30.03.2023 | 1. SFL
Začenja se četrtfinale 1. SFL

V 1. SFL se v petek začenja končnica, četrtfinale 1. SFL. Uvodni tekmi v Ljutomeru in Kobaridu.

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma:
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)

Za polfinale in obstanek oz. napredovanje

Direktno sta se po koncu rednega dela v polfinale uvrstila prvouvrščeni Futsal klub Dobovec in drugouvrščeni Siliko Futsal, ki bosta v miru počakala na svoja dva tekmeca. Para četrtfinala, ekipe do 3. do 6. mesta po rednem delu, sta KMN Meteorplast Ljutomer – Futsal klub Dobrepolje ter KMN OPLAST Kobarid – FC Bronx. V dodatne kvalifikacije napreduje sedma ekipa rednega dela KMN Sevnica, ki se bo s KMN Kix Ajdovščina merila v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v 1. SFL, osma ekipa ŠD Mlinše se seli v 2. SFL. Iz 2. SFL v 1. SFL napreduje Športno društvo Extrem, prvak drugoligaške druščine.

V Ljutomeru

Tretja in šesta ekipa rednega dela, KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje, serijo, napredovala bo ekipa, ki bo prej pri dveh zmagah, začenjata v Ljutomeru. Ekipi sta se dosedaj pomerili petkrat v 1. SFL, štiri tekme je dobil KMN Meteorplast, enkrat pa je bilo neodločeno. V tej sezoni so vse tri tekme dobili meteori, ki so slavili s 7:4, 7:1 in 4:0.

Trener domače ekipe Robert Grdović in njegov pomočnik Tomislav Novak imata po dolgem času na razpolago večje število igralcev, saj bosta tokrat manjkala le poškodovana Kristian Škerget in Tilen Rajter. Po odsluženi kazni se v kader vračata prvi strelec ekipe (17 zadetkov) Denis Kneževič in reprezentant Rok Šnofl, s kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu U19 pa se je vrnil Alen Ruis, ki je kot kapetan Slovenijo na turnirju v Moldaviji popeljal na prvenstvo stare celine. „V petek nas čaka najpomembnejša tekma v tej sezoni. Vemo, kaka ekipa je Dobrepolje. Dviguje se iz tekme v tekmo. To so pokazali tudi v pokalu, kjer so prišli v finale. Na njih smo se dobro pripravili in gremo na zmago,“ je optimističen pred prvo tekmo končnice Aljaž Ruis, ki je s 13 zadetki tretji strelec ekipe. Pred njim sta le Kneževič in Aljaž Goznik (14).

„Želimo v polfinale,“ ambicij in želja ne skriva Dani Kaljevič, trener FK Dobrepolje, ki je letos prvič v svoji zgodovini prišel v končnico 1. SFL in v finale pokala Terme Olimia. Dobrepoljci so se zadnjih 14 dni pripravljali na KMN Meteorplast, saj je bilo po porazu proti KMN Bronx jasno, da jih čakajo meteorji.

„V Ljutomer gremo z vsemi razpoložljivimi močmi in topovi. Dobro smo analizirali ekipo trenerja Roberta Grdovića. Vemo, od kje nam preti največja nevarnost. Odhajamo k ekipi, ki ima izreden napadalni potencial. So ekipa, ki ima izjemno realizacijo. Ko pomerijo proti golu, je že skoraj gol! Ob tem pa jih krasi tudi izjemna tranzicija – ko ukradejo žogo v obrambi, so hitro v protinapadu. Vsi vemo, kdo so igralci Alen Ruis, Rok Šnofl in ostali,“ opozarja trener Kaljevič, ki pa postreže z mislimi, kako do uspeha.

„Ključna bo naša agresivnost v obrambi. Želim si, da igralci delo s treninga prenesejo na tekmo. V minulih krogih smo od njih prejeli 18 golov, bolj ali manj vse iz protinapadov. Vse to smo analizirali, v tekmo pa gremo s poudarkom na obrambi. Do uspeha bomo skušali na njihov način,“ dodaja Kaljevič.

V Dobrepolju sezono nadaljujejo brez Matevža Sodiča, ki ni več član kluba.

V Kobaridu

Primorski obračun, 4. in 5. po rednem delu, KMN Oplasta Kobarid in KMN Bronx Škofije, pa bo dal 4. polfinalista. Oboji ciljajo, da jim to uspe. A v polfinalu je prostor le za enega. Da sta ekipi resnično dokaj izenačeni, priča podatek, da so oboji zbrali po 26 točk v rednem delu. Zavoljo boljšega razmerja na medsebojnih tekmah (3:2 in 3:1 za Oplast, 7:1 za Bronx) je Oplast četrti, Bronx peti, Kobarid pa ima prednost domačega terena, zato se serija začenja v Posočju, nadaljuje pa na Obali.

Oplast je upal, da bo med štirimi v pokalu Terme Olimia, zdaj vse upe polagajo v 1. SFL, kjer so dosedaj opravili korektno in v skladu z načrti. Radi bi korak višje. Zadnjič so bili v polfinalu leta 2017.

„Zavedamo se svojih kvalitet, zavedamo se kvalitet Bronxa. Vem, da nas čaka zahtevno in izenačeno delo. Odločale bodo malenkosti. Tudi to, kdo bo v petek prvi zabil gol. Stremimo k temu, da bomo to mi. Potrudili se bomo,“ napoveduje Matej Kavčič, trener Oplasta.

„Bronx krasi energija, ki izhaja iz teh mladih fantov, svoje dodaja kapetan Nik Zajc, skupaj pa dobimo zanimivo ekipo, ki ima zanimive prekinitve in je tudi zelo agresivna. Se pa jim dogaja to, kar nam: precej nihajo,“ trener Kavčič doda še analizo tekmeca.

„Po petkovem porazu proti Sevnici smo bili razočarani. Ni nas bilo na tekmi. A s končnico se začenja novo prvenstvo, dobro in slabo iz rednega dela se pozabi. Zdaj pa se začenja najlepši del sezone za tiste, ki obožujemo končnico,“ pa tekmo v Kobaridu napove trener Damir Pertič.

„Obe tekmi v Kobaridu smo letos izgubili. Dejansko smo v gosteh letos zmagali le trikrat – dvakrat v Zagorju, enkrat pa v Sevnici. Zato bo tudi pred začetkom četrtfinalne serije pomembna, kar ključna, mentalna priprava. Brez popolne zbranosti od prve sekunde ne bo šlo. Želim si, da smo takoj po vožnji v Kobarid pravi. Da vidim prave noge že na ogrevanju. Lahko bi sicer na pot odhajali prej. A sam menim, da je vse to posledica mentalne priprave na tekmo. To se mora začeti že zjutraj, ko se zbudiš. Motivacija pa ne bi smela biti sporna,“ opozarja Damir Pertič.

„Prva tekma ni ključna, je pa pomembna. Vidim tudi, da je Oplast konsolidiral svoje vrste. Dodali so nekaj mladih, kar je dobro za slovenski futsal,“ nadaljuje trener škofjotov. V dresu gostov bo manjkal Žiga Mrak Kneževič, se pa vrača Jernej Peroša.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA