22.08.2023 | 1. SFL
Kristjan Čujec iz Dobovca v Oplast

Po šestih sezonah igranja v črno-belem dresu Dobovca je Kristjan Čujec sprejel težko odločitev in se odločil dres Dobovca zamenjati za dres Oplasta – to sta sinoči priobčila oba kluba.

„Nekoliko je že postala navada, da igram v Dobovcu. To bo ostal moj domači klub, ampak je prišel čas za slovo. Res sem zelo hvaležen in ponosen, da sem lahko nosil dres Dobovca v zelo uspešnem obdobju, polnem lepih trenutkov, vmes je bila tudi kakšna manj lepa stvar, boleč poraz. Prav gotovo se je težko posloviti od tega. A dolga pot na treninge in tekme je postala ovira in preveč obremenjujoča. Razmišljal sem tudi že o zaključku igralske kariere, a so me prepričali v KMN OPLAST Kobarid, da poskusim kakšno zgodbo narediti še v domači dolini,“ je za FK Dobovec sporočil Kristjan Čujec.



Uspehi tesno povezani s Kristjanom

„Kristjan je velik profesionalec in izjemen človek. Je eden največjih igralcev evropskih klubov. Po mojem prepričanju je bil vedno preskromen, vedno se je malo podcenjeval in zagotovo bi lahko dosegel večje stvari. Žal mi je, da ga ne bo več v naši slačilnici, a njegovo odločitev je treba spoštovati. Skupaj sva preživela veliko časa, ustvarila veliko spominov v Nacionalu in Dobovcu ter dosegla praktično vse, kar se doseči da. Uspehi klubov in moji osebni trenerski uspehi so močno povezani s Kristjanom in njemu gre velika zasluga za vse doseženo. Kristjan je ob Roku temelj preporoda Dobovca po Nacionalu, po drugi strani pa sta oba igralca zaznamovala tako slovenski klubski futsal kot slovenski futsal na splošno. Prav zato bi morala dresa s številkama 2 in 5 viseti visoko na častnem mestu v naši dvorani,“ je ob slovesu Čujca od Dobovca povedal trener Kujtim Morina.

Osem sezon

„Veliko sva skupaj osvojila in postala dobra prijatelja. Hvala za vse, kar je naredil za naš klub, zagotovo je bil v veliki meri zaslužen za vse osvojene lovorike in tako postal legenda Futsal kluba Dobovec. Zame osebno je najboljši slovenski futsal igralec vseh časov. Želim mu veliko sreče v novem klubu in na nadaljnji življenjski poti. Hvala za vse, doktor Čujo!“ je ob slovesu Čujca povedal Rok Mordej, predsednik FK Dobovec. Mordej in Čujec sta skupaj odigrala kar osem sezon-

„Zahvaljujem se sponzorjem, vsem ljudem, ki so bili in delali v klubu, soigralcem, ki se jih je kar nekaj nabralo, in nepogrešljivemu občinstvu, ki je vedno dihalo z nami in nam pomagalo do uspehov. Res velika zahvala vsem za podporo, ki sem je bil deležen v času, ko sem igral za Dobovec,“ je še dodal Čujec, ki je v Sloveniji dosedaj igral za KMN Puntar in FK Dobovec. V Oplastu bo vnovič združil moči s trenerjem Matejem Kavčičem, s katerim sta sodelovala ravno v Puntarju.

Tekst: D.P., FK Dobovec, KMN Oplast Kobarid
Foto: FK Dobovec

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA