12.07.2023 | 1. SFL
Z razlogom se je vrnil v Dobrepolje

Če kdo, potem je lansko sezono v 1. SFL zaznamoval 24-letni Anej Kmetič, ki je za Dobrepolje v 13 tekmah dosegel kar 23 golov. Z ekipo se je uvrstil v četrtfinale 1. SFL, za nameček pa prišel z Dobrepoljem v finale pokala Terme Olimia.

„Sam sem večkrat izrazil željo, da i se preizkusil v futsalu med premorom nogometne sezone v Avstriji. Potem me je poklical Dani Kaljevič in me povabil k sodelovanju. Že prej pa me je opazil na turnirju,“ Anej o tem, kako je prišel v stik z Dobrepoljci.

Še so rezerve

„Vse skupaj je precej boljše, kot sem pričakoval. Sprva se menil, da mi bo futsal služil le kot dober trening, a se je razvilo v precej več kot to. Tudi rezultati so se lepo izšli: zagotovili smo si četrtfinale domače lige, postali smo finalisti pokala. S prvo sezono, odigral sem jo le tretjino, pa sem tudi precej zadovoljen,“ nadaljuje Kmetič, ki je pokazal velik potencial v napadu. Tudi zato so ga ekipe v nadaljevanju, ko so ga pač spoznale, skušale bolj pokriti.

„Prišle so tudi tekme, ko je bilo težje doseči gol. Takrat se skušaš prilagoditi. Na prvem mestu pa je ekipa, vsi smo tu za en skupni cilj. Vesel sem, ker smo se uspeli ogniti boju za obstanek. A kot sem že omenil: tu smo ekipa, imamo skupen cilj, za katerega smo vsi delali,“ pove Anej, ki se je odločil, da kariero nadaljuje v Dobrepolju.

Pohvalno o klubu

„Dileme ni bilo: v prvi sezoni sem se imel zelo lepo. V klubu so zelo korektni, na voljo pa vse, kar smo se domenili. V klubu ostajam tudi zato, ker je to zelo urejena in prijetna sredina, hkrati pa v futsalu uživam in ga rad igram. Svoje je k temu prispevalo tudi dobro vzdušje v ekipi in trener,“ pojasni Kmetič, ki je hkrati hvaležen, ker so Dobrepoljci, tu Anej izpostavi predsednika Jureta Žnidaršiča in trenerja Danija Kaljeviča, vedno znova pokazali razumevanje, ko je bilo treba usklajevati termine tekem v Avstriji in Sloveniji.

Anej za konec pove, da ga je futsal navdušil s svojo tekmovalnostjo, hitrostjo sprejemanja odločitev, pritiskom.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA