03.05.2022 | 1. SFL
Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov

V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 

1.SFL, sezona 2021/2022:

1. tekma, 6.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

2. tekma, 10.5.
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

3. tekma, 13.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

4. tekma, 17.5.*
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

5. tekma, 20.5.*
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

* - prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage

Prednost domačega terena

V petek, 3. septembra 2021, se je začel redni del 1. SFL, kjer so bili na koncu z 38 točkami najboljši igralci Dobovca, dve točki manj so zbrali Litijani. S 1. mestom po rednem delu si je Dobovec priigral prednost domačega terena v tej finalni seriji.

Litija po 30. naslov, Dobovec po 12.

Dobrih osem mesecev po začetku rednega dela začenja finale, ki ga bosta obeležili dve najuspešnejši slovenski futsal ekipi. To bo obračun 10-kratnih državnih prvakov Litijanov, ki jim bodo nasproti stali igralci Dobovca, ki so se naslova veselili štirikrat. Litija ima v svoji vitrini v Sloveniji že 29 naslovov (po 10-krat so bili državni in superpokalni prvaki, devetkrat so osvojili pokal), Dobovec naskakuje 12. lovoriko (4 državni naslovi, 5 pokalnih lovorik, 2 superpokala).

Oboji 2:0 in 3:1

Dobovec je na poti do letošnjega finala z 2:0 v zmagah v četrtfinalu odpravil KMN Bronx Škofije, v polfinalu pa je bil s 3:1 v zmagah boljši od FC Hiše daril Ptuj. Dobovec je v tej polfinalni seriji sploh prvič pod taktirko trenerja Kujtima Morine izgubljal katero izmed serij. S tremi zaporednimi zmagami se je Dobovec le prebil v finale (3:1). Litija je v četrtfinalu najprej z 2:0 v zmagah porazila ŠD Mlinše, v polfinalu pa so bili varovanci trenerja Andreja Dobovičnika s 3:1 boljši od Silika.

Litija z južnoameriškim pridihom

Ekipo Litije vodi trener Andrej Dobovičnik, ki je ekipo prevzel lani poleti, tekom sezone pa je uspel sestaviti kvalitetno zasedbo, ki so jo Litijani tudi prilično okrepili. Tako pred kot med sezono. V prvi vrsti ton igri daje kapetan reprezentance Igor Osredkar, pomembno vlogo pa ima brazilski dvojec Mota&Jeferson, svoje dodaja romunski reprezentant portugalskega rodu Ferreira, sezono je v Litiji začel tudi Alex, ki pa je mesto ob Savi že zapustil.

Hrvaškima reprezentantoma dodali še Brazilca

Na klopi Dobovca je že peto sezono hrvaški trener Kujtim Morina, ki prisega na jedro ekipe, ki je že vrsto let ob njem. So pa med sezono ob prestopnem roku ostali kar brez dveh sidrašev – Luka Perić je okrepil Napoli, Denis Kneževič pa Ptujčane. Dobovec je zavoljo razmer v Ukrajini že po koncu prestopnega roka v svojo sredino pripeljal Brazilca. Ekipo je okrepil Daniel Mendonca Da Rosa, v štirih tekmah se še ni vpisal med strelce. V dresu Dobovca še naprej igrata hrvaška reprezentanta Tihomir Novak in Vedran Matošević.

Ko ni Osredkarja

V tej sezoni sta se ekipi merili trikrat – 2:1 vodi Litija, ki je obe zmagi dosegla, ko je igral Igor Osredkar. Ko je ekipa Litije po poškodbi Osredkarja gostovala v Rogaški Slatini, je doživela najtežji in sploh edini poraz v tej sezoni (0:8).

Medsebojne tekme v tej sezoni:
FK Dobovec – FC Litija 11:12 (3:3, 2:1 superpokal)
FC Litija – FC Dobovec 4:2 (2:0) (12. krog 1. SFL)
FK Dobovec – FC Litija 8:0 (4:0) (3. krog 1. SFL)

Najboljši strelci v tej sezoni 1. SFL:

Litija:
Gašper Vrhovec (FC Litija) 20
Jediael Mota (FC Litija) 13
Jeferson Luis Correa Carpes (FC Litija) 11
Igor Osredkar (FC Litija) 8
Paulo Josue Letra Da Costa Ferreira (FC Litija) 8
Alex Rezende da Silva* (FC Litija) 7

Dobovec:
Vedran Matošević (FK Dobovec) 19
Niko Cesarec (FK Dobovec) 18
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 16
Teo Turk (FK Dobovec) 15
Tihomir Novak (FK Dobovec) 11
Žiga Čeh (FK Dobovec) 9
Luka Perić* (FK Dobovec) 8

* - klub sta že zapustila

Superpokal Litiji

V tej sezoni sta bili v našem klubskem futsalu podeljeni že dve lovoriki, ena je pristala v Litiji, druga pri Dobovcu. Za prvo sta se ekipi pomerili med sabo konec avgusta, ko je Dobrepolje pred polno dvorano na tekmi Superpokala gostil Litijo in Dobovec. Litija se je veselila po streljanju kazenskih strelov in prišla do 10. superpokala, Dobovec je ostal pri dveh. V letošnjem pokalu Terme Olimia je Litija izpadla v polfinalu, Dobovec je s 6:1 dobil finale proti Ptuju in osvojil svoj 5. pokalni naslov.

Dosedanji državni prvaki (po 26 sezonah):
FC Litija: 10
Dobovec: 4
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1
2019/2020: prvenstvo prekinjeno zaradi COVID-19

Dosedanji pokalni prvaki pokala Terme Olimia (27 sezon):
FC Litija 9
Dobovec  5
KMN Oplast Kobarid 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
KMN Bronx Škofije 1
KMN Gorica 1
Pelikan 1

Dosedanji superpokalni prvaki (18-krat je bilo igran):
FC Litija: 10
KMN Puntar: 2
Dobovec: 2
Siliko Futsal: 1
KMN Oplast Kobarid: 1
Gip Beton MTO: 1
Agencija Luvin: 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SFL
  Mlinše s tremi novimi obrazi
  V ŠD Mlinše se intenzivno pripravljajo na novo sezono v 1. SFL, ki se prične 9.9. s 1. krogom. Ekipa trenerja Gregorja Ceglarja je doživela nekaj sprememb. V teh dneh so Mlinšani predstavili tudi tri okrepitve.
 • 11.08.2022 | 1. SFL
  V Oplastu začeli z delom, vrnil se je Širok
  Ekipo so zapustili Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Andrej Mohorič in Jure Uršič. „Vsem štirim se zahvaljujemo za vse kar so dali našemu klubu in jim želimo vse najboljše na njihovih nadaljnjih poteh,“ so še dodali v Oplastu.
 • 06.08.2022 | 1. SFL
  Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje
  V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.
 • 04.08.2022 | 1. SFL
  Korak naprej z lastnim kadrom, konec meseca močan turnir
  Prihodnji ponedeljek bodo prvi trening opravili v taboru ekipe KMN Bronx Škofije. Kot smo že pisali, je glavni trener članov ostal Damir Pertič. V prvih dneh bodo igralci trenirali pod taktirko trenerja Mateja Kleve, ki bo poskrbel za izboljšanje fizične pripravljenosti ekipe.
 • 03.08.2022 | 1. SFL
  V novi sezoni enota treninga več
  Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.
 • 30.07.2022 | 1. SFL
  Šturm okrepil Oplast
  Kobariški Oplast, klub letos slavi 20 let uspešnega delovanja, bo v novi sezoni stavil predvsem na domači kader. Bomo pa v novi sezoni v ekipi trenerja Mateja Kavčiča spremljali izkušenega 28-letnega Tineta Šturma.
 • 26.07.2022 | 1. SFL
  V Oplastu z mislijo na novo sezono
  V Kobaridu pogledujejo v novo sezono 1. SFL, ki se začne 9. septembra. Mesec dni popreje, 9.8., bo prvi trening opravila članska vrsta, ki jo bo tudi v prihodnje vodil trener Matej Kavčič.
 • 25.07.2022 | 1. SFL
  Vanč Florjančič bo igral v Avstriji
  "Zadnje pol leta sem zelo pogrešal futsal. Ko me je klub povabil k sodelovanju, sem bil zelo vesel. Imel sem sicer dve ponudbi iz Avstrije, a se sem odločil za ekipo iz Graza, ker tam tudi živim in se šolam na akademiji za glasbo," je povedal Florjančič.
 • 22.07.2022 | 1. SFL
  Iz Meteorplasta v Italijo
  Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.
 • 21.07.2022 | 1. SFL
  Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C
  Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

DELI NA