29.10.2022 | 1. SFL
Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi

Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).

Liga prvakov, tekme Dobovca:

26.10.
Dobovec – Luxol St. Andrews 1:1 
(0:1)
0:1 Maikinho (6.), 1:1 Čujec (36.)

27.10.
Dobovec – Barça 0:8
 (0:3)
0:1 Ferrao (3.), 0:2 Sergio González (6.), 0:3 Sergio González (20.), 0:4 Adolfo (23.), 0:5 Lozano (25.), 0:6 Lozano (36.), 0:7 Sergio González (38.), 0:8 Sergio González (39.)

29.10.
Hovocubo – Dobovec 0:3
(0:0)
0:1 Čeh (31.), 0:2 Čujec (39.), 0:3 Mordej (40.)

V 30. evropski tekmi

Z današnjo zmago proti nizozemski ekipi Hovocubo se je aktualni slovenski državni prvak še petič zapored uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi, skupaj šestič. To je Dobovcu uspelo v jubilejni 30. evropski tekmi. Največji evropski uspeh je dosegel lani, ko je zaigral na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

Odločilno zmago Dobovcu, ki je turnir končal s štirimi točkami, so z zadetki priigrali Žiga Čeh v 31., Kristjan Čujec v 39. in Rok Mordej v 40. minuti.

Odločilen gol Žige Čeha

Dobovec je imel celo tekmo pobudo, lahko bi povedel že v 1. polčasu, a so morali na gol počakati do 31. minute. Teo Turk je izvajal kot, z natančnim strelom od daleč pa je domačega golmana matiral Žiga Čeh.

Nizozemci so za napredovanje potrebovali zmago, zato so v zadnjih minutah odigrali z igralcem golmanom v polju. Mreža Dobovca se ni zatresla. Še več – Čujec in Mordej sta prestregla dve žogi in ju prek celega terena poslala v nebranjeno nizozemsko mrežo.

Pred tem je slovenska zasedba igrala 1:1 z domačo ekipo Luxol St. Andrews ter visoko z 0:8 izgubila proti branilcu naslova Barceloni.

Pomladili vrste

V skupini 3, v kateri napredujejo tri od štirih ekip, je danes ob 19.00 še obračun malteškega in španskega predstavnika. Prvi ima štiri, drugi pa šest točk. Hovocubo je turnir končal brez točke. Glede na to, da je Dobovec ostal brez dveh izkušenih reprezentantov Hrvaške Luke Perića in Tihomirja Novaka, in ob tem še pomladil zasedbo, je preboj med 16 najboljših še toliko večji uspeh za Dobovec, ki je zavoljo rezultatov minulih sezon na evropski klubski lestvici na izvrstnem 6. mestu.

S kvalifikacijami futsal lige prvakov se je sicer začela 22. sezona tega tekmovanja, elitni del bo med 22. in 27. novembrom. V tem bo 16 klubov igralo v štirih skupinah, žreb teh bo 8. novembra. Zmagovalci skupin se bodo prebili na zaključni turnir. V nadaljnji krog sta se uvrstila še dva slovenska reprezentanta – Igor Osredkar s hrvaško Pulo in Matej Fideršek s poljskim moštvom Piast Gliwice.

Ponosen na fante

„Iskreno čestitam svojim igralcem, tem herojem, igralcem, ki so spet, kot že ničkolikokrat dosedaj, pokazali največ, ko je bilo to najbolj potrebno. Spet so potrdili kvaliteto in upravičili pričakovanja. Peto leto smo skupaj, petič smo med 16 v Evropi. Tak rezultat ima le Barcelona, zato iskrene čestitke tem fantom. Veliko skepse in kritik je bilo okoli te ekipe, a je spet uspelo. Presrečen sem zaradi teh fantov, da je uspelo. S prvima dvema tekmama na turnirju nisem bil najbolj zadovoljen. A če se izrazim po boksarsko, se je ekipa, ki je bila kot boksar na podu, dvignila, se pobrala, ni klonila, ampak se je skozi turnir dvigala. Ponosen sem na te fante,“ je povedal trener Kujtim Morina, ki pravi, da je ta uspeh tudi obveza, saj se bo treba hitro pripraviti na elitni del lige prvakov, kjer bo, to poudari tudi Morina, še boljše ekipe, kot so bile v glavnem delu lige prvakov.

Eden od junakov uspeha Dobovca je prav gotovo Kristjan Čujec.
„Pred današnjo tekmo smo se morali malce zbrati. Po prvih dveh tekmah nam je malce padel motiv, a smo danes dokazali, da sodimo med najboljših 16 ekip Evrope,“ je ob novem uspehu kluba iz Obsotelja povedal Čujec.

Tekst: D.P., STA
Foto: FK Dobovec/U.K.

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Trojec na Vrhniko, trojec zapustil Siliko
    V taboru FK Siliko, v minuli sezoni so osvojili naslov superpokalnega prvaka Slovenije, sestavljajo igralski mozaik za novo sezono. Prvi se je poslovil Max Vesel, ki se je preselil na Hrvaško (Reka), na Vrhniki pa so potrdili še tri odhode in tri prihode.
  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Lipovšek in Kos spet za Mlinše
    Ekipo bo še naprej vodil trener Gregor Ceglar, ki bo v novi sezoni računal tudi na stara znanca. Po letu dni igranja v dresu Meteorplasta se v Zasavje vračata Vid Kos in Tim Lipovšek.
  • 20.07.2024 | 1. SFL
    Oplast z novim trenerjem
    KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
  • 17.07.2024 | 1. SFL
    Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
    Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
  • 10.07.2024 | 1. SFL
    V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
    V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
  • 09.07.2024 | 1. SFL
    Totoškovič ostaja v Sodražici
    Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
  • 04.07.2024 | 1. SFL
    Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
    V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
  • 02.07.2024 | 1. SFL
    Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
    V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
  • 28.06.2024 | 1. SFL
    Matic Goznik okrepil Dobrepolje
    V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
  • 24.06.2024 | 1. SFL
    V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
    Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.

DELI NA