03.11.2022 | 1. SFL
Domači brez 1. strelca, gostje poraza v 1. krogu niso pozabili

Začenja se 2. tretjina prvenstva 1. SFL, takoj na začetku tega dela pa derbi vodilnih ekip, ob tem pa še tri kvalitetne tekme. Tudi v Ljutomeru, kjer tretja ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar gosti sedmouvrščeni ŠD Mlinše.

1.SFL, 8. krog, 4.11.
FK Dobovec – FK Siliko (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – ŠD Mlinše (20.30)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.45)

Prva tretjina OK, radi bi dobro nadaljevali

Prva tretjina prvenstva se je odvijala po željah ljutomerskih futsalerjev, saj so na sedmih tekmah zbrali pet zmag in dva poraza, s čimer so zasedli visoko tretje mesto (15 točk) in zaostali le za največjima favoritoma za naslov prvaka vrhniškim Silikom (17 točk) in Dobovcem (16 točk, tekma manj).

Na prvi dvoboj nadaljevanja prvenstva prihaja v Ljutomer zasedba Mlinš, ki je doslej zbrala le dve točki, a na nekaterih obračunih pokazala, da je neugoden nasprotnik. To so občutili tudi igralci Meteorplasta ŠIC bara, ki so na prvi tekmi proti temu nasprotniku v Zagorju ob Savi že izgubljali z 0:2 in 1:3 ter nato po zaslugi treh zadetkov Denisa Kneževiča prišli do zmage s 5:3. Prav Kneževiča, prvega strelca lige z osmimi zadetki, bodo Ljutomerčani na tokratnem obračunu najbolj pogrešali.

Na tekmi 7. kroga v Kobaridu proti Oplastu, ko je prleško moštvo slavilo z 2:1, je prejel četrti rumeni karton in bo moral počivati. Poleg njega so za tekmo proti Mlinšam odpadli dalj časa poškodovani Kristian Škerget, Thomas Pihler in Toni Kovše, manjkal pa bo tudi Aljaž Goznik, ki okreva po bolezni in še ni pričel s trenažnim procesom. Šele pred tekmo bo znano, če bo ekipi lahko pomagal reprezentant U21 Adrijan Trstenjak, ki cel teden zaradi poškodbe ni treniral.

„Na tekmo z Mlinšami gremo v oslabljeni zasedbi. Imamo par poškodb, pa Kneževič je kaznovan. Vabim vse navijače, da nas pridejo podpret. Kljub temu, da nas bo malo, se bomo borili in poskušali narediti vse, da zmaga ostane doma,“ je pred jutrišnjim dvobojem napovedal kapetan ljutomerske ekipe Matic Goznik.

ŠD Mlinše in KMN Meteorplast Šic bar sta se v 1. SFL merila trikrat, Mlinšani še niso zmagali, enkrat pa so remizirali.

Poraza nisi pozabili

„Veselimo se še enega gostovanja. Točk še vedno nimamo veliko, imeli smo kopico težav s sestavo ekipe. Trudimo se. Čeprav točk ni, pa gradimo našo zgodbo naprej na pristopu in videnem napredku v igri,“ pred tokratnim gostovanjem pove trener Mlinš Gregor Ceglar.

„Če bi bili malce bolj izkušena ekipa, bi že našo prvo letošnjo medsebojno tekmo odločili sebi v prid. Ni se izšlo, gremo naprej. Predvsem pa je bistveno, da se držimo dogovora, da smo odgovorni in da verjamemo v to, da lahko zmagamo. To so ključne zadeve,“ še dodaja trener Ceglar.

„KMN Meteorplast Šic bar je ekipa, kjer se vidi dobro delo trenerja Roberta Grdovića. So ekipa, ki jo krasi hitra tranizicija, hitro si vzamejo protinapad. Smo pa veseli, to je plus, da v petek na tekmi ne bo Denisa Kneževiča, prvega strelca lige in osrednjega sidraša domačie ekipe. Na tekmi 1. kroga (3:5 za Ljutomerčane; op.a) nas je praktično premagal sam,“ je še dodal in opozoril trener Gregor Ceglar.

Tekst: D.P., KMN Meteorplast Šic bar
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA