14.03.2024 | 1. SFL
Za 1. mesto pred polno vrhniško dvorano

Pred nami je 21., tudi zadnji krog, rednega dela 1. SFL. Na Vrhniki se bosta Siliko Vrhnika in FK Dobovec pomerila za 1. mesto po rednem delu, KMN Bronx Škofije gre v dodatne kvalifikacije, FK Dobrepolje se poslavlja od 1. SFL.

V četrtfinale se bodo uvrstile ekipe od 3. do 6. mesta, ki se bodo med sabo pomerile za polfinale, kjer sta že prej omenjena vodilna. V četrtfinale so uvrščeni KMN Meteorplast Šic bar (kot 3. ekipa rednega dela), medtem ko Oplast, KMN Sevnice in THE Nutrition Extrem lahko še menjajo svoje pozicije od 4. do 6. mesta.

1.SFL, 21. krog, 15.3.
THE Nutrition Extrem – KMN Sevnica (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

3:0 za Siliko

V zadnjih krogih sta se Dobovec in Siliko izmenjevala na 1. mestu, v ciljno ravnino rednega dela pa z dvema točkama naskoka prihaja Dobovec, ki ima 51 točk, Siliko 49. Siliko je večji del sezone vodil, Dobovec je bil 2., česar serijski prvaki iz Obsotelja v zadnjih sezonah niso bili vajeni. Ekipi imata jasno računico: Dobovec v petek za 1. mesto ne sme izgubiti, Siliku šteje le zmaga.

V tej sezoni sta se ekipi pomerili trikrat: vse tri tekme je dobil Siliko: v domači ligi s 6:4 in 3:5, v superpokalu s 3:1.

Ekipi prihajata na derbi v vrhniško dvorano, ki bo polna do zadnjega kotička, po finalnem turnirju pokala Terme Olimia, kjer je Dobovec osvojil sedmi (zaporedni) pokal, Siliko pa je petič zapored obtičal v polfinalu.

Na Vrhniki so bili minuli dnevi delavni. „Opravili smo tri treninge, energija je dobra, fantje se trudijo. Ni pa lahko in enostavno po takem porazu,“ priznava trener Mile Simeunovič, ki vodi Sliko, ki je v polfinalu pokala po kazenskih strelih klonil proti KMN Meteorplastu Šic Bar.

„Zavedamo se situacije in tudi vemo, kaj prinaša ta zadnja tekma rednega dela 1. SFL. Igrali bomo proti v tem hipu najboljši ekipi v Sloveniji. Iz srca jim čestitam za nov osvojeni pokal. Do njega so prišli zasluženo. Bili so najboljši, ko je bilo to najbolj potrebno. Imamo pa v petek možnost, da jih odmaknemo od tega, česar so bili vajeni v zadnjih sezonah in jih kot domačijsko ekipo spravimo v malce neugodno situacijo. Vesel sem, ker odločamo sami na zadnji tekmi,“ dodaja Simeunovič, ki je vesel, ker bo dvorana na Vrhniki polna.

„Dejstvo je, da Dobovcu s svojo igro ne ustrezamo. A dosedanje tekme nimajo velikega pomena: pred nami je nova tekma, nov izziv. Verjamem pa, da smo sposobni zmagati. Nenazadnje smo jih v tej sezoni trikrat porazili, to mora ostati nekje v glavi. Sicer pa: pozorni moramo biti na njihove sidraše in prekinitve,“ še dodaja Simeunovič.

Želijo do 1. mesta

V Dobovcu so v soboto v vitrine pospravili novo lovoriko. „Malce smo še pod vplivom pokala. Veseli smo, ker smo ga osvojili in tako nadaljevali zmagoviti niz. To nam je uspelo s povsem novo ekipo, z novimi obrazi. Lovorika je potrditev dobrega dela. V tem tednu smo skušali pozabiti na soboto in se dobro pripravili na petkovo tekmo,“ napove trener Kujtim Morina.

„Prvo mesto ima velik pomen za nas. Vsakič dosedaj smo šli v 1. mesta v končnico, tudi s psihološkega vidika je to pomembno. Naš cilj je, da osvojimo to 1. mesto. Se pa zavedamo, da nas čaka zelo težka tekma na Vrhniki, proti Siliku smo v tej sezoni trikrat že izgubili. Hkrati pa to dodaten motiv za vse nas,“ dodaja Morina, ki se veseli, ker za tekmo na Vrhniki vlada tako zanimanje. Dobovec prihaja na gostovanje v popolni zasedbi, pri Siliku sta vnovič vprašljiva Jure Suban in Nejc Berzelak.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA