10.02.2023 | 1. SFL
Derbi v Dobrepolju, generalka za pokal na Obali

Do konca rednega dela 1. SFL so ostali še štirje krogi. Pred nami je 18. poglavje aktualne 1. SFL, tekme pa v Kobaridu, Ljutomeru, Kopru in Dobrepolju.

1.SFL, 18. krog, 10.2.
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Meteorplast Šic Bar – KMN Sevnica (20.30)
KMN Bronx Škofije – FK Dobovec (20.45)
FK Dobrepolje – ŠD Mlinše (20.45)

Gneča v spodnjem domu

Predvsem je gneča v spodnjem delu lestvice. Mlinše, ki so 8., so zbrale devet točk. V prejšnjem krogu jih je z letošnjo 3. zmago prehitela Sevnica, ki ima kot 7. ekipa lige 10 točk, še dve več pa FK Dobrepolje na 6. mestu. Računica je preprosta: 8. ekipa rednega dela izpade, 7. gre v dodatne kvalifikacije, 6. pa v četrtfinale. Tudi ali predvsem zato ima današnja tekma Dobrepolje – ŠD Mlinše še toliko večji pomen.

V Dobrepolju

„Že dan pred tekmo smo bili nervozni. To je dober znak. Ko se študent nič ne uči za izpit, ne čuti nervoze, ker ve, da bo padel. Ko se uči, je nervozen, ker ima kaj izgubiti. Počutimo se kot študent, ki se je pripravil na izpit,“ slikovito tekmo v Dobrepolju napove trener Gregor Ceglar, ki vodi Mlinšane.

„Smo pa letos doživeli menjavo generacij, ostali smo brez treh igralcev, poškodoval se je naš Nik, ki je prvo ime ekipe. Delamo, gradimo dalje. Pred nami so štiri tekme, naredili bomo vse, da nam uspe,“ nadaljuje Ceglar.

„Gostujemo v Dobrepolju, ki ima tak sistem kluba, ki je verjetno za naše slovenske razmere najbolj primeren. Spoštujemo jih, veliko bazo mladih imajo. Za nameček so okrepili člansko ekipo. Da so na pravi poti, kažejo rezultati – tako v pokalu Terme Olimia kot v 1. SFL,“ dodaja Ceglar, ki se zaveda, da je Dobrepolje v naletu.

„Nerad izpostavljam igralce, a evidentno je, da je prav Anej Kmetič tista iskrica v napadu, ki daje ton Dobrepolju. Ob njem pa so tudi ostali boljši, samozavestnejši. Ne pozabimo pa, zmaguje ekipa, tudi ostali igralci so nevarni. Verjetno pa na tekmi ne bo ravno umiranja v lepoti, saj oboji rabimo točke, mi bolj kot na eno ciljamo na vse tri,“ še izvemo od Mlinš, ki bodo imeli podporo v dvorani, kjer se pričakuje najboljši obisk v sezoni letošnje 1. SFL!

V Dobrepolju so ponosni na uvrstitev na finalni turnir pokala Terme Olimia, a se zavedajo, da tudi v 1. SFL niso povsem v mirnih vodah. „Pred nami je tekma leta za nas. Moramo zmagati, če želimo po lažji poti do končnice 1. SFL. V petek nas čaka zahtevna, močna tekma, na drugi strani pa že tradicionalno trde in žilave Mlinše. Verjamem, da bomo imeli vnovič pravo podporo s tribun, domačih gledalcev ne smemo razočarati,“ napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki ima sladke skrbi: na voljo bo imel standardno zasedbo.

„Želim si, da izkoristimo ta februar in odigramo tako, kot znamo – na visoki ravni. Pri Mlinšah moramo biti pozorni na njihove protinapade in igro s sidrašem. Bo pa zmagala ekipa, ki bo naredila manj napak in se bolj držala načrta. Mi ga imamo. Če se ga držimo, bomo zmagali. Naša prednost je tudi to, da so gostje pod pritiskom, mi pa ne,“ sklene Kaljevič.

V Kobaridu

V Oplastu so z mislimi pri sklepni fazi sezone rednega dela. V primerjavi z lansko ekipo je trener Matej Kavčič ostal brez štirih nosilcev, zdaj se je poslovil še dolgoletni as Anže Širok, za nameček je Nejc Kovačič odsoten. Zato je suveren preboj v končnico in trenutno 4. mesto lep uspeh za Oplast. “Pred nami sta dve težki tekmi, naprej Siliko, potem Dobovec. Želja je, da odigramo dostojno, predvsem pa brez poškodb, da se pripravimo na sklepni del, t.j. končnico,” napove trener Oplast Matej Kavčič.

Siliko še ni pozabil, da je v 13. krogu 1. SFL prav v Kobaridu doživel poraz, 4:2 je bilo. “To je bila tekma, ko nismo bili 110-odstotno pri stvari. Oplast je bil v krizi in se po tekmi z nami spravil iz nje. Zdaj je v podobni situaciji. Verjamem, da bomo boljše reagirali in zmagali,” ne skriva ambicij trener Silika Mile Simeunovič, ki je pred dnevi slavi rojstni dan. Verjetno pa bi bilo najlepše darilo zanj, če ekipa iz Posočja prinese tri točke. “Dobro smo trenirali, prva dva treninga sta bila morda že kar preveč zahtevna,” Simeunovič potrdi, da je za njimi dober teden. Vrhničani potujejo v Posočje brez kaznovanega Alana Muratagića.

V Ljutomeru

Po izpadu iz pokalnega tekmovanja se bodo futsalerji ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara osredotočili na končnico prvenstva v 1. slovenski futsal ligi, v goste pa jih prihaja hit letošnjega koledarskega leta KMN Sevnica, ki je v dobrem mesecu dni dosegla tri zmage. „Gremo tekmo po tekmo. Ne obremenjujemo se s točkovnim izkupičkom. V vsako tekmo vstopamo z željo po zmagi,“ pove trener ljutomerskega moštva Robert Grdović. V tem tednu, pred tekmo s Sevničani, je s svojimi varovanci opravil le en trening, pa še na tem so nekateri igralci manjkali. Zaradi številnih tekem, reprezentančnih obveznosti in poškodb so bili številni odsotni. „Zato je boljše, da smo jim dali prosto, da so se lahko spočili,“ doda Grdović. S Sevnico so se igralci Meteorplasta ŠIC bara v tej sezoni merili dvakrat. V Sevnici so zmagali s 6:3, v Ljutomeru pa 9:3. „Ti dve zmagi nas ne smeta uspavati. Od januarja naprej spremljamo povsem drugo Sevnico, ki je v štirih tekmah zabeležila tri zmage. Med drugim so Sevničani premagali tudi prvaka,“ opozarja Grdović. Sevničanom se pridružil izkušeni Uroš Martič, ki je v preteklosti nosil tudi dres z državnim grbom, skupaj s Sebastijanom Drobnetom, ki je Ljutomerčanom v dveh tekmah zabil štiri zadetke, pa tvorita udaren par, ki s svojim znanjem in izkušnjami vlečeta voz Sevničanom morda tudi proti četrtfinalu. „Če bomo mi pravi, bodo točke ostale doma. A opozarjam, da je tokratni nasprotnik v naletu in si ležernosti ne bomo smeli privoščiti,“ še doda Grdović. V ljutomerski ekipi bodo tokrat manjkali prvi strelec prvenstva Denis Kneževič, Adrijan Trstenjak, Thomas Pihler in Niko Kosec.

Sevničani bodo zaigrali brez Tea Podlesnika, a brez bele zastave. „Z dobrimi rezultati je zrasla samozavest, tudi danes se želimo predstaviti v dobri luči,“ napove trener Sevničanov Matej Zakšek. S tremi zmagami v letu 2023 so skočili na 7. mesto.

„Vse imamo v svojih rokah in nogah, to je res. A da bi zdaj kar napovedal vse štiri zmage do konca rednega dela, to ne gre... Bomo morali spremljati tudi druge rezultate. Se pa zavedamo, da se ne moremo zanesti na nikogar, razen na sebe,“ nadaljuje Zakšek, ki je preučil KMN Meteorplast.

„To je dobra, mlada, hitra ekipa. Manjkal bo Denis Kneževič, a bo kdo drug opozoril nase,“ opozarja Zakšek, ki ne zanika, da bodo ob tem spremljali tudi potek tekme med Dobrepoljem in Mlinšami.

V Kopru

V Kopru se bosta pomerila Bronx in Dobovec, 5. in 1. ekipa lige, oboji pa verjetno z enim očesom že v Podčetrtku, kjer bo prihodnji teden, petek in soboto, finalni turnir pokala Terme Olimia.

„Začeli smo mini ciklus, kjer se pripravljamo na najpomembnejši del sezone. Danes Dobovec, potem finalni turnir pokala, ter še tri tekme v 1. SFL – Mlinše, Dobrepolje in Sevnica. To so vse tekme, ko želim, da smo 120, ne le 110-odsotni,“ o delu in razmerah ter ambicijah KMN Bronx pove glavni trener Damir Pertič. Še vedno v ekipi ne bo poškodovanega Marina Mandira.

„Tekme z Dobovcem so najlepše, saj igraš proti najboljšemu v ligi. Verjamem, da je Dobovec z novima okrepitvama še bolj nevaren. Gremo v boj,“ še doda Pertič. V domači ekipi bo poleg Mandira manjkal Davor Stanišič, morda pa tudi Tilen Kamenčič, ki je pred dnevi postal očka.

Dobovec je letos dobil obe medsebojni tekmi, rad bi še tretjo. „Tekma v Kopru bo pravi izpit za nas. Čaka nas zahtevno gostovanje, na katerega smo se pripravljali cel teden. Želimo si zmage proti dobro vodeni in dobro organizirani ekipi. Če želimo do uspeha, morami biti na visoki ravni,“ napove trener Dobovca Kujtim Morina.

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobrepolje

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA