29.10.2022 | 1. SFL
Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi

Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).

Liga prvakov, tekme Dobovca:

26.10.
Dobovec – Luxol St. Andrews 1:1 
(0:1)
0:1 Maikinho (6.), 1:1 Čujec (36.)

27.10.
Dobovec – Barça 0:8
 (0:3)
0:1 Ferrao (3.), 0:2 Sergio González (6.), 0:3 Sergio González (20.), 0:4 Adolfo (23.), 0:5 Lozano (25.), 0:6 Lozano (36.), 0:7 Sergio González (38.), 0:8 Sergio González (39.)

29.10.
Hovocubo – Dobovec 0:3
(0:0)
0:1 Čeh (31.), 0:2 Čujec (39.), 0:3 Mordej (40.)

V 30. evropski tekmi

Z današnjo zmago proti nizozemski ekipi Hovocubo se je aktualni slovenski državni prvak še petič zapored uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi, skupaj šestič. To je Dobovcu uspelo v jubilejni 30. evropski tekmi. Največji evropski uspeh je dosegel lani, ko je zaigral na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

Odločilno zmago Dobovcu, ki je turnir končal s štirimi točkami, so z zadetki priigrali Žiga Čeh v 31., Kristjan Čujec v 39. in Rok Mordej v 40. minuti.

Odločilen gol Žige Čeha

Dobovec je imel celo tekmo pobudo, lahko bi povedel že v 1. polčasu, a so morali na gol počakati do 31. minute. Teo Turk je izvajal kot, z natančnim strelom od daleč pa je domačega golmana matiral Žiga Čeh.

Nizozemci so za napredovanje potrebovali zmago, zato so v zadnjih minutah odigrali z igralcem golmanom v polju. Mreža Dobovca se ni zatresla. Še več – Čujec in Mordej sta prestregla dve žogi in ju prek celega terena poslala v nebranjeno nizozemsko mrežo.

Pred tem je slovenska zasedba igrala 1:1 z domačo ekipo Luxol St. Andrews ter visoko z 0:8 izgubila proti branilcu naslova Barceloni.

Pomladili vrste

V skupini 3, v kateri napredujejo tri od štirih ekip, je danes ob 19.00 še obračun malteškega in španskega predstavnika. Prvi ima štiri, drugi pa šest točk. Hovocubo je turnir končal brez točke. Glede na to, da je Dobovec ostal brez dveh izkušenih reprezentantov Hrvaške Luke Perića in Tihomirja Novaka, in ob tem še pomladil zasedbo, je preboj med 16 najboljših še toliko večji uspeh za Dobovec, ki je zavoljo rezultatov minulih sezon na evropski klubski lestvici na izvrstnem 6. mestu.

S kvalifikacijami futsal lige prvakov se je sicer začela 22. sezona tega tekmovanja, elitni del bo med 22. in 27. novembrom. V tem bo 16 klubov igralo v štirih skupinah, žreb teh bo 8. novembra. Zmagovalci skupin se bodo prebili na zaključni turnir. V nadaljnji krog sta se uvrstila še dva slovenska reprezentanta – Igor Osredkar s hrvaško Pulo in Matej Fideršek s poljskim moštvom Piast Gliwice.

Ponosen na fante

„Iskreno čestitam svojim igralcem, tem herojem, igralcem, ki so spet, kot že ničkolikokrat dosedaj, pokazali največ, ko je bilo to najbolj potrebno. Spet so potrdili kvaliteto in upravičili pričakovanja. Peto leto smo skupaj, petič smo med 16 v Evropi. Tak rezultat ima le Barcelona, zato iskrene čestitke tem fantom. Veliko skepse in kritik je bilo okoli te ekipe, a je spet uspelo. Presrečen sem zaradi teh fantov, da je uspelo. S prvima dvema tekmama na turnirju nisem bil najbolj zadovoljen. A če se izrazim po boksarsko, se je ekipa, ki je bila kot boksar na podu, dvignila, se pobrala, ni klonila, ampak se je skozi turnir dvigala. Ponosen sem na te fante,“ je povedal trener Kujtim Morina, ki pravi, da je ta uspeh tudi obveza, saj se bo treba hitro pripraviti na elitni del lige prvakov, kjer bo, to poudari tudi Morina, še boljše ekipe, kot so bile v glavnem delu lige prvakov.

Eden od junakov uspeha Dobovca je prav gotovo Kristjan Čujec.
„Pred današnjo tekmo smo se morali malce zbrati. Po prvih dveh tekmah nam je malce padel motiv, a smo danes dokazali, da sodimo med najboljših 16 ekip Evrope,“ je ob novem uspehu kluba iz Obsotelja povedal Čujec.

Tekst: D.P., STA
Foto: FK Dobovec/U.K.

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA