23.12.2022 | 1. SFL
Zadnji tekmi koledarskega leta na Primorskem

Danes sta na sporedu še zadnji dve tekmi 1. SFL v koledarskem letu. Siliko gostuje pri Oplastu v Kobaridu, KMN Meteorplast Šic bar pa odhaja na Obalo k KMN Bronx Škofijam. Prva tekma kroga je bila minulo sredo, zadnja pa bo 4.1.

Dobovec je v domači dvorani v 1. tekmi 13. kroga 1. SFL s 13:1 premagal ŠD Mlinše. Domačini so potrdili dobro formo. Leto 2022 ekipa trenerja Kujtima Morine končuje na 1. mestu prvenstvene lestvice.

1.SFL, 13. krog, 21.12.
FK Dobovec – ŠD Mlinše 10:1
(5:0)
1:0 Pasariček (1.), 2:0 Turk (5.), 3:0 Pasarićek (7.), 4:0 Duščak (12.), 5:0 Čeh (20./10m.), 6:0 Matošević (23.), 7:0 Čujec (27.), 8:0 Cesarec (28.), 9:0 Matošević (32.), 9:1 Trdin (33.), 10:1 Turk (39.)

23.12.
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)

4.1.
FK Dobrepolje – KMN Sevnica (20.00)

Po točke v Posočje, Oplast brez Široka

Siliko želi leto, ko je postal tudi superpokalni prvak Slovenije, okronati z 10. zmago sezone. Ekipa trenerja Mileta Simeunoviča je letos pokazala novo kvaliteto in v novembru in decembru ni padla v formi, kar je bila dosedaj kar praksa. Tudi zato lahko Siliko danes suvereno in odločno odhaja v Kobarid, kjer bi rad do zmage, ki bi ga utrdila na 2. mestu lestvice 1. SFL.

„Pripravili smo se na Oplast, ki je zadnje tedne v krizi. Serijo porazov so prekinili v Sevnici. Mi se ubadamo sami s sabo, v Posočju želimo do zmage. Vem pa, da imajo identične želje tudi v Oplastu. Čaka nas težka tekma, to nam je jasno. Naše medsebojne tekme so izenačene,“ opomni Simeunovič. To mu pritrdi statistika – dosedaj sta ekipi odigrali 15 medsebojnih tekem, štiri je dobil Oplast, sedem Siliko, štirikrat se je tekma končala z remijem. Oplast je na teh tekmah zabil 39 golov, Siliko 46. Vrhničani so trikrat zmagali tudi v Kobaridu.

„Menim, da so tekme izenačene tudi zavoljo poti in dvorane. A to niso izgovori, prava ekipa se prilagodi takoj, če ne pa vsaj do 5. minute. Vem, da nam ne bo lahko. A želim, da odigramo na nivoju,“ še doda samozavestno Simeunovič.

Oplast tekmo čaka na 4. mestu na ligaški lestvici, 17 točk je zbrala ekipa trenerja Mateja Kavčiča. „Veselimo se tekme, v kateri imamo tudi sami svoje želje in pričakovanja. V prvi vrsti si želim le to, ne glede na to ali zmagamo ali izgubimo, da bi verjeli v to, kar delamo. Predvsem pa si želim, da smo zbrani in da ne bo nepotrebnih napak v obrambi,“ uvodoma pove trener Kavčič, ki se zaveda, da jim v goste prihaja drugouvrščena ekipa prvenstva.

„Siliko je kvalitetno in dobro vodeno moštvo. Če bodo hoteli kaj narediti v Kobaridu, se bodo morali močno potruditi,“ še da vedeti, da sila odločen Oplast danes gosti Siliko. Bodo pa domačini oslabljeni. Manjkal bo poškodovani Anže Širok, ki pa je sinoči na Facebooku tudi obelodanil, da končuje bogato športno pot.

Zdesetkani v Kopru

Za zaključek leta 2022 bodo futsalerji ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara gostovali v Kopru, kjer se bodo v Areni Bonifika pomerili s škofijskim Bronxom. Ljutomerčani, ki na prvenstveni lestvici zasedajo tretje mesto (23 točk), so se v tem tednu, ko so opravili dva treninga, v okrnjeni zasedbi pripravljali na obračun s primorsko ekipo, ki je trenutno na 5. mestu (16 točk). Poleg dalj časa odsotnega Thomasa Pihlerja so v tem tednu manjkali Matic Goznik, Niko Vajda, Niko Kosec (vsi poškodovani), Adrijan Trstenjak (bolezen) in Urban Goričan (služba). Težave z boleznijo ima tudi Tilen Rajter, ki pa je vseeno treniral, a je njegov odstop na zadnji tekmi leta vprašljiv. S treningi je po dolgotrajnem okrevanju pričel Kristian Škerget, ki še ni pripravljen za največje napore, sigurno pa v Koper ne bodo potovali Pihler, Kosec in Trstenjak. Zdravniška služba se bo pred tekmo odločila, če bosta za tekmo sposobna Goznik in Vajda. Po odsluženi kazni se v ekipo vrača prvo strelec lige (16 zadetkov) Denis Kneževič. Ekipi sta se doslej v članski kategoriji pomerili trikrat. Ljutomerčani so dobili dva dvoboja, med drugim tudi prvega v tej sezoni (5:2), en obračun pa se je končal brez zmagovalca.

Precej težav s poškodbami pa imajo tudi domačini, KMN Bronx Škofije, ki na prvenstveni lestvici zasedajo 5. mesto s 16 točkami. „Pred nami je zadnja tekma v koledarskem letu. Na dan tekme pa bo jasno, v kakšni postavi bomo lahko nastopili,“ o trenutni situaciji v ekipi spregovori trener Bronxov Damir Pertič. V ekipi zagotovo ne bo poškodovanega Marina Mandira, vnovič se je poškodoval Žiga Kneževič Mrak, zbolel pa je Tilen Kamenčič. „Kaj obljubljamo? Borbo do zadnjega diha na zadnji tekmi tega leta. Gostimo 3. ekipo 1. SFL, motiv ne bo sporen,“ pove Pertič. V jesenskem delu so se v Ljutomeru veselili meteorji, 5:2 je bilo.

Tekst: D.P., KMN Meteroplast Šic Bar
Foto: KMN Meteroplast Šic Bar

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA