Licenčni seminar PRO / A 2017

PREDAVANJA:

1) IZVAJANJE STRATEGIJE NZS 2015-2020

Matjaž Jaklič, vodja tehničnega sektorja NZS, trener UEFA PRO, je v kratkem Poročilu predstavil izvajanje 'Strategije NZS 2015-2020', ki se že drugo leto izvaja in daje rezultate. V Poročilu je poudarjeno predvsem sodelovanje z ZNTS ter predstavljena nadaljnja pot za realizacijo postavljenih ciljev na področjih množičnosti, kvalitete, reprezentanc in pogojev dela. Prav gotovo ste bili vsi trenerji v dosedanjem obdobju realizacije 'Strategije' že deležni spoznanj in usmeritev na različnih področjih .

2) ANALIZA EP 2016

Simon Rožman, trener UEFA PRO in profesor telesne vzgoje, trener članske ekipe Domžal, je predstavil analizo 'Evropskega prvenstva 2016' iz svojega zornega kota in primerjavo s slovenskim prostorom. Trendi, uspešnost in napredek nogometne igre, ki ga je potrebno stalno spremljati, so tudi vodilo njegovega trenerskega dela, ki ga trenutno postavlja v krog najboljših in najbolj naprednih trenerjev v našem prostoru.

3) UVOD V PRAKTIČNI DEL

Praktični del seminarja se je odvijal na igrišču v Kopru  pod vodstvom  mladega srbskega trenerja Daliborja Zorka, ki vodi tudi šolanje trenerskih kadrov v Srbiji. Izvajal se je na glavnem igrišču Bonifike v Kopru, z igralci FC Kopra U19.                        

4) NATANČNOST PODAJE / IGRA S PRVO ŽOGO - PRAKTIČNI DEL

5) NATANČNOST PODAJE / IGRA S PRVO ŽOGO - TEORETIČNI DEL

6) VLOGA VRATARJA V SODOBNI NOGOMETNI IGRI

Packie Bonner, bivši reprezentančni vratar Republike Irske, inštruktor Uefe in član tehnične komisije Uefe je v svojem predavanju predstavil vlogo vratarja v nogometni igri.

7) PRVA FAZA KONDICIJSKE PRIPRAVE V ZIMSKEM PRIPRAVLJALNEM OBDOBJU

Branko Zupan, trener UEFA PRO, profesor telesne vzgoje, nekdanji vratar državne reprezentance in bivši selektor mlajših reprezentanc Slovenije je s predavanjem poskušal svetovati trenerjem pri izdelavi kvalitetnega programa za pripravo prve faze kondicijskih priprav.

8) KAKO NAPREJ?

Ervin Čurlič je povezoval strokovno debato o Strategiji NZS z uglednimi gosti: Bojanom Prašnikarjem, Oliverjem Bogatinovim, Marinom Bloudkom, Matjažem Jakličem in Packijem Bonnerjem.

9) ANALIZA EP 2016 Z VIDIKA VRATARJEV

Packie Bonner, ki je bil eden od tehničnih opazovalcev Uefe na evropskem prvenstvu 2016 in je tudi pripravil tehnično poročilo Uefe, je predstavil analizo EP 2016 z vidika vratarjev. Videoposnetka predavanja žal ne moremo predvajati zaradi omejitve avtorskih pravic.

10) PSIHOLOG V KLUBU – POSEBNOST, NUJA ALI MOTNJA

Robert Misja, psiholog in trener PRO, je predaval o vlogi psihologa v klubu. Kakšna je vloga psihologa v tujini in pri nas? Odgovore najdete v priloženem videoposnetku.

11) DIAGNOSTICIRANJE IN ZDRAVLJENJE POŠKODB PRI NOGOMETAŠIH

Dr. Matjaž Vogrin, ki je že vrsto let zdravnik A-reprezentance Slovenije, je informiral trenerje o Diagnosticiranju in zdravljenju poškodb pri nogometaših. Pomembno je pravočasno in strokovno ukrepanje.

12) KAKO NAREDITI IGRO HITREJŠO?

Ervin Čurlič je za zaključek seminarja povezoval strokovno debato o načinih, kako narediti igro hitrejšo. Debato so soustvarjali strokovni gosti: Zdenko Verdenik, Simon Rožman, Iztok Kavčič, Darko Milanič in Ranko Stojič.

DELI NA