  ŠD Mlinše in FC Hiša daril Ptuj se bosta nocoj v Zagorju pomerila za točke 1. SFL, to bo tekma 12. kroga. V mestu ob Savi bodo tudi kamere, prenos tekme pa od 20.00 naprej.
 • 11.01.2021 | 1. SFL
  Leto 2021 začenjamo s prenosom iz Zagorja
  Jutri, v torek, je na sporedu preložena tekma 12. kroga, v Zagorju se bosta pomerila domači ŠD Mlinše in gostujoči FC Hiša daril Ptuj, tekmo pa boste od 20. ure naprej lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.

DELI NA