Datum od
Datum do

11.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Kristjan Čujec
„Nono in oče sta bila dobra nogometaša,“ nam razkrije Kristjan. Ded je igral za NK Tolmin, oče tudi, a šel še korak dlje. „Kot vem, je bil oče na preizkušnji v Nemčiji. Pravijo, da v Schalkeju, a o tem ne govorimo doma. Dejstvo pa je, oče je bil resnično dober,“ spoštljivo pove Čujo, kot ga kličejo soigralci. Očeta se je prijel vzdevek Schalke, danes pa doma s Kristjanovo sestro vodi kamp in gostilno.
10.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Damir Puškar
Le štirje igralci se lahko pohvalijo, da so zbrali 100 ali več nastopov za slovensko futsal reprezentanco. Med njimi le en vratar. To je uspelo 30-letnemu Ljubljančanu Damirju Puškarju. Deveto leto je že v članski vrsti, tem hipu pa zagotovo številka ena med vratarji. Prvič je bil poleg 14. marca 2009 – v Mariboru je Iran z 2:1 premagal Slovenijo.
09.01.2018 | Futsal AA
S svojo poškodbo prestrašil selektorja
Ko se je na prijateljski tekmi proti Poljski v Laškem poškodoval 26-letni Matej Fideršek, je bil selektor Andrej Dobovičnik izredno zaskrbljen. Jasno mu je bilo, da je ravno v Fideršku dobil igralca, ki je zaostril konkurenco, predvsem pa razširil bazo udarnih sil. Tudi zato je bilo selektorjevo veselje toliko večje, ko je Matej javil, da je čil in zdrav.
08.01.2018 | Futsal AA
Futsal dobil novo pripravljalno bazo
Kot je pojasnil direktor Eura 2018 Aleks Štolfa, je to objekt, ki bo najbolj obremenjen med EP. "Objekt bo glavna dvorana za trening. Imamo še dve manjši, tale pa je glavna in bo vseskozi zasedena s treningi reprezentanc. Ko smo začeli delati naš projekt, še nismo vedeli za to dvorano. Potem smo slišali, da reprezentanta gradita to dvorano, in smo se povezali," je opisal stično točko med Bazo in Eurom.
08.01.2018 | Futsal AA
Začenjajo predzadnji sklop priprav na domači Euro
"Tole so zadnje večdnevne priprave pred tekmo z Iranom, potem bomo imeli še dva ali tri dni. Po drugi tekmi z Iranom pa bomo začeli analizirati tekmece na EP. Fantov za zdaj še ne želim s tem obremenjevati, za to bo še dovolj časa. Saj velikih neznank ni, mi poznamo njih, oni poznajo nas," o prvi tekmi na Euro proti Srbiji 30. januarja še noče razmišljati Dobovičnik.
08.01.2018 | Futsal AA
Odštevamo: 22 dni Eura 2018 - Alan Pertovt
„V futsal sem prišel na povabilo Andreja Strune, ki je želel, da okrepim Futsal klub Gorico. Prej nisem igral nogometa skoraj leto dni. Strgal sem si Ahilovo tetivo. Sprejel sem povabilo,“ Pertovt opiše, kako ga je pot pripeljal v futsal. S svojimi igrami je opozoril nase in leta 2008 pri 35 letih tudi debitiral v dresu Slovenije.
08.01.2018 | Futsal AA
Zbor z mislijo na začetek Eura 2018
„Nadaljujemo z delom. V tokratnem delu priprav bo za razliko od prvega dela še nekaj več igre. Še vedno pa bomo delali na izboljševanju fizične pripravljenosti,“ je povedal selektor Andrej Dobovičnik, ki bo moral tokrat brez kapetana Igorja Osredkarja. Le ta se je bil primoran vrniti v klub v Makarsko. Ekipi se bo pridružil vnovič 18. januarja.
07.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Matej Fideršek
„Počili sta stopalnici na desni nogi, a sta Nogometna zveza Slovenije in reprezentanca lepo poskrbeli zame. Poškodba je sanirana in zaceljena, s treningi ni težav,“ pomirljivo pove Fideršek, ki pravi, da mu je pet tednov rehabilitacije pustilo nekaj posledic. Predvsem je pogrešal delo z žogo, medtem ko je s skrbnim delom v fitnesu pazil, da ne izgubi moči.
06.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Denis Totošković
Med njegovimi nekdanjimi soigralci se najboljše piše nogometnemu reprezentantu Nejcu Skubicu, ki danes uspešno igra v turški ligi. Na Iliriji, pa tudi na osnovni šoli, je Denis igral košarko. Tudi proti Goranu Dragiću, s katerim sta bila tekmeca tudi pri nogometu. Dragić je bil tako kot njegov oče Marinko nadarjen igralec. Ko pa si je zlomil nogo, je Goran končal z nogometom. Šport pa je menjal tudi Denis.
06.01.2018 | Futsal AA
Kako je Evropa leta 2003 spoznala Slovenijo
Za Slovenijo so igrali Marjan Dermastija, Denis Ibrišimovič, Jože Gačnik, Mile Simeunovič, Senudin Džafić, Dejan Simič, Tomi Horvat, Denis Delamea, Valdi Lakoseljac, Mito Kos, Dejan Kraut in Danilo Kurnik, drugi vratar pa je bil Marko Pungartnik. Selektor izbrane vrste je bil Darko Križman, trenerja Franci Ravnikar in Milko Verboten, fizioterapevt Branko Mihelič, ekonom pa Igor Benčič.
05.01.2018 | Futsal AA
"Uspeh na Euru 2018 odvisen od nas, ne od tekmecev!"
Tudi 29-letni Gašper Vrhovec, član FC Litija, se veseli bližajočega se evropskega prvenstva. Za razliko od reprezentančnih kolegov pa namesto na parketu odšteva pri fizioterapevtu Marku Šercerju, ki bdi nad njegovo poškodbo leve noge.
05.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Gašper Vrhovec
Če za koga pravijo, da je mojster za velika tekmovanja, potem je to zagotovo Gašper Vrhovec, ki bo pri 29 letih nastopil na svojem tretjem evropskem prvenstvu - na EP v Belgiji je bil s štirimi goli celo 3. strelec tekmovanja! Zagotovo bi imel na svojem kontu še kak nastop več, če ga ne bi ustavile poškodbe. Kar dvakrat je namreč moral na operacijo križnih vezi.
04.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Igor Osredkar
Slovenska futsal reprezentanca bo med 30.1. in 10.2. še petič zapored nastopila na evropskem prvenstvu. Ton naši igri bo dajal 31-letni kapetan Igor Osredkar, ki je absolutni rekorder po številu nastopov (142) in zadetkov (70) v dresu izbrane vrste. Na mestu rekorderja je nasledil Benjamina Melinka, posoško legendo futsala, ki je nosil kapetanski trak pred Osredkarjem.
03.01.2018 | Futsal AA
PREDSTAVITEV: Andrej Dobovičnik
Pričenjamo s predstavitvijo slovenske futsal reprezentance, ki jo konec meseca čaka nastop na domačem evropskem prvenstvu v futsalu. Njen selektor je Andrej Dobovičnik.
03.01.2018 | Futsal AA
Futsal pionir Razboršek: "Sposobni smo premagati Italijo in Srbijo!"
Do danes je slovenska članska futsal reprezentanca zbrala 244 nastopov, na 44 tekmah pa je izbrano vrsto vodil tudi 55-letni Dušan Razboršek, bilo je med letoma 1995 in 2000. Dejansko je bil prvi selektor, ki je reprezentanco vodil, prvoimenovani selektor brez tekme pa je bil Željko Pijetlovič.
02.01.2018 | Futsal AA
Zbor v Ljubljani, nadaljevanje v Podčetrtku
„Za nami je prvi del priprav, ki smo jih opravili v Mariboru. Pogoji so bili optimalni, z igralci smo opravili načrtovano, zdaj pa s tem nadaljujemo. Verjamem, da bodo v tem času, ko nismo skupaj, tudi igralci naredili kaj zase. Z željo, da vsak od nas prispeva svoj maksimum k pripravi na evropsko prvenstvo,“ je povedal selektor Andrej Dobovičnik.
31.12.2017 | Futsal AA
V Stožicah potrditi mesto v evropski eliti
„Vem, da imam zelo srčno in kvalitetno reprezentanco. V zadnjih dveh letih smo šli korak naprej: premagali smo tudi nekaj favoritov. Vodenje ali pa igranje za reprezentanco pred polnimi Stožicami ni le čast ali privilegij, ampak tudi dolžnost,“ je optimistično razpoložen selektor Andrej Dobovičnik
29.12.2017 | Futsal AA
Futsal reprezentanca nadaljuje z delom v Mariboru
Z moštvom je tudi trener vratarjev Alan Pertovt, ki bo poskrbel, da bosta slovenska vratarja na evropskem prvenstvu v optimalni formi. Ekipa se bo spet zbrala 8.1., sprva bo vadila v Ljubljani, potem pa v Podčetrtku. Selektor Andrej Dobovičnik bo seznam igralcev, njih 14, na katere računa na evropskem prvenstvu, razkril po tekmah proti Iranu.
26.12.2017 | Futsal AA
Futsal reprezentanca začela priprave
„Čaka nas trdo delo. Morda bi si želel, da bi bili zdaj že v boljšem, optimalnem stanju. A se je že zgodilo, da so nam bolezni in poškodbe desetkale vrste, a se je na koncu vedno dobro izšlo,“ je selektor Andrej Dobovičnik optimistično razpoložen pred prvim delom priprav, ki jih bo ekipa opravila med 26. in 30. decembrom v Mariboru.
25.12.2017 | Futsal AA
"V Stožicah na glavo za uspeh Slovenije!"
Igor Osredkar je eden teh, brez katerega si ne moremo predstavljati futsal reprezentance. V zadnjih letih je 31-letni Litijan tudi kapetan, na tem mestu je nasledil posoško legendo Benjamina Melinka, ki ga to pot ni v ekipi. Osredkar pa je prvi med enakimi. V minulih dneh je končal s prvim delom klubske sezone, potem pa vse svoje misli usmerja v pripravo na evropsko prvenstvo, ki se začne čez 36 dni.
1
2
3
...
7
8
9
10
11
12
13
14
...
24
25
26

DELI NA