15.03.2024 | 1. SFL
Končuje se redni del 1. SFL

Poleg derbija za 1. mesto so danes na sporedu še tri izvrstne tekme 1. SFL – v Sodražici THE Nutrition Extrem gosti KMN Sevnico, na Škofijah KMN Bronx Škofije KMN Meteorplast Šic bar, v Dobrepolju pa FK Dobrepolje KMN Oplast Kobarid.

Na Vrhniki se bosta Siliko Vrhnika in FK Dobovec pomerila za 1. mesto po rednem delu, KMN Bronx Škofije gre v dodatne kvalifikacije, FK Dobrepolje se poslavlja od 1. SFL. V četrtfinale se bodo uvrstile ekipe od 3. do 6. mesta, ki se bodo med sabo pomerile za polfinale, kjer sta že prej omenjena vodilna. V četrtfinale so uvrščeni KMN Meteorplast Šic bar (kot 3. ekipa rednega dela), medtem ko Oplast, KMN Sevnice in THE Nutrition Extrem lahko še menjajo svoje pozicije od 4. do 6. mesta.

1.SFL, 21. krog, 15.3.
THE Nutrition Extrem – KMN Sevnica (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Šesti in peti

V Sodražici se bosta udarila domači THE Nutrition Extrem in KMN Sevnica. Domačini so šesti, gostje peti na lestvici, razlika pa tri točke. V tej sezoni sta ekipi enkrat remizirali, enkrat so slavili Sevničani. Če bi hoteli Sodražani pred Sevnico, bi morali zmagati z zadostno razliko. „S potekom sezone smo zadovoljni, cilj smo izpolnili, obstali smo v 1. SFL, zagotovili smo si četrtfinale. Zato bomo danes odigrali povsem sproščeno. Priložnost bodo dobili tudi tisti, ki manj igrajo. V napadu pa bomo preizkusili nekaj različic, ki smo jih pripravili za četrtfinale,“ smelo napove domači trener Nik Jelič, ki se je v tej sezoni izkazal z dobrim vodenjem ekipe.

„Lahko povem, da smo boljše, kot smo bili pred 20. krogom. Okrevamo in se sestavljamo,“ pa iz Sevnice javi trener Matej Zakšek. Tudi v Sevnici so upravičeno zadovoljni s sezono, del sezone so bili celo 4. ekipa lige. Za razliko od lanske sezone so si letos hitro zagotovili obstanek.

Sedmi in tretji

Na Obali bo KMB Bronx Škofije gostil KMN Meteorplast Šic bar. Tekma tekmovalnega naboja nima. Domačini bodo tekmo skušali izkoristiti predvsem za dobro pripravo na dodatne kvalifikacije za 1. SFL, goste pa čaka četrtfinale. „K nam prihaja ekipa, ki je trenutno najboljši formi. Kljub porazu v finalu pokala. V tekmo gremo neobremenjeno, saj ne odloča o ničemer, zato jo lahko izkoristimo kot pripravo na playout tekmi, ki nas čakata po koncu rednega dela,“ je jasen trener škofjotov Nebojša Vajić.

Zanimivost je ta, da sta se ta dva nasprotnika merila v uvodnem krogu novega prvenstva, s tekmo v prenovljeni dvorani na Škofijah pa bosta tudi zaključila redni del. Tekma ne odloča o ničemer. Meteorplast ŠIC bar bo v četrtfinale vstopil kot tretjeuvrščeni, Bronx, ki je sedmi, pa čakajo dodatne kvalifikacije za obstanek med prvoligaši.

Po vrnitvi iz Podčetrtka, kjer je bil minuli konec tedna finalni turnir pokala Terme Olimia, je trener ljutomerske ekipe Robert Grdović namenil igralcem tri dni počitka, pred odhodom na Primorsko pa so opravili le en trening, na katerem so manjkali Vid Kos, Lovro Trdin in Alen Ruis, ki so v sredi gostovanje pri Bronxu v kategoriji U19 zaključili z visoko zmago (12:0). Treningom članske ekipe se je po treh mesecih premora vrnil Tilen Rajter, ki še en čas ne bo igral prvenstvenih tekem, poleg njega pa bodo na petkovi tekmi manjkali Ivan Matan, Tjaž Lovrenčič in Luka Lovrec (vsi poškodovani). "Z Bronxom smo igrali dve tekmi, ki sta bili izenačeni s preveč zadetki v našem golu. Zato bomo z obrambo, kot smo jo prikazali v zadnjih štirih tekmah, dokazali, da lahko vse tri točke prinesemo domov," je pred odhodom na Škofije dejal Tim Lipovšek, ki je v tej sezoni odigral vse tekme v dresu ljutomerskega kluba. Dosegel je šest prvenstvenih zadetkov, od tega je tri zabil tokratnemu nasprotniku. V tej sezoni se je prva tekma na Škofijah končala s 5:5, v Ljutomeru pa z 8:8.

Osmi in četrti

V domači dvorani pa se od 1. SFL poslavlja FK Dobrepolje. „Dvignjene glave želimo odigrati še zadnjo tekmo 1. SFL. Dobro smo trenirali dva tedna, zato želimo danes pustiti dober vtis in se pokazati v dobri luči. Da dokažemo, da zadnja tretjina prvenstva ni bila naključna. To bo tudi poslovilna tekma za Mateja Babnika, ki končuje svojo športno pot, za vse smo mu izredno hvaležni,“ pred tekmo proti Oplastu pove Dani Kaljevič, trener Dobrepolja, ki se seli v 2. SFL – z jasno željo, da se čez leto dni ekspresno vrne med elito.

Oplast, ki danes gostuje v Dobrepolju, prihaja v goste v spremenjeni podobi.
„Poškodbe in kartoni so na zadnji tekmi priložnost za tiste, ki so do sedaj manj igrali. Žal se je Tine Kravanja odločil, da zaključi kariero. Za ves trud se mu zahvaljujemo. Smo pa dobili Danija Vulikiča, povratnika, ki nam bo pomagal v končnici,“ napove trener Oplasta Jaka Sovdat.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.

DELI NA