05.07.2023 | 1. SFL
Brez Mordeja in Matoševića, prihaja Kanjuh

Slovenski državni prvak Dobovec bo danes ob 14. uri v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, na žrebu dobil tekmece v ligi prvakov.

Že zdaj pa je jasno, da bo Dobovec v novi sezoni zaigral v dokaj spremenjeni zasedbi. Dan pred žrebom pred novo evropsko sezono sta Rok Mordej in Vedran Matošević obelodanila, da končujeta bogato športno pot, ki je bila tesno povezana z Dobovcem, s katerim sta osvojila vse, kar sta lahko, predvsem pa pustila močan pečat v Evropi. Nenazadnje tudi po njuni zaslugi je Dobovec danes 6. najboljša ekipa v Evropi.

„Prišel je čas, da rečem zbogom igranju najlepšega športa na svetu. Enostavno mi moje telo daje znake, da ni več pripravljeno na največje napore tega športa. Odločitev je bila težka, ena najtežjih v mojem življenju. Bolečine v kolku in kolenu so se zadnja leta stopnjevala, redko katero tekmo zadnje sezone sem odigral brez protibolečinskih tablet, zato mislim, da je odločitev pravilna,“ je med drugim povedal Rok Mordej v izjavi za uradno klubsko Facebook stran.

34-letni Mordej je s futsalom začel v Dobovcu, igral je še v Italiji (New Team Calcio a 5) in na Hrvaškem (Nacional). V Dobovec se je vračal dvakrat – v letih 2016 in 2017. Z Dobovcem je bil po šestkrat državni in pokalni prvak. V dresu Slovenije je zbral 106 nastopov, dosegel je 41 golov. Za mlado reprezentanco je zabeležil 33 tekem, prispeval je 11 golov.

„Res je, moja igralska kariera je končana. Odločitev ni bila preprosta, a je v tem trenutku realna. Vedno težje sem namreč usklajeval ritem treningov in tekem z že nekaj časa trajajočo poslovno kariero. A se ne bom povsem oddaljil od svojega najdražjega in najboljšega športa. Ostajam trener v svoji futsal šoli, ki sva jo s prijateljem začela pred sedmimi leti,“ je svoje cilje razkril 32-letni Vedran Matošević, ki je prišel v Obsotelje leta 2019. Pred tem je igral za hrvaške klube Uspinjača, Alumnus, Nacional in Dinamo, v Italiji za Luparense in PesaroFano ter osvojil več pokalnih in prvenstvenih lovorik. Igral je tudi za hrvaško futsal reprezentanco.

So pa ob tem v Dobovcu razkrili še eno novo ime. Novi član Dobovca je postal 32-letni hrvaški reprezentant Davor Kanjuh. Igra na poziciji zadnjega igralca, prej je igral za Nacional Zagreb in Futsal Dinamo. Za hrvaško reprezentanco je zbral 34 nastopov in dosegel sedem golov. 

„Verjamemo, da nam bo pomagal pri uresničevanju naših ciljev, ki so v Futsal klubu Dobovec vedno najvišji. Dobrodošel, Dado!“ pa je ob prihodu novega igralca pravi predsednik kluba Rok Mordej.

Tekst: D.P., FK Dobovec
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA