Začenja se polfinale Ženske futsal lige

Medtem ko so člani včeraj sklenili redni del, končnica 1. SFL pa se začne 12. marca, pa se danes začenjajo izločilni boji v Ženski futsal ligi. Uvodni tekmi sta v Spodnjem Dupleku in Celju.

Po rednem delu

Že 8. sezona Ženske futsal lige se preveša v sklepno fazo. V rednem delu, odigranih je bilo 12 krogov, so bile prepričljive igralke ŽNK Celje, ki so v prav toliko tekmah zbrale 12 zmag in tako nekako ponovile dosežek Dobovca, ki je v 1. SFL dobil vse tekme rednega dela. Drugo mesto je v ŽFL pripadlo KMN Slovenske Gorice, tretje KMN Sevnica, četrto pa ŠD Košana. Lanski sezoni prvakinj nismo dobili, v končnici pa imamo ekipi, ki sta osvojili pet od šestih naslovov – KMN Slovenske gorice so osvojile zadnje tri naslove, ŽNK Celje pa so bile prvakinje v uvodnih dveh sezonah, vmes se je naslova veselila še ekipa Teleing Pomurje Beltinci.

Sistem tekmovanja

V polfinalu se igra na dve dobljeni zmagi. V primeru neodločenega rezultata na vsaki tekmi se izvajajo kazenski udarci (brez podaljškov). Domačina drugih polfinalnih tekem (5.-7.3.2021) sta KMN Sevnica in ŠD Košana, domačina morebitnih tretjih tekem pa znova KMN Slovenske Gorice in ŽNK Celje.

Ženska futsal liga, polfinale, 1. tekma, 27.2.
KMN Slovenske Gorice – KMN Sevnica (17.00)
ŽNK Celje – ŠD Košana (18.00)

Lestvica strelk po rednem delu:
Klementina Mavhar (ŽNK Celje) 18
Ines Krajnc (KMN Slovenske Gorice) 13
Vanja Tanšek (ŽNK Celje) 12
Sergeja Kos (ŽNK Celje) 10
Živa Hanžič (KMN Slovenske Gorice) 10
Dragica Stipič (KMN Sevnica) 9
Anja Žvokelj (ŠD Košana) 7
Anja Ložar (ŽNK Celje) 7

Korak za korakom

„Ravno smo opravili trening,“ pove sinoči trener Drago Adamič, ki je v tej sezoni sedel na klop Celjank. „Čaka nas polfinale, vse razen naše zmage bi bilo presenečenje. Od vloge favorita ne bežimo,“ poudari Adamič, ki v isti sapi vnovič pohvali napredek gostij iz Pivke, ki igrajo pod imenom ŠD Košana.

Celjanke imajo visoke ambicije. „To že, a naše vodilo je, da gremo od tekme do tekme. Ne prehitevamo stvari, korak za korakom,“ še doda Adamič. Če ima Drago Adamič sladke skrbi pred polfinalom, pa je povsem drugače v taboru ŠD Košana. Trener Damjan Ljubič pove, da imajo precej težav s sestavo ekipo, a se nadejajo, da nudijo najboljši možni odpor ekipi ŽNK Celje.

4:0 za trikratne prvakinje

KMN Slovenske Gorice so prevetrile svoje vrste, v zadnjih krogih pa je uigranost že prišla do izraza. Tudi zato ambicije, ki jih premorejo trikratne državne prvakinje. Prva ovira na poti do končne cilja je ekipa KMN Sevnica, ki deluje kompaktno in močno, a ekipa iz Voličine vsakič najde recept za njih. V tej sezoni so jih štirikrat ugnale, zadnjič tudi 10:1. je pa treba spomniti, da pa je bilo v 4. krogu letošnjega rednega dela malce tesneje, 2:4 je bilo na semaforju športne dvorane v Sevnici. Varovanke trenerke igralke Dragice Stipič so klonile v zadnjih štirih minutah. To pa je tudi jasno sporočilo za obe ekipi: za KMN Sevnico, da lahko igrajo z njimi, za današnje gostiteljice pa opozorilo.

Dosedanje prvakinje:
2018/2019 KMN Slovenske Gorice
2017/2018 KMN Slovenske Gorice
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 Teleing Pomurje Beltinci
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

Tekst: D.P.
Foto: ŠD Košana

SORODNE NOVICE

 • 30.03.2021 | Državne futsal lige
  Z naslovom prvaka 2. SFL do vstopnice za 1. SFL
  Danes se nadaljuje tekmovanje v 2. SFL. Že krog pred koncem si je KMN Meteorplast z zmago proti ŠD Extremu zagotovil naslov prvaka 2. SFL in direktno uvrstitev v 1. SFL za sezono 2021/22.
 • 29.03.2021 | Državne futsal lige
  Gneča na vrhu
  FC Litija, KMN Meteorplast in Siliko Fortrade imajo po osmih igralnih dneh po 22 točk na vrhu prvenstvene lestvice. Tekmovanje se nadaljuje 3.4. oz. 5.4., ko bo šest od sedmih tekem.
 • 28.03.2021 | Državne futsal lige
  KMN Slovenske gorice do zmage v Celju
  S tekmo v Celju se je začel finale 8. sezone Ženske futsal lige. Uvodna tekma je pripadla ekipi KMN Slovenske gorice, ki je v Celju slavila s 5:0 Tri gole je dosegla Ines Krajnc, dva je dodala Živa Hanžič.
 • 27.03.2021 | Državne futsal lige
  Košana v Sevnici do brona
  Košana je do brona prišla zahvaljujoč zmagi v gosteh, 3:1 je bilo danes, skupaj pa 6:5. Odločitev o zmagovalkah je padla v 2. polčasu, ko so bili doseženi vsi goli. To je sploh prva zmaga ŠD Košane v tej sezoni proti Sevnici.
 • 27.03.2021 | Državne futsal lige
  Danes za bron, jutri za zlato
  Danes se s tekmo v Sevnici končuje boj za bronasto kolajno in končno 3. mesto v 8. sezoni Ženske futsal lige. Jutri, v nedeljo, pa se s tekmo v Celju začenja finalna serija, za naslov prvakinj se bosta pomerili ekipi ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice.
 • 23.03.2021 | Državne futsal lige
  Sprememba na vrhu
  Na vrh lestvice tekmovanja mladih U19 se je zavihtel KMN Meteorplast, ki ima edini po sedmih tekmah prav toliko zmag, sledi mu Litija, ki je remizirala v Sodražici. Sledi jima Siliko Fortrade, ki bo preloženo tekmo 4. kroga odigral jutri, 24.3., ko bo doma gostil FK Dobrepolje.
 • 20.03.2021 | Državne futsal lige
  Sevničanke gol bližje bronu
  Danes se je s tekmo v Pivki začela končnica v Ženski futsal ligi, ki se igra 8. sezono zapored. Za 3. mesto se merita ŠD Košana in KMN Sevnica, po prvi tekmi pa so bližje bronu Sevničanke. Prvo tekmo so gostje dobile s 4:3.
 • 20.03.2021 | Državne futsal lige
  ŠD Košana in KMN Sevnica v lov na bron
  Danes se začenja tudi končnica v Ženski futsal ligi. Za 3. mesto se bosta pomerila ŠD Košana in KMN Sevnica, prva tekma bo danes ob 18. uri v Pivki. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku dveh tekem.
 • 19.03.2021 | Državne futsal lige
  Trikrat domačini, liga se nadaljuje 30. marca
  V 2. SFL smo videli tri prepričljive zmage domačinov. Uvodoma je KMN Meteorplast doma z 9:1 ugnal Svet savn MNK Proteus Postojna, ŠD Extrem je bil z 8:3 boljši od Ajdovcev, tri točke pa so ostale tudi v Benediktu. Tekmovanje se nadaljuje v torek, 30. marca.
 • 16.03.2021 | Državne futsal lige
  Prve tri točke za KMN Tomaž in FC Ptuj
  Derbi je pripadel Vrhničanom, na vrhu ostaja Litija z novo visoko zmago. Do prvih zmag v sezoni še KMN Tomaž in FC Hiša daril Ptuj. Tekmovanje se nadaljuje v soboto, 20. marca, med tednom pred časom preložene tekme.

DELI NA