03.11.2022 | 1. SFL
Derbi vodilnih, derbi konceptov

Začenja se 2. tretjina prvenstva 1. SFL, takoj na začetku tega dela pa derbi vodilnih ekip – v Obsotelje k Dobovcu prihaja FK Siliko. Ob tem pa nas čakajo še tri dobre tekme: FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid, KMN Meteorplast Šic bar – ŠD Mlinše in KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica.

Derbi vodilnih

Siliko ima na 1. mestu 17 točk, Dobovec je na 2. mestu pri 16 točkah, a s tekmo manj. Dobovec bo zaostalo tekmo 7. kroga proti Sevnici odigral 8.11.

Od edine zmage bo šest let

To bo 17. medsebojna ligaška tekma Dobovca in Silika – 11 so jih dobili igralci Dobovca, eno Siliko, štirikrat sta ekipi remizirali. Ravno jutri, v petek, bo šest let od dosedaj edine ligaške zmage Vrhničanov proti Dobovcu – 4.11. 2016 je bilo 4:6 za Siliko. Dobovec je tedaj vodil Andrej Dobovičnik, v ekipi pa sta bila tudi sedanja člana Dobovca Marko Peček in Niko Cesarec. Na klopi Silika je bil Mile Simeunovič, od tedanje ekipe pa je ostal Nejc Berzelak.

Siliko je letos avgusta osvojil futsal superpokal, v finalu pa je bil boljši prav od Dobovca.

1.SFL, 8. krog, 4.11.
FK Dobovec – FK Siliko (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – ŠD Mlinše (20.30)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.45)

Na Vrhničane opozarjal že v letalu

Dobovec se po izjemnem uspehu v Evropi vrača v 1. SFL. Trener Kujtim Morina je ponosen na svoje fante, se pa v isti sapi zaveda, da jih v domači ligi čaka zahtevno delo. „Evropa nam je pokazala, da delamo napake, da imamo nekaj pomanjkljivosti. Na tem bomo delali dalje. Prav tako bo moral vsak pri sebi razmisliti, kako lahko pomaga, da je ekipa še boljša. Z vsakim od igralcev se bom pogovoril. Zanimajo me samo igralci, ki so pripravljeni na trdo delo in odrekanja,“ razmišlja nekaj potez naprej hrvaški strokovnjak.

„Že po vrnitvi v Slovenijo sem fante opozoril, da nas v petek čaka Siliko. Sinoči smo še trenirali in se pripravili na tekmo. K nam prihaja vodilna ekipa 1. SFL, v tem delu sezone jih še nismo premagali – izgubili smo superpokal in remizirali na začetku ligaške sezone. Tokrat igramo doma, zanima nas zmaga. Ki pa ne bo prišla sama od sebe, se bo treba kar potruditi. Znanja in izkušenj za uspeh imamo dovolj,“ je direkten trener Dobovca, ki bo imel na voljo vse razpoložljive igralce.

Podobno je tudi na Vrhniki, kjer ima domači strokovni štab sladke skrbi ob sestavi ekipe za derbi.
„Zmagujemo, dobro smo. Smo tudi v seriji petih zaporednih zmag. Vse to je plod trdega dela, igralci napredujejo, veliko jih je v reprezentančnih selekcijah,“ Mile Simeunovič, trener Silika uvodoma pove ob najavi derbija prve in druge ekipe 1. SFL.

Siliko prihaja na derbi po zmagi 10:0 v Dobrepolju. „Da zmagaš s tako razliko, se mora marsikaj poklopiti,“ poudari Simeunovič, ki nekaj uvodnih besed nameni Dobovcu.
„Najprej bi rad čestital Dobovcu za dosežek in uspeh v Evropi, saj so se petič zapored uvrstili med 16 najboljših v Evropi, kjer več kot dostojno zastopajo slovenski futsal, nenazadnje so 6. ekipa v futsal ligi prvakov. Dobovec je gonilna sila, ki vse nas vleče in žene naprej. Danes jim želim srečno na žrebu in v potem v elitnem delu,“ je Mile Simeunovič v maniri pravega športnika spomnil na uspeh ekipe, ki pa bo jutri v petek tekmec v boju za nove tri točke.

Čestitka Dobovcu

„Spoštujemo se, cenimo se. A tistih 40 minut na parketu smo "sovražniki", tekmeci. Vem, da nas čaka izjemna tekma, v kateri bodo odločale malenkosti. Dobovec je v evropski formi, v tekmovalnem ritmu, za nameček pa s tem evropskim nabojem, ki ga je dobil na Malti, prihaja na tekmo, ki je zanj prišla v idealnem trenutku,“ še dodaja Simeunovič.

Siliko in Dobovec sta v tej sezoni dve tekmi že odigrala – superpokal je pripadel Siliku, tekma na Vrhniki se je končala z delitvijo točk. Zdi se, da so bili s to točko bolj zadovoljni v taboru Dobovca.
„Dobovec ima ekipo, ki je že malce v letih. Zato tudi ne igrajo toliko turnirjev poleti, zato pridejo za razliko od naše ekipe na prve treninge brez tega tekmovalnega ritma. Dobovec je zato tudi ekipa, ki rabi čas, da ta tekmovalni ritem ujame. So kot dizelski motor. Ko pa se „ulaufajo“, potem to deluje in teče. V takem ritmu nas čakajo na petkov tekmi. Predvsem pa se moramo zavedati, da to ni Dobovec, s katerim smo igrali na začetku sezone,“ poudari Simeunovič, ki meni, da se bosta udarila dva koncepta.

Po eni strani so to izkušnje in kvaliteta, ki jo ima Dobovec. Na drugi strani pa bosta mladost in hitrost, kar sta odliki Silika. „Ko se pomerimo, smo tu nekje. Morda še prevlada na trenutke kvaliteta. A tudi mi dokazujemo, da nismo več naivni,“ je jasen Mile Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA