16.06.2024 | 1. SFL
Dobovec z novim trenerjem v sezono

Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017.

„Dobovec mi je prišel v kri, imam ga za svoj klub. Srce morda še želi, a razum je pretehtal. Po sedmih letih se vračam v svoj klub MNK Uspinjača - Gimka, ki ga imam skupaj z bratom. Obveznosti kličejo … Res mi je zelo težko, čudno mi je,“ je za klubsko spletno stran FK Dobovec pojasnil, da se poslavlja in vrača na Hrvaško.

„Sedem prelepih let, polnih nepozabnih trenutkov, tako z igralci kot z vodstvom kluba in vsemi navijači. Dobovec je bil zame vsakodnevna zgodba, rutina od trenutka, ko sem se zbudil, do večera,“ dodaja Morina. Dobovec je pod taktirko Morine osvojil šest naslovov državnega prvaka (v letih 2018, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024), sedem naslovov prvaka pokala Terme Olimia in superpokal (2018). Dobovec je vsakič prišel v elitni del lige prvakov, za nameček pa leta 2021 igral na finalnem turnirju osmerice lige prvakov, turnir je potekal v Zadru.

„Nisem želel pustiti Dobovca na cedilu, zapuščam ga tam, od koder bo kot glavni trener nadaljeval Rok Mordej. Z njim že dolgo sodelujem, izjemno dobro sva se povezala, ne kot igralec–trener ali trener–nekdo iz uprave kluba, ampak ocenjujem, da sva več od tega. Najin odnos je bil vedno odprt, neposreden, veliko sva skupaj prestala in menim, da je dozorel in sposoben, da nadaljuje pot od tam, kjer sem jaz zaključil. Ne želim, da se moj odhod razume, češ Dobovec ne more nič več doseči. Menim, da je moj odhod novi začetek za Dobovec. Rok je taktično in tehnično vrhunsko podkovan trener in je sposoben na ekipo prenesti ogromno tega, kar sva doslej ustvarjala skupaj, in vem, da bo Dobovec v dobrih rokah,“ je dodal Morina, ki je ob tem izpostavil še izjemno vlogo Zvoneta Mordeja, v letošnji sezoni pa tudi Žige Čeha. Morina se je zahvalil tudi klubskemu vodstvu za jasno podporo.

„Že ko sem prišel v Dobovec, sem vedel, da imamo veliko podporo navijačev. Moram izpostaviti Uroša Volfa, ki me je kupil s svojo predanostjo, ko mu ni bilo težko priti na tekmo v Kobarid, Koper, na tekme lige prvakov, na vsa mogoča gostovanja, včasih je bil sam. Hvala vsem navijačem, ki so tako navijali in so nam bili, sploh v zadnjem obdobju, veter v hrbet. Vedno sem čutil njihovo podporo in naklonjenost, zato sem jim res neizmerno hvaležen,“ pa je Kujtim za konec opozoril še na navijače, ki so ves ta čas podpirali Dobovec.

Tekst: D.P., FK Dobovec
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA