Začenja se finale ŽFL, prva tekma v Celju

V Celju se v soboto začenja finale 10. sezone ženske futsal lige. Za 9. naslov (ena sezona zaradi COVID-19 ni bila končana) se bosta pomerili ekipi ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice. Prvakinje bodo igralke tiste ekipe, ki bodo prej zbrale tri zmage.

V nedeljo je na sporedu tudi prva od dveh tekem boja za 3. mesto.

Celjanke lovijo svoj 5. naslov, KMN Slovenske gorice pa četrtega.

Ženska futsal liga, finale:

1. tekma, 18.3.
ŽNK Celje – KMN Slovenske gorice (16.00)

2. tekma, 25.3.
KMN Slovenske gorice – ŽNK Celje (TBD)

3. tekma. 1.4.
ŽNK Celje – KMN Slovenske gorice (16.00)

1. tekma za 3. mesto, 19.3.
ŠD Košana – ŽNK Vrhnika (15.00)

2. tekma za 3. mesto, 26.3.
ŽNK Vrhnika – ŠD Košana (16.00)

Dober futsal, veliko tempa

„Finale je, veselimo se ga. To je del sezone, za katerega delaš in garaš celo leto. S finalom se sezona začenja nekako znova. Vse prej je statistika,“ začne svojo napoved Drago Adamič, trener ŽNK Celje. „Finale se začne z rezultatom 0:0. Oboji se poznamo do obisti, skrivalnic ni, vse je odprto. Pričakujem pa, da se bo igral dober futsal, poln tempa,“ napoveduje Adamič, ki je verjetno do konca sezone ostal brez poškodovane Deje Adamič, ostale igralke pa ima na voljo.

„Čaka nas ekipa KMN Slovenske gorice, ki ima izkušene igralke, ki so nekaj takih finalov že odigrale. To so tudi igralke, ki znajo kaznovati vsako napako,“ dodaja naš sogovornik.

Pomen prve tekme

„Prva tekma je pomembna predvsem s psihološkega vidika. Saj tekma sama v taki meri ne odloča. A če zmagaš, dobiš takoj dodatnega vetra v jadra in ti je v nadaljevanju nekaj lažje. A za naslov je treba zmagati trikrat,“ pove Adamič, ki spomni, da so bili predlani neporaženi v rednem delu, a so takoj izgubili prvo tekmo finala. Strateg Celjanov upa, da so se takrat iz te lekcije kaj naučili.

„Septembra smo začeli delati za ta finale,“ pa pove trener Dejan Kramberger, ki vodi ekipo KMN Slovenske gorice.

„Finale je tak kot prejšnja leta. Verjamem, da bo tudi tokrat napeto, da bomo šli iz tekme v tekmo. Menim pa, da so Celjanke tokrat favoritinje. Letos sploh še niso izgubile tekme,“ nadaljuje strateg ekipe iz Voličine.

Medsebojne tekme v tej sezoni:
ŽNK Celje – KMN Slovenske gorice 2:1
KMN Slovenske gorice – ŽNK Celje 2:4

Spoznale, da so konkurenčne

V tej sezoni sta se ekipi merili dvakrat, vsakič je slavilo Celje.
„Smo pa na obeh tekmah pokazali, da lahko igramo z njimi. Da smo konkurenčni. Obakrat smo dobili polčas, a potem priznali premoč zaradi krajše klopi. Vemo, da lahko igramo z njimi. Verjamem pa, da bomo v finalu tudi fizično zdržali,“ dodaja Kramberger.

Na dan tekme bo jasno, ali bo lahko ekipi pomagala prva strelka lige Tanja Vrabel, ki je v polfinalu obnovila poškodbo mišice.

„Skrivnosti med ekipama ni. Ines Ermenc in Anja Ložar sta igralki, ki sta velika dodana vrednost,“ pa gostujoči strateg nameni še nevarnosti, ki preti na njegovo ekipo na prvi tekmi finala.

Dosedanje prvakinje:
2022/2023 ?
2021/2022 ŽNK Celje
2020/2021 ŽNK Celje
2018/2019 KMN Slovenske Gorice
2017/2018 KMN Slovenske Gorice
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 Teleing Pomurje Beltinci
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 05.05.2024 | Državne futsal lige
  Naslov prvaka ostal v Sodražici
  V tekmovanju mladih U19 je ekipa THE Nutrition Extrem obranila lanskoletni naslov, drugo mesto je zasedel KMN Meteorplast Šic bar, tretje Siliko Vrhnika Fortrade, četrta je bila ekipa ŠD Mlinše.
 • 22.04.2024 | Državne futsal lige
  Zmaga ostala v Sodražici, za bron najprej v Zagorju
  S tekmo v Sodražici se je začel finale v tekmovanju mladih U19. Za bron se bosta pomerila ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika Fortrade.
 • 15.04.2024 | Državne futsal lige
  V Ljutomeru in Sodražici za naslov
  V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
 • 08.04.2024 | Državne futsal lige
  KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
  Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
 • 06.04.2024 | Državne futsal lige
  Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
  Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
 • 05.04.2024 | Državne futsal lige
  Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
  V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
 • 03.04.2024 | Državne futsal lige
  Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
  Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
 • 30.03.2024 | Državne futsal lige
  ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
  V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.
 • 30.03.2024 | Državne futsal lige
  Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
  ŠD Košana v domači dvorani lovi izenačenje v seriji, gostujoče igralke, tudi aktualne državne prvakinje, ŽNK Celje pa želijo povišati rezultat na 2:0 v zmagah.
 • 27.03.2024 | Državne futsal lige
  Po uvodnih tekmah za zlato in bron v Ženski futsal ligi
  „Naša želja je bila odločilna. Je pa bilo v prvem delu vse prehitro: veliko smo napadale, zato tudi veliko napak. V nadaljevanju smo se zbrale in vse iz prvega polčasa nadoknadile v nadaljevanju tekme. Predvsem smo v 2. delu stopile na žogo in igrale malce bolj taktično, več smo se pogovarjale in si bolj podajale žogo. Temu je sledil tudi rezultat,“ je dodala Zala Gomboc.

DELI NA