20.10.2009 | 1. SFL
Kapetan Melink verjame v uspeh na Euru

Slovenska članska reprezentanca je v soboto in nedeljo trenirala v Laškem, kjer se je zbrala prvič po marčevski uvrstitvi na evropsko prvenstvo, kjer bo Slovenija nastopila med 19. in 30. januarjem prihodnje leto. V Laškem je vadilo 15 igralcev, kapetan zasedbe pa je 26-letni Benjamin Melink, igralec aktualnega državnega prvaka Puntarja Casina Safir, katerega barve brani že sedem let, v dresu Slovenije je zbral 61 nastopov (rekorder v zgodovini slovenskega futsala), dosegel pa je 17 zadetkov.

Kapetan je bil vesel, ker so v soboto dobili obisk. Prišel je podpredsednik NZS-ja in predsednik KMN pri NZS Rade Mijatovič, ki ga je spremljal podpredsednik KMN pri NZS Patrik Peroša.

»Veseli smo, da sta nas obiskala, saj sta dala s tem obiskom jasno vedeti, da Nogometna zveza Slovenije ter Komisija za mali nogomet skrbno bdita nad dogajanjem okoli reprezentance, ki ji je marca uspel veliki met - uvrstitev na EURO 2010, kar je zgodovinski uspeh. Predsednik Mijatovič je zatrdil in obljubil, da bomo imeli maksimalno dobre pogoje za pripravo na prvenstvo, zaželel pa nam je vse dobro v nadaljnjih pripravah ter seveda na prvenstvu Stare celine, kjer potiho ciljamo na četrtfinale!«

V Laškem ste opravili štiri treninge, trener Andrej Dobovičnik je s svojima pomočnikoma Milkom Verbotnom in trenerjem vratarjev Vojkom Majcnom pripravil pester in zanimiv program.

»Res je, ni nam bilo dolgčas. Večji del časa smo namenili uigravanju prekinitev, ki so postale naše močno orožje, navsezadnje smo ravno iz prekinitev dosegli nemalo pomembnih zadetkov tudi na kvalifikacijah za to prvenstvo v Franciji marca letos. Že ustaljenim in poznanim akcijam pa smo dodali še noviteto iz avta, vse skupaj pa smo potem preizkusili v nedeljo, ko smo že dopoldan odigrali medsebojno srečanje.«

Pred prvim treningom vas je nagovoril tudi selektor.

»Dal nam je jasno vedeti, da resno in odločno računa na vse fante, ki smo zbrani v Laškem, bo pa morebiti tekom priprav priključil še koga, če bo sam ocenil, da je to potrebno. Povedal je tudi, da bo na evropskem prvenstvu ključna tekma proti Srbiji, da bomo do takrat trdo in resno trenirali, na delu pa bomo zbrani in motivirani, saj reprezentančnih zborov nimamo na pretek!«

Prvi preizkušnji, da se vidi v kakšnem stanju je reprezentanca, bosta že konec tedna, ko odhajate v Belgijo, ki je stara znanka slovenskega futsala. Zadnjič ste se z njimi merili v lanskem pripravljalnem ciklusu, ko so Belgijci gostovali v Sloveniji, enkrat ste jih ugnali.

»Menim, da je tekma z Belgijo pravi test za začetek. Ne pretežak, ne prelahak. Belgijci sodijo v naš kvalitetni rang, prepričan sem, da bomo že na tem gostovanju pokazali nek določen nivo forme, ki jo bomo potem do prvenstva na Madžarskem le in samo še stopnjevali.«

Znano je bilo, da reprezentanco krasi dobro vzdušje, ki bo močan element tudi v prihodnje.

»Lep čas se nismo videli, a je tudi po zboru v Laškem jasno, da dihamo kot eden. Reprezentanca je ostala bolj ali manj nespremenjena, odnosi so dobri, vzdušje pa na nivoju, ki si ga slovenska izbrana vrsta tudi zasluži. Trudim se po najboljših močeh, da tudi sam kot kapetan te reprezentance prispevam k tej dobri klimi, ob tem pa premoremo tudi nekaj igralcev, Slaviša Goranovič je že eden od teh, ki mi pri tem pomagajo.«

Mnogi so vas po menjavi generacije lani že odpisali.

»Težko je nadomestiti take ase, kot sta Mile Simeunovič in Denis Ibrišimovič. Nekateri so nas odpisali, to je res. A smo bili še bolj trdno odločeni, da skušamo narediti karseda veliko in dokazati, da zmoremo. To se nam je obrestovalo, Slovenija bo drugič igrala na evropskem prvenstvu!«

Reprezentanca je bivala v lično urejenem hotelu Thermana v Laškem, nova pridobitev pa je tudi fizioterapevtka Marija.

»Novinko v naših vrstah nam je predstavil Stane Kokalj, izvršni sekretar za futsal pri NZS-ju. Upam in prepričan sem, da se bo Marija dobro vklopila v naše vrste, saj je tudi ta del reprezentance zelo pomemben za uspeh naše vrste. Ne vem, če se je kdo že zahvalil, sem bom kar jaz, saj je tudi fizioterapevtska služba, z nami so bili Neža, Saša in Jože, dobro opravila svoj posel in nam pomagala pri uvrstitvi na evropsko prvenstvo!«

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA