19.01.2023 | 1. SFL
Kolumbijec okrepil Dobovec

Kolumbijec Felipe Echavarria Echeverri - El Churro, je prva letošnja igralska okrepitev FK Dobovca.

Postopek registracije je že stekel, 30-letni igralec pa ima še reprezentančne obveznosti, tako da bo v Slovenijo pripotoval v začetku februarja.

»Želeli smo se okrepiti, a v tem trenutku smo v Sloveniji in na Hrvaškem izčrpali vse možnosti oziroma ni igralca, ki bi za nas pomenil okrepitev,« je dejal trener Kujtim Morina. Več let že redno spremlja tudi južnoameriški futsal, kjer se je pokazala priložnost.

Novinec, ki bo oblekel dres Dobovca, ima veliko izkušenj in bogato kariero, v kateri je osvojil številne trofeje. V Kolumbiji je bil štirikrat prvak, v Argentini enkrat; nazadnje je igral za klub San Lorenzo, s katerim je v zadnji sezoni osvojil prvenstvo in pokal. V letu 2021 je osvojil tudi pokal Libertadores, ki je enakovreden evropski ligi prvakov. »Še vedno ima željo po dokazovanju v futsalu in verjamem, da nam bo v veliko pomoč pri napredku naše igre. Verjamem, da se bo raven kakovosti dvignila tako na treningih kot tekmah, višja bo tudi naša konkurenčnost,« odločitev za kolumbijskega reprezentanta pojasnjuje trener.

Kolumbijski levi krilni igralec pa ne bo edini novinec. »Načrtovali smo le eno okrepitev, nenaden in nepredviden odhod Tea Turka pa nas je prisilil v dodatno okrepitev. Imamo nabor brazilskih igralcev, a dokončne odločitve še nismo sprejeli, jo bomo pa v nekaj dneh. Verjamem, da bomo vsi v klubu – vodstvo, strokovni štab in igralci, pa tudi navijači – naredili vse, kar je v naših močeh, da se bosta nova igralca dobro in čim prej prilagodila,« je še dejal Kujtim Morina.

Ob tem je pohvalil upravo kluba, »ki je zelo mirno spremljala stanje v ekipi, ni reagirala panično in je dala polno podporo odločitvi za okrepitev. Uprava je tako ponovno dokazala svojo zrelost in ambicioznost ter podprla težnjo, da še naprej gledamo dober Dobovec, klub, ki želi osvajati lovorike.«

Tekst: FK Dobovec, D.P.
Foto: FK Dobovec/U.M.

SORODNE NOVICE

 • 23.05.2024 | 1. SFL
  Siliko vodi v finalu
  Siliko le še ena zmaga loči od premiernega naslova futsal prvaka Slovenije. V finalni seriji proti branilcu naslova Dobovcu so povedli z 2:1. Četrta tekma bo v torek, 28. maja na Vrhniki.
 • 23.05.2024 | 1. SFL
  Sezono bodo končali pred kamerami in polno dvorano
  Ekipi iz Sodražice in Kobarida sta na prvi tekmi v Sodražici remizirali, 2:2 je bilo. Druga tekma bo v petek, ob 19. uri, v Kobaridu, tudi v neposrednem prenosu na Futsal.si. Bron bo osvojila ekipa, ki bo v skupnem seštevku obeh tekem dosegla več golov.
 • 22.05.2024 | 1. SFL
  Zavedajo se, da so vse bližje Dobovcu
  „Pilimo detajle, pozorni smo le na to, ter na napake, ki smo jih naredili,“ pa javljanje iz tabora Silika začne trener Mile Simeunovič. Tudi on je v pričakovanju 3. tekme finala, ki bo jutri, v četrtek, ob 20. uri v Rogaški Slatini. Tudi s televizijskim prenosom na Šport TV-ju.
 • 22.05.2024 | 1. SFL
  Po prvi zmagi proti Siliku jim je odleglo
  Ekipi Silika in Dobovca sta odigrali dve vrhunski tekmi: prvo je v Rogaški Slatini dobil Siliko, drugo na Vrhniki pa Dobovec. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20. uri, tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.

DELI NA