10.09.2023 | 1. SFL
Z novim kapetanom vnovič v domači dvorani

Odštevamo dne do začetka 29. sezone 1. SFL. Le ta se bo začela s 1. krogom v petek, 29.9.

1.SFL, 1. krog, 29.9.
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar
FK Siliko – KMN Oplast Kobarid
FK Dobovec – KMN Sevnica
THE Nutrition Extrem – FK Dobrepolje

Po okrepitve na Hrvaško

S svojimi ambicijami in željami v sezono vstopa tudi KMN Bronx Škofije. Priprave je ekipa pod taktirko trenerja Damirja Pertiča začela 23. avgusta. Nastopili so že na turnirju v Puli, kjer so odigrali dve močni tekmi. 

„Nik Zajc je prekinil kariero, vse obveznosti, ki jih ima, mu onemogočajo, da bi nam lahko pomagal. Benjamin Tušar se je preselil na Vrhniko k Siliku. Novinca v ekipi sta hrvaška igralca  Srđan Lolić in Goran Urošević, ki sta do predlani igrala za Pulo. Novinec je tudi Matija Tonejc,“ pove trener Damir Pertič, ki bo še naprej vodil ekipo, ki jo je lani popeljal med najboljšo četverico v pokalu Terme Olimia in 1. SFL.

Alibi igralci

„Cilji so identični kot lani. Predvsem si pa želim, da smo konsistentni tako na treningu kot na tekmah. Tega v minuli sezoni ni bilo. Pričakujem, da vsak od igralcev prevzame več odgovornosti po odhodu dosedanjega kapetana. Da bo več odgovornosti, je dobro za mlade igralce, da ne postanejo alibi igralci,“ pove Pertič, ki pohvali fante za prizadevno delo v času priprav.

V tem pripravljalnem obdobju je na prvem mestu izboljšanje fizične priprave, da se ne ponovijo sezona pred tem, ko jih je zmanjkovalo v zadnjih petih minutah 1. in 2. polčasa.

V soboto turnir

„Veselim se sezone, liga bo izenačena. Vsak ima svojo računico, omeniti velja novinca ŠD Extrem, tu je Dobrepolje, ne pozabimo vedno nevarno Sevnico,“ nadaljuje Pertič, ki ob tem izpostavi pomembno dejstvo: škofjoti so se vrnili na Škofije v obnovljeno športno dvorano, za katero Pertič upa, da bo jeziček na tehtnici v domačo prid v sezoni.

V petek so se Bronxi pomerili z Mlinšami. Prihodnjo soboto pa doma gostijo turnir, kjer bodo pozdravili The Nutrition Extrem, Siliko in Pulo. Generalko pred sezono bodo opravili 22.9., ko se bodo srečali s Postojnčani.

„Tilen Cupin je novi kapetan. Je igralec, ki je bil v tej vlogi v vseh mlajših selekcijah. Lani je preživel prvo leto z mano. Občutil je pritisk in uspel narediti preskok v glavi. Zdaj ga lahko dodatno obremenim – s kapetanskim trakom. Tilen je prvi obraz ekipe in kapetan prihodnosti,“ je Pertič zadovoljen z izborom kapetana.

„Za konec pa še tole: čestitam strokovnemu štabu in ekipi reprezentance do 19 let, ki je prišla med štiri v Evropi,“ Pertič ni pozabil omeniti izjemnega dosežka naših mladincev na EP v Poreču.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 29.09.2023 | 1. SFL
  Prvak suvereno, novincu derbi, Oplast slavil na Vrhniki
  S tekmami v Rogaški Slatini, Sodražici in na Vrhniki ter Škofijah se je začela 29. sezona 1. SFL. Uvodnih zmag so se veselili FK Dobovec, The Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid, na Škofijah pa remi. Prvenstvo se z 2. krogom nadaljuje 13.10.
 • 29.09.2023 | 1. SFL
  Pripravljeni na novo futsal sezono
  V Sodražici so se minulo soboto na Dnevu slovenskega futsala zbrali vsi akterji slovenskega futsala, ki so potrdili pripravljenost na začetek nove klubske sezone.
 • 28.09.2023 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Dobrepolju, ki pa ima svoje cilje
  Ljubitelji futsala bomo pozorno spremljali tudi dogajanje v Sodražici, kjer bo ena od štirih tekem 1. kroga 29. sezone 1. SFL. Domači The Nutrition Extrem bo gostil FK Dobrepolje.
 • 28.09.2023 | 1. SFL
  Stara znanca na Vrhniki
  Vrhniški Siliko je minulo soboto še tretjič osvojil superpokal, v goste pa mu v 1. krogu 1. SFL prihaja vidno okrepljeni KMN Oplast iz Kobarida.
 • 27.09.2023 | 1. SFL
  Veselijo se tekme proti prvaku, ki želi korak naprej
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Dobovec, aktualni državni prvak, bo sezono začel proti Sevničanom. Dobovec je lani v finalu porazil Siliko, Sevničani pa so si z izvrstnim delom in igrami zagotovili obstanek v 1. SFL.
 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.

DELI NA