03.11.2022 | 1. SFL
Derbi vodilnih, derbi konceptov

Začenja se 2. tretjina prvenstva 1. SFL, takoj na začetku tega dela pa derbi vodilnih ekip – v Obsotelje k Dobovcu prihaja FK Siliko. Ob tem pa nas čakajo še tri dobre tekme: FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid, KMN Meteorplast Šic bar – ŠD Mlinše in KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica.

Derbi vodilnih

Siliko ima na 1. mestu 17 točk, Dobovec je na 2. mestu pri 16 točkah, a s tekmo manj. Dobovec bo zaostalo tekmo 7. kroga proti Sevnici odigral 8.11.

Od edine zmage bo šest let

To bo 17. medsebojna ligaška tekma Dobovca in Silika – 11 so jih dobili igralci Dobovca, eno Siliko, štirikrat sta ekipi remizirali. Ravno jutri, v petek, bo šest let od dosedaj edine ligaške zmage Vrhničanov proti Dobovcu – 4.11. 2016 je bilo 4:6 za Siliko. Dobovec je tedaj vodil Andrej Dobovičnik, v ekipi pa sta bila tudi sedanja člana Dobovca Marko Peček in Niko Cesarec. Na klopi Silika je bil Mile Simeunovič, od tedanje ekipe pa je ostal Nejc Berzelak.

Siliko je letos avgusta osvojil futsal superpokal, v finalu pa je bil boljši prav od Dobovca.

1.SFL, 8. krog, 4.11.
FK Dobovec – FK Siliko (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – ŠD Mlinše (20.30)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.45)

Na Vrhničane opozarjal že v letalu

Dobovec se po izjemnem uspehu v Evropi vrača v 1. SFL. Trener Kujtim Morina je ponosen na svoje fante, se pa v isti sapi zaveda, da jih v domači ligi čaka zahtevno delo. „Evropa nam je pokazala, da delamo napake, da imamo nekaj pomanjkljivosti. Na tem bomo delali dalje. Prav tako bo moral vsak pri sebi razmisliti, kako lahko pomaga, da je ekipa še boljša. Z vsakim od igralcev se bom pogovoril. Zanimajo me samo igralci, ki so pripravljeni na trdo delo in odrekanja,“ razmišlja nekaj potez naprej hrvaški strokovnjak.

„Že po vrnitvi v Slovenijo sem fante opozoril, da nas v petek čaka Siliko. Sinoči smo še trenirali in se pripravili na tekmo. K nam prihaja vodilna ekipa 1. SFL, v tem delu sezone jih še nismo premagali – izgubili smo superpokal in remizirali na začetku ligaške sezone. Tokrat igramo doma, zanima nas zmaga. Ki pa ne bo prišla sama od sebe, se bo treba kar potruditi. Znanja in izkušenj za uspeh imamo dovolj,“ je direkten trener Dobovca, ki bo imel na voljo vse razpoložljive igralce.

Podobno je tudi na Vrhniki, kjer ima domači strokovni štab sladke skrbi ob sestavi ekipe za derbi.
„Zmagujemo, dobro smo. Smo tudi v seriji petih zaporednih zmag. Vse to je plod trdega dela, igralci napredujejo, veliko jih je v reprezentančnih selekcijah,“ Mile Simeunovič, trener Silika uvodoma pove ob najavi derbija prve in druge ekipe 1. SFL.

Siliko prihaja na derbi po zmagi 10:0 v Dobrepolju. „Da zmagaš s tako razliko, se mora marsikaj poklopiti,“ poudari Simeunovič, ki nekaj uvodnih besed nameni Dobovcu.
„Najprej bi rad čestital Dobovcu za dosežek in uspeh v Evropi, saj so se petič zapored uvrstili med 16 najboljših v Evropi, kjer več kot dostojno zastopajo slovenski futsal, nenazadnje so 6. ekipa v futsal ligi prvakov. Dobovec je gonilna sila, ki vse nas vleče in žene naprej. Danes jim želim srečno na žrebu in v potem v elitnem delu,“ je Mile Simeunovič v maniri pravega športnika spomnil na uspeh ekipe, ki pa bo jutri v petek tekmec v boju za nove tri točke.

Čestitka Dobovcu

„Spoštujemo se, cenimo se. A tistih 40 minut na parketu smo "sovražniki", tekmeci. Vem, da nas čaka izjemna tekma, v kateri bodo odločale malenkosti. Dobovec je v evropski formi, v tekmovalnem ritmu, za nameček pa s tem evropskim nabojem, ki ga je dobil na Malti, prihaja na tekmo, ki je zanj prišla v idealnem trenutku,“ še dodaja Simeunovič.

Siliko in Dobovec sta v tej sezoni dve tekmi že odigrala – superpokal je pripadel Siliku, tekma na Vrhniki se je končala z delitvijo točk. Zdi se, da so bili s to točko bolj zadovoljni v taboru Dobovca.
„Dobovec ima ekipo, ki je že malce v letih. Zato tudi ne igrajo toliko turnirjev poleti, zato pridejo za razliko od naše ekipe na prve treninge brez tega tekmovalnega ritma. Dobovec je zato tudi ekipa, ki rabi čas, da ta tekmovalni ritem ujame. So kot dizelski motor. Ko pa se „ulaufajo“, potem to deluje in teče. V takem ritmu nas čakajo na petkov tekmi. Predvsem pa se moramo zavedati, da to ni Dobovec, s katerim smo igrali na začetku sezone,“ poudari Simeunovič, ki meni, da se bosta udarila dva koncepta.

Po eni strani so to izkušnje in kvaliteta, ki jo ima Dobovec. Na drugi strani pa bosta mladost in hitrost, kar sta odliki Silika. „Ko se pomerimo, smo tu nekje. Morda še prevlada na trenutke kvaliteta. A tudi mi dokazujemo, da nismo več naivni,“ je jasen Mile Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 30.05.2023 | 1. SFL
  Pred novo Futsal sezono 2023/2024
  S finalom 1. SFL se je sklenila futsal ligaška sezona, nova pa je pred vrati. Ob tej priložnosti je tekmovalni sektor Nogometne zveze Slovenije pripravil prijavnico v futsal tekmovanja NZS za sezono 2023/24.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Dobovec do nove dvojne krone
  Dobovec je novi, stari državni prvak. Ekipa trenerja Kujtima Morine je pred polno dvorano v Rogaški Slatini še tretjič, tokrat s 7:0, v finalni seriji 28. sezone 1. SFL premagala vrhniški Siliko.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Nov korak naprej pri usposabljanju futsal trenerjev
  Trenerska šola NZS prof. Branko Elsner je letos pripravila usposabljanje strokovnih kadrov za naziv Strokovni delavec 2 – športno treniranje – mali nogomet / futsal 2. stopnja Trener futsal UEFA B. Usposabljanje se je začelo 5. maja in se bo sklenilo 8.6.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Brez popuščanja kljub vodstvu v finalni seriji
  Domači FK Dobovec vodi 2:0 v finalni seriji proti Siliko. Domačini želijo v trokoraku končati finale, a se zavedajo, da bo to sila težko in da imajo tudi Vrhničani svojo računico.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Odigrati najboljšo gostujočo tekmo sezone
  Vrhničani v finalni seriji 1. SFL  zaostajajo 0:2 v zmagah. A nič manj odločno ne odhajajo na gostovanje v Rogaško Slatino. Z željo, da serije ni konec in prihodnji teden vnovič napolnijo dvorano na Vrhniki, kot je to bilo na 2. tekmi. Tudi petkova tekma, 26.5., v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 23.05.2023 | 1. SFL
  Člani v 2. SFL, s selekcijo do srebra
  Redni del pa je na 8. mestu sklenila zasedba ŠD Mlinše, ki se tako poslavlja od 1. SFL. V sezoni so zbrali devet točk, premalo za nadaljevanje. Vknjižili so eno zmago, kar šest remijev in 13 porazov.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  KMN Meteorplast Šic bar osvojil bron, škofjoti četrti
  KMN Meteorplast Šic bar je po drugi zmagi proti KMN Bronx Škofije zasedel končno 3. mesto v 28. sezoni 1. SFL, škofjoti so zasedli 4. mesto. Po koncu tekme v Ljutomeru sta pokal in medalje podelila Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal pri NZS, ter Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  Pred kamerami za bron
  V petek, 19. maja 2023, bo v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana povratna tekma za končno 3. mesto državnega prvenstva v futsalu za člane. Merita se KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx. Tokratna tekma tudi v spletnen prenosu na www.futsal.si.
 • 18.05.2023 | 1. SFL
  Dobovcu loterija in vodstvo 2:0
  Dobovec je po 6-metrovkah slavil zmago na Vrhniki (5:6) in povedel v finalu 1.SFL z rezultatom 2:0 v zmagah. Tretja, morebitna tudi odločilna, tekma bo v petek, 26.5., v Rogaški Slatini.
 • 17.05.2023 | 1. SFL
  Pred potjo na Vrhniko pozabili na 1. tekmo
  Dobovec je z zmago na domačem parketu začel finalno serijo, kjer je povedel 1:0. Ekipa trenerja Kujtima Morina odhaja na Vrhniko, kjer bi radi prišli do prve zaključne žoge za osvojitev novega naslova državnega prvaka.

DELI NA