10.02.2023 | 1. SFL
Derbi v Dobrepolju, generalka za pokal na Obali

Do konca rednega dela 1. SFL so ostali še štirje krogi. Pred nami je 18. poglavje aktualne 1. SFL, tekme pa v Kobaridu, Ljutomeru, Kopru in Dobrepolju.

1.SFL, 18. krog, 10.2.
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Meteorplast Šic Bar – KMN Sevnica (20.30)
KMN Bronx Škofije – FK Dobovec (20.45)
FK Dobrepolje – ŠD Mlinše (20.45)

Gneča v spodnjem domu

Predvsem je gneča v spodnjem delu lestvice. Mlinše, ki so 8., so zbrale devet točk. V prejšnjem krogu jih je z letošnjo 3. zmago prehitela Sevnica, ki ima kot 7. ekipa lige 10 točk, še dve več pa FK Dobrepolje na 6. mestu. Računica je preprosta: 8. ekipa rednega dela izpade, 7. gre v dodatne kvalifikacije, 6. pa v četrtfinale. Tudi ali predvsem zato ima današnja tekma Dobrepolje – ŠD Mlinše še toliko večji pomen.

V Dobrepolju

„Že dan pred tekmo smo bili nervozni. To je dober znak. Ko se študent nič ne uči za izpit, ne čuti nervoze, ker ve, da bo padel. Ko se uči, je nervozen, ker ima kaj izgubiti. Počutimo se kot študent, ki se je pripravil na izpit,“ slikovito tekmo v Dobrepolju napove trener Gregor Ceglar, ki vodi Mlinšane.

„Smo pa letos doživeli menjavo generacij, ostali smo brez treh igralcev, poškodoval se je naš Nik, ki je prvo ime ekipe. Delamo, gradimo dalje. Pred nami so štiri tekme, naredili bomo vse, da nam uspe,“ nadaljuje Ceglar.

„Gostujemo v Dobrepolju, ki ima tak sistem kluba, ki je verjetno za naše slovenske razmere najbolj primeren. Spoštujemo jih, veliko bazo mladih imajo. Za nameček so okrepili člansko ekipo. Da so na pravi poti, kažejo rezultati – tako v pokalu Terme Olimia kot v 1. SFL,“ dodaja Ceglar, ki se zaveda, da je Dobrepolje v naletu.

„Nerad izpostavljam igralce, a evidentno je, da je prav Anej Kmetič tista iskrica v napadu, ki daje ton Dobrepolju. Ob njem pa so tudi ostali boljši, samozavestnejši. Ne pozabimo pa, zmaguje ekipa, tudi ostali igralci so nevarni. Verjetno pa na tekmi ne bo ravno umiranja v lepoti, saj oboji rabimo točke, mi bolj kot na eno ciljamo na vse tri,“ še izvemo od Mlinš, ki bodo imeli podporo v dvorani, kjer se pričakuje najboljši obisk v sezoni letošnje 1. SFL!

V Dobrepolju so ponosni na uvrstitev na finalni turnir pokala Terme Olimia, a se zavedajo, da tudi v 1. SFL niso povsem v mirnih vodah. „Pred nami je tekma leta za nas. Moramo zmagati, če želimo po lažji poti do končnice 1. SFL. V petek nas čaka zahtevna, močna tekma, na drugi strani pa že tradicionalno trde in žilave Mlinše. Verjamem, da bomo imeli vnovič pravo podporo s tribun, domačih gledalcev ne smemo razočarati,“ napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki ima sladke skrbi: na voljo bo imel standardno zasedbo.

„Želim si, da izkoristimo ta februar in odigramo tako, kot znamo – na visoki ravni. Pri Mlinšah moramo biti pozorni na njihove protinapade in igro s sidrašem. Bo pa zmagala ekipa, ki bo naredila manj napak in se bolj držala načrta. Mi ga imamo. Če se ga držimo, bomo zmagali. Naša prednost je tudi to, da so gostje pod pritiskom, mi pa ne,“ sklene Kaljevič.

V Kobaridu

V Oplastu so z mislimi pri sklepni fazi sezone rednega dela. V primerjavi z lansko ekipo je trener Matej Kavčič ostal brez štirih nosilcev, zdaj se je poslovil še dolgoletni as Anže Širok, za nameček je Nejc Kovačič odsoten. Zato je suveren preboj v končnico in trenutno 4. mesto lep uspeh za Oplast. “Pred nami sta dve težki tekmi, naprej Siliko, potem Dobovec. Želja je, da odigramo dostojno, predvsem pa brez poškodb, da se pripravimo na sklepni del, t.j. končnico,” napove trener Oplast Matej Kavčič.

Siliko še ni pozabil, da je v 13. krogu 1. SFL prav v Kobaridu doživel poraz, 4:2 je bilo. “To je bila tekma, ko nismo bili 110-odstotno pri stvari. Oplast je bil v krizi in se po tekmi z nami spravil iz nje. Zdaj je v podobni situaciji. Verjamem, da bomo boljše reagirali in zmagali,” ne skriva ambicij trener Silika Mile Simeunovič, ki je pred dnevi slavi rojstni dan. Verjetno pa bi bilo najlepše darilo zanj, če ekipa iz Posočja prinese tri točke. “Dobro smo trenirali, prva dva treninga sta bila morda že kar preveč zahtevna,” Simeunovič potrdi, da je za njimi dober teden. Vrhničani potujejo v Posočje brez kaznovanega Alana Muratagića.

V Ljutomeru

Po izpadu iz pokalnega tekmovanja se bodo futsalerji ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara osredotočili na končnico prvenstva v 1. slovenski futsal ligi, v goste pa jih prihaja hit letošnjega koledarskega leta KMN Sevnica, ki je v dobrem mesecu dni dosegla tri zmage. „Gremo tekmo po tekmo. Ne obremenjujemo se s točkovnim izkupičkom. V vsako tekmo vstopamo z željo po zmagi,“ pove trener ljutomerskega moštva Robert Grdović. V tem tednu, pred tekmo s Sevničani, je s svojimi varovanci opravil le en trening, pa še na tem so nekateri igralci manjkali. Zaradi številnih tekem, reprezentančnih obveznosti in poškodb so bili številni odsotni. „Zato je boljše, da smo jim dali prosto, da so se lahko spočili,“ doda Grdović. S Sevnico so se igralci Meteorplasta ŠIC bara v tej sezoni merili dvakrat. V Sevnici so zmagali s 6:3, v Ljutomeru pa 9:3. „Ti dve zmagi nas ne smeta uspavati. Od januarja naprej spremljamo povsem drugo Sevnico, ki je v štirih tekmah zabeležila tri zmage. Med drugim so Sevničani premagali tudi prvaka,“ opozarja Grdović. Sevničanom se pridružil izkušeni Uroš Martič, ki je v preteklosti nosil tudi dres z državnim grbom, skupaj s Sebastijanom Drobnetom, ki je Ljutomerčanom v dveh tekmah zabil štiri zadetke, pa tvorita udaren par, ki s svojim znanjem in izkušnjami vlečeta voz Sevničanom morda tudi proti četrtfinalu. „Če bomo mi pravi, bodo točke ostale doma. A opozarjam, da je tokratni nasprotnik v naletu in si ležernosti ne bomo smeli privoščiti,“ še doda Grdović. V ljutomerski ekipi bodo tokrat manjkali prvi strelec prvenstva Denis Kneževič, Adrijan Trstenjak, Thomas Pihler in Niko Kosec.

Sevničani bodo zaigrali brez Tea Podlesnika, a brez bele zastave. „Z dobrimi rezultati je zrasla samozavest, tudi danes se želimo predstaviti v dobri luči,“ napove trener Sevničanov Matej Zakšek. S tremi zmagami v letu 2023 so skočili na 7. mesto.

„Vse imamo v svojih rokah in nogah, to je res. A da bi zdaj kar napovedal vse štiri zmage do konca rednega dela, to ne gre... Bomo morali spremljati tudi druge rezultate. Se pa zavedamo, da se ne moremo zanesti na nikogar, razen na sebe,“ nadaljuje Zakšek, ki je preučil KMN Meteorplast.

„To je dobra, mlada, hitra ekipa. Manjkal bo Denis Kneževič, a bo kdo drug opozoril nase,“ opozarja Zakšek, ki ne zanika, da bodo ob tem spremljali tudi potek tekme med Dobrepoljem in Mlinšami.

V Kopru

V Kopru se bosta pomerila Bronx in Dobovec, 5. in 1. ekipa lige, oboji pa verjetno z enim očesom že v Podčetrtku, kjer bo prihodnji teden, petek in soboto, finalni turnir pokala Terme Olimia.

„Začeli smo mini ciklus, kjer se pripravljamo na najpomembnejši del sezone. Danes Dobovec, potem finalni turnir pokala, ter še tri tekme v 1. SFL – Mlinše, Dobrepolje in Sevnica. To so vse tekme, ko želim, da smo 120, ne le 110-odsotni,“ o delu in razmerah ter ambicijah KMN Bronx pove glavni trener Damir Pertič. Še vedno v ekipi ne bo poškodovanega Marina Mandira.

„Tekme z Dobovcem so najlepše, saj igraš proti najboljšemu v ligi. Verjamem, da je Dobovec z novima okrepitvama še bolj nevaren. Gremo v boj,“ še doda Pertič. V domači ekipi bo poleg Mandira manjkal Davor Stanišič, morda pa tudi Tilen Kamenčič, ki je pred dnevi postal očka.

Dobovec je letos dobil obe medsebojni tekmi, rad bi še tretjo. „Tekma v Kopru bo pravi izpit za nas. Čaka nas zahtevno gostovanje, na katerega smo se pripravljali cel teden. Želimo si zmage proti dobro vodeni in dobro organizirani ekipi. Če želimo do uspeha, morami biti na visoki ravni,“ napove trener Dobovca Kujtim Morina.

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobrepolje

SORODNE NOVICE

 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.
 • 21.09.2023 | 1. SFL
  Siliko in Dobovec v lov na 3. superpokal
  V jubilejnem 20. obračunu za eno od treh lovorik v moškem članskem futsalu se bosta pomerila Dobovec, aktualni državni in prvak pokala Terme Olimia, ter FK Siliko Vrhnika, finalist 1. SFL in tudi branilec naslova superpokala.
 • 18.09.2023 | 1. SFL
  Oplast z višjimi ambicijami v novo sezono
  „Zelo sem zadovoljen s prisotnostjo in zagnanostjo igralcev. Ponavadi mi vedno dobro začnemo, ritem pa nam porušijo prekinitve in premori,“ pove trener Matej Kavčič, ki je vesel, ker je v svoji sredi lahko pozdravil asa Kristjana Čujca. Legendarni slovenski reprezentant se je poslovil od Dobovca odločen, da še ni rekel zadnje. Vrnil se je v domače Posočje, kjer želi še nekaj dati.
 • 12.09.2023 | 1. SFL
  Okrepljeni v sezono, v soboto memorialni turnir
  „Uspelo nam je, da smo zadržali ekipo iz lanske sezone, dodali pa smo še dve imeni, dva povratnika Marka Račiča in Matevža Sodiča. Vesel smo, ker nam bo lahko več pomagal vratar Denis Govekar. Menim, da imamo vsaj na papirju boljšo ekipo kot lani,“ pravi Zakšek, ki se veseli sezone.
 • 10.09.2023 | 1. SFL
  Z novim kapetanom vnovič v domači dvorani
  S svojimi ambicijami in željami v sezono vstopa tudi KMN Bronx Škofije. Priprave je ekipa pod taktirko trenerja Damirja Pertiča začela 23. avgusta. Nastopili so že na turnirju v Puli, kjer so odigrali dve močni tekmi. 
 • 22.08.2023 | 1. SFL
  Kristjan Čujec iz Dobovca v Oplast
  Po šestih sezonah igranja v črno-belem dresu Dobovca je Kristjan Čujec sprejel težko odločitev in se odločil dres Dobovca zamenjati za dres Oplasta – to sta sinoči priobčila oba kluba.

DELI NA